REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hotelul lui Becali din Venus a făcut anul trecut un profit cât un bacșiș

Hotelul lui Becali din Venus a făcut anul trecut un profit cât un bacșiș

Andreea POPA 29 mai 2023 | 00:00 2978

Hotelul familiei Becali din stațiunea Venus a făcut în 2022 un profit insignifiant raportat la averea și pretențiile latifundiarului din Pipera, undeva la 700 de euro. Genul de sumă pe care Gigi Becali o dă de pomană fanilor de la poarta palatului sau o lasă bacșiș la o cafea. Chiar și așa, hotelul făcut cadou fiicei sale Theodora a mers până la urmă pe plus în primul an de funcționare, iar Becali pare să rămână totuși în afacerea de turism, în ciuda declarațiilor sale publice. Astfel, firma care administrează hotelul s-a înscris și a câștigat o licitație pentru plaja din Venus. În plus, se pare că Becali a decis să se asocieze cu un vecin din stațiune pentru un mai bun mers al afacerii. 

Hotelul lui Becali din Venus a facut anul trecut un profit cat un bacsis Gigi Becali

Becali Hotels SRL din București, firma înființată în luna mai 2022 prin care fiica lui Gigi Becali deține hotelul cu numele familiei din Venus, a raportat pentru primul său sezon estival o cifră de afaceri de 4.146.429 lei și un profit net de 3.527 lei. Becali Hotel a avut anul trecut 31 de angajați, dar și datorii totale de 402.013 lei. 
Interesant este că hotelul nu se află în proprietatea firmei Becali Hotels SRL, aceasta din urmă având se pare doar rolul de a-l administra; asta întrucât valoarea declarată a activelor firmei este de numai 176.272 lei, în condițiile în care vorbim de un hotel de 5 stele evaluat la circa 40.000.000 lei.

Becali anunța că nu a mai închiriat plajă, dar apare pe lista Apelor Române 

Gigi Becali a cumpărat în 2021 fostul hotel Inter din Venus de la miliardarul și prietenul său Ioan Niculae, cu 6,8 milioane de euro. L-a dăruit apoi fiicei sale Theodora și ginerelui său Mihai Theodor Mincu, care au anunțat la un moment dat că-l vor da în administrarea unei firme specializate, pentru că ei nu au cum să se ocupe de turism pe litoral.

Hotelul lui Becali din Venus a facut anul trecut un profit cat un bacsis

În aprilie, Gigi Becali spunea presei că hotelul e vândut și de aceea nici nu a mai închiriat plaja pentru sezonul estival 2023. O eschivă tipică pentru patronul FCSB, întrucât Becali Hotels SRL a participat și a câștigat licitația organizată de Administrația Națională Apele Române pentru plaja din Venus, după cum reiese din documentul publicat de autoritate. 

Potrivit acestuia, Becali Hotels SRL a închiriat plaja din Venus pentru anii 2023 și 2024, pentru care va plăti 400.000 de lei/an, fără TVA.

Hotelul lui Becali din Venus a facut anul trecut un profit cat un bacsis

Partener cu hotelurile deținute de o firmă de instalații sanitare

Pe de altă parte, se pare că Becali s-a asociat cu un vecin din Venus pentru a-și derula afacerea din turism.

Astfel, pe site-ul oficial al Becali Hotel se face o trimitere directă și la vedere către un business ce ar trebui să reprezinte concurența, respectiv Carmen Hotels, care operează hoteluri Carmen și Azzuro. 

Hotelul lui Becali din Venus a facut anul trecut un profit cat un bacsis

Mai mult, adresa oficială de mail a hotelului lui Becali este pe numele companiei care deține Carmen Hotels. Este vorba despre Energoutil Contact SA, o firmă din București specializată în instalații sanitare.

Energoutil Contact SA îl are ca acționar majoritar pe Ovidiu Victor Zamfir.

În aprilie, Gigi Becali anunța că hotelul său din Venus e ca și vândut, pentru 8 milioane de euro, urmând doar să fie semnate actele. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se cheama spalare de bani .
6
0
bai bizonilor,voi ati vazut cum arata plaja,statiunea olimp,neptun,jupiter,cap aurora,venus,saturn,mamgalia?? va spun eu,ca aula.Nu poti sa te plimbi ziua,nu ai pic de umbra,au taiat toti copacii,te bate soarele in cap,in mare iti rupui picioarele..olimp,ttiganie cu ghivent.citderetard sa fii casa te duci acolo??? ce aratati poze cu smircuri clorinate,asa zise piscine? vii la mare ca sa stai in clor?nu prea va duce mintea,nu.i asa? bugetarii pomanagii voucheristi parizeristi se simt bine intre betoane,atita pot,dar restul de bizoni????
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218