REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hotelul BÂNTUIT din Piața Ovidiu nu se REABILITEAZĂ să nu fie DERANJATE FANTOMELE!

Hotelul BÂNTUIT din Piața Ovidiu nu se REABILITEAZĂ să nu fie DERANJATE FANTOMELE!

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 1399

Mihai Eminescu a fost mereu îndrăgostit de Marea Neagră, pe care a evocat-o mai mereu în poeziile sale. În luna iunie a anului 1882, poetul vine la Constanţa pentru zece zile, pentru a-şi trata sănătatea din ce în ce mai şubredă. Ajuns aici după o călătorie obositoare se cazează la hotel D’Angleterre, actualul hotel Intim. Dovada trecerii poetului este subliniată de o plăcuţă aflată la intrarea în hotel.

Hotel Intim a fost dat în folosinţă la 18 ianuarie 1909. Din punct de vedere arhitectural se încadrează în stilul eclectic, cu elemente de decor Art Nouveau, arhitectul său fiind Daniel Renard, cel care a proiectat şi Cazinoul. Hotel Intim avea o structură de tipul subsol, parter, două etaje şi mansardă, totalizând 21 de camere cu baie proprie. Suprafaţa sa este de 1.650 mp şi dispune de un teren de 935 mp.

În acest spaţiu se adunau intelectualii şi oamenii importanţi ai acelei epoci, întâlniri realizate sub egida organizaţiei “Cercul Intim”, de unde şi denumirea hotelului. Hotelul s-a numit şi Regina, în perioada comunistă fiind schimbat numele în Intim. Clădirea se degradează pe zi ce trece, cu toate că actualul proprietar a primit certificatul de urbanism necesar reabilitării. Totuşi, în vara anului 2019 terasa hotelului a funcţionat pentru câteva săptămâni, găzduind câteva evenimente. Ca multe alte clădiri cu o istorie măreaţă, hotelul Intim se încăpăţânează să rămână în picioare, să sfideze trecerea timpului şi nepăsarea autorităţilor, parcă în aşteptarea unui alt Eminescu care să-şi declare dragostea unei alte Veronica Micle.

Se spune că este bântuit… și poate că nu se vrea să fie deranjate fantomele.

Citește și: Hotelul ‘BÂNTUIT’ din Piaţa Ovidiu, REABILITAT! Investitorul, un afacerist bogat din Constanţa

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
barfa asta nu este un articol , nici macar o stire , este lucrat de o persoana fara cunostinte in domeniu . Pacat totusi ca anumiti oameni cred ce fabulati voi .
5
2
zona de tigani turci traficanti de droguri si suste cu carduri deghizati in fotbalisti
6
1
Centrul vechi are foarte mult potential turistic. Pacat ca nu se iau masuri. Grecii au valorificat fiecare pietricica.
12
1
In orice oras european daca proprietarul nu inbunatateste o cladire care reprezinta ceva pentru comunitate prima data este amendat dupa care este despagubit la pretul pietei pentru o cladire degradata,cladirea intra in propritatea statului si daca primaria nu are bani sunt accesate fonduri europene sau se aloca bani de catre noul proprietar,adica stat pentru reparatii. Chestiile astea cu fantome sau extraterestri nu tin.
22
1
Cam toata Romania este bantuita de fantomele eroilor,ale voievozilor si de aia nu se prea face nimic,sa nu deranjam spiritele celor ce au fost iubitori de tara si nu au urmasi care sa fie la fel.
15
1
Spectaculoasa. Alaturi de Casa cu Lei si alte cateva din zona, reabilitate corespunzator, ar putea aduce plus valoare orasului si profit proprietarilor. Cine n-ar vrea sa stea o noapte in camera in care a stat Eminescu sau sa vina la munca, la birou, in Casa cu Lei? Nu prea inteleg de ce nu se vrea..
24
2
rasar,rasad
7
3
Mazare este bantuit de constanteni care au vazut cum rasare blocuri peste tot stop vot psd
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614