REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Hotelul lui George Bosânceanu din Mamaia, ÎN FLĂCĂRI!

Hotelul lui George Bosânceanu din Mamaia, ÎN FLĂCĂRI!

Replica API 26 noiembrie 2015 | 14:50 380

Peste 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit, joi dimineaţă, cu 12 autospeciale şi un camion, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Hotelul Histria din staţiunea Mamaia. Focul a cuprins acoperişul unităţii hoteliere.

Facem precizarea că hotelul este deţinut de controversatul afacerist George Bosânceanu.

În momentul declanşării incendiului în hotel se aflau trei persoane, care au fost evacuate.

Pompierii a decopertat întregul acoperiș și au lichidat focarele de la care poate reizbucni incendiul. "A ars acoperişul în totalitate. Au intervenit 57 de subofiţeri şi 5 ofiţeri, cu 12 autospeciale şi un camion. În momentul izbucnirii incendiului erau trei angajaţi în hotel care s-au autoevacuat. Au mai ars 200 de saltele din lână, 4 uşi PVC, 4 ferestre, lambriuri şi grinzi de lemn", a declarat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Acoperişul a fost afectat pe o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi.

Hotelul se pare că era închis şi incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit produs la o eoliană aflată pe acoperiş. Focul s-ar fi extins la nişte saltele care ar fi fost depozitate în pod. "Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric de la un conductor electric defect", au spus pompierii. De precizat faptul că pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de şase ore. "Incendiul a fost lichidat în jurul orei 11.00", au conchis pompierii. Pagubele se ridică la peste 50.000 de euro. "Mi-a luat foc hotelul cu o zi înainte să aflu pronunţarea. Hotelul era închis. Avem trei angajaţi acolo. Păzeau hotelul. M-au anunţat şi pe mine. Nu a fost nici o victimă. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit ori a fost provocat. Aveam saltele în pod. Acoperişul a ars în totalitate. Paznicii mi-au zis un număr de maşină. O să fac o plângere la Poliţie. Mâine are loc pronunţarea şi mă aştept la ce este mai rău. Am bagajul pregătit. Dacă merg la închisoare hotelul o să rămână o ruină", a declarat, pentru "Replica", George Bosânceanu.

Reamintim faptul că Hotelul Histria a fost demolat cu mare tam tam în ultimele zile ale anului 2011, pentru că nu avea autorizaţie de construcţie. Ulterior, Băsânceanu s-a apucat să ridice la loc construcţiile puse la pământ de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Bosânceanu a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, petrecând câteva săptămâni bune şi prin arestul IPJ Constanţa. Procurorii au destructurat o veritabilă reţea infracţională coordonată de George Bosânceanu, specializată în furturi, proxenetism, evaziune fiscală, spălare de bani, ridicare de construcţii fără autorizaţie etc, stabilindu-se atunci un prejudiciu de câteva sute de mii de euro. El s-a ales şi cu un dosar penal pentru furt de energie electrică. Tribunalul Vrancea a decis anul trecut soarta afaceristului George Bosânceanu, patronul hotelului Histria din Mamaia. Acesta fusese trimis în judecată, în 2011, pentru trafic de minori, la Tribunalul Constanţa, însă procesul a fost strămutat. Astfel, Bosânceanu, după contopirea pedepselor, are de executat 10 ani de închisoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369