REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Hotelul NYOTA din MAMAIA, ÎNGHIŢIT de INDIFERENŢA TIMPULUI PROBABIL

Hotelul NYOTA din MAMAIA, ÎNGHIŢIT de INDIFERENŢA TIMPULUI PROBABIL

Replica API 15 iulie 2020 | 09:32 22068

În stațiunea Mamaia, zonele umbrite de buruieni și bălării sunt destul de dese. Strălucirea hotelurilor de lux, nou construite, este diminuată din cauza zonelor destul de mari de pământ acoperite cu vegetație luxuriantă. Un exemplu relevant ar fi acela al hotelului Nyota și împrejurimile lui, acolo unde buruienile au crescut în neștire, provocând imobilului probleme cu insectele și cu rozătoarele.

Staţiunea Mamaia este cunoscută pentru cluburi, dar şi evenimentele organizate care atrag turiştii, aceasta fiind cea mai populară staţiune de pe litoral. Pe lângă hotelurile de lux dar și a celor în construcție, în stațiunea Mamaia ‘domnesc’ și… bălăriile.

Terenul de lângă Nyota, din dosarul retrocedărilor...

În unele zone ale stațiunii, contrastul dintre lux și vegetație luxuriantă este destul de accentuat. Un caz de acest gen se întâlnește chiar în zona cluburilor de fițe din nordul stațiunii. Mai exact, lângă hotelul de 4 stele, Nyota, al fostului consilier local, Iustin Fabian Roman, este un teren viran acoperit de buruieni. Acestea au crescut necontrolat devenind o problemă pentru proprietarii hotelului Nyota, ce este ‘vizitat’ frecvent de insecte, dar și de mici viețuitoare.

Ce spune Iustin Roman

„Noi nu suntem proprietari pe terenul acela și nu avem ce să facem. Și așa ne luptăm să nu intre acolo toate mașinile pe el. Nu ne place! Ar putea să se facă un parc, o parcare, ceva. Consider că este nevoie în acea zonă de așa ceva. Ar fi ideal un parc, o zonă verde.

Proprietarul terenului, amendat anul trecut

Noi am făcut o sesizare către Primărie în urma căreia au venit anul trecut și au amendat proprietarul pentru că începuse să se depoziteze deja gunoaie pe acolo. A fost amendat proprietarul după, acesta a venit și a nivelat și cam atât. Trebuie amenajat într-un fel. Din câte s-ar zice ar fi un teren din cele retrocedate, acum, eu nu știu… Din păcate nu avem ce să facem. Și nouă ne crează probleme pentru că mai vin tot felul de viețuitoare mici și am avut tot felul de probleme din cauza asta” a declarat Iustin Roman.

Iustin Roman

Date despre hotelul Nyota

Hotelul Nyota a fost dezvoltat de compania Gamaro Construit şi este amplasat în zona de nord a staţiunii Mamaia. Investiţia în acest hotel a fost realizată de Iustin Fabian Roman, fost consilier local. Construcţia efectivă a început în 2014, iar investiţia totală s-a ridicat la 7 milioane de euro.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi care comentati intr-un mod crestinesc vad, care v-a laudati ca sunteti crestini mai bine de 2000 de ani, acest limbaj e asemanator cu limbajul oamenilor needucati In alta ordine de idei, cred ca nu a-ti smuls odata o Buruiana din fata blocului si mai comentati, vreau sa vad ce a-ti facut voi in Romania in 30 de ani.
0
0
De unde a avut d-nul consilier local 7 mil de euro??? Intreb ptr un prieten...
7
0
Pai nu a fost consilier local? Acolo toti isi fac parte!
13
2
voi sunteti tampiti, cade tencuiala de pe blocurile alea de bca de la summer land, nu e niciun lux, e prostie, impostura, jaf, neam-prostie, asta e. Singurul complex de lux e Caelia, dar ala nu e pentru bombardierul de rand.
20
4
Niste neica nimeni, plini de credite, restantieri cu penalitati, care zboara la prima pandemie. O sa tot auzit de faliti de rasunet ca astia.
15
2
Numai hoti si oportunisti asta este constanta ias rade pe toti......
17
3
acolo e un balamuc total . zona respectiva este a primariei navodari asa zice primaria constanta ......vezi si lucrarea cu iluminatul stradal care se opreste la fostul camping vis a vis voila hotel . jumate din stalpi sunt aplecati , unii deja cazuti , altii necuplati la instalatie , trotuarele lasate de izbeliste ....totul cu iz balcanic
15
1
NIMIC NU E MAI TRIST DECAT ATUNCI CAND IMI ADUC AMINTE CE FRUMOASA ERA ACEASTA ZONA INAINTE DE 2000. TOATA PRIMARIA CONSTANTA AR TREBUI BAGATA LA INCHISOARE PENTRU DISTRUGEREA ZONEI SI APROBARII DE CONSTRUCTII FARA UN PLAN URBANISTIC REALIZAT DE ARHITECTI COMPETENTI. O ZONA GANDITA DE HOTI, PENTRU HOTI. TI-AI DREAQ DE FOSTI SECURISTI CARE ATI NENOROCIT CONSTANTA.TURISMUL ROMANESC ARE O DIRECTIE CLARA: GRECIA, ITALIA, TURCIA.
35
4
Daca nu se facea investiti mamaia era si acum un sat prapadit
19
35
Auzi la el, ce frumos gandeste, ar merge pe terenul ala un spatiu verde, un parc. Pai tu de ce nu ai facut pe terenul tau un parc?? Trantesti ditamai mastodontul si te plangi dupa ca nu sunt spatii verzi, ca e nevoie in zona... Cata mizerie...
42
2
De unde? Alo Dna?
30
6
de 9000 de lei pe noapte. Sa mor, prost nu e cine cere. Ci cine da!
26
2
el si facut bloc. sa-i faca statu din banii prostilor parc sau parcare.
34
0
nu bea, nu fumeaza...da cred ca nici nu fute...
31
1
Al unui kkt de hotz ! Si la toti ca El : va dorim sa dati faliment cu kkt-urile voastre de betoane care ati distrus natura !
45
1
Toata Mmaia este o serparie inclusiv Constanta.De peste 30 ani in acest oras nu se face nimic decat se minte si se fura.Autoritatile locale sunt principalii vinovati,care trebuie sa raspunda pentru distrugerea orasului.Cautati vederi de pe vremea lui Ceausescu sa vedeti parcuri,bulevarde,hoteluri,institutii amenajate cu flori si iarba verde.De ce alte orase din tara nu arata asa urat? Pentru ca au edili competenti.Noi avem si am avut numai hoti.Confiscarea averilor si la puscarie toti.
60
4
Nu bea, nu fumeaza..
47
1
De unde a avut iustin roman 7milioane din salariul de consilier sa ridice hotel??
61
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218