REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afară“ de turiști!

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afară“ de turiști!

Virgil STOIAN 2 iunie 2023 | 00:00 8995

Sezonul estival este gata să înceapă și, ca în fiecare an, pe litoral vor fi detașați pompieri și polițiști pentru a putea face afluenței de turiști. Cu toate că Ministerul Afacerilor Interne deține două hoteluri, respectiv Meridian, în Mamaia, și Diana, în Saturn, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au lansat achiziția pentru serviciile de cazare în Năvodari, Eforie, Techirghiol, Costinești, Mangalia și Neptun. Și asta pentru că e mare bătălie pe unitățile de cazare ale MAI, în sezon.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!

IPJ Constanța și ISU Dobrogea Constanța intenționează să achiziționeze servicii hoteliere pentru polițiștii și pompierii detașați pe perioada sezonului estival 2023, mai precis între 29.06 și 6.09.2023.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!

 

Peste 3 milioane de lei pe servicii hoteliere

Costurile sunt unele deloc de neglijat, în funcție de locații, astfel că pentru cazarea în Năvodari, MAI este gata să scoată din „buzunar“ 655.873 de lei, pentru Eforie – 720.546 de lei, doar 93.577 de lei pentru Techirghiol, 725.120 de lei pentru Costinești, 385.018 de lei pentru Neptun, cel mai mult fiind serviciile pentru Mangalia, și anume 853.321 de lei.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!hotel Meridian, Mamaia

Servicii complete, cu bufet suedez

MAI își respectă angajații astfel că unitățile de cazare trebuie să fie de minimum trei stele, cazarea trebuie să includă și mic dejun tip bufet suedez, mâncarea trebuie să fie musai caldă la momentul servirii, echipamentele trebuie să fie curățate minimum o dată pe săptămână și multe alte cerințe.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!


Distanța prea mare între hoteluri și locul unde sunt detașați

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelca, a declarat, pentru Replica, că unul dintre motive pentru care nu sunt cazați la hotelurile MAI ar fi distanța mult prea mare între acestea și locul unde ar fi detașați aceștia.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!hotel Diana, Saturn

”Pe locurile din hotelurile MAI-ului de la mare e o mare bătălie. La mare sunt detașați nu numai polițiști, ci și jandarmi, pompieri, etc. Au fost ani în care au fost cazați la Meridian, în Mamaia, însă drumul, pentru polițiștii detașați la Vama Veche sau Mangalia, dura o oră jumătate, și atunci probabil că s-au făcut analize și s-a luat hotărârea că este mai bine să-i cazeze cât mai aproape de locurile unde vor fi detașați, adică Năvodari, Mangalia, Neptun, Techirghiol etc. Se instala și oboseala drumului la cei care făceau cel puțin trei ore dus-întors pentru a ajunge la locație, și probabil s-a luat această decizie. Mai sunt și urgențele când trebuie să ajungă cât mai repede la locul faptei. Ar fi bine ca IGP, în urma acestor detașări, să majoreze ștatul de plată al IPJ Constanța cu 160 de funcții, vara îi duci în Mamaia, Vama Veche și unde mai e nevoie și apoi pe timp de toamnă, iarnă, primăvară, îi duci pe secții. Avantajul e că își va face meseria mai bine pentru că știe că rămâne acolo și el va trebui să rezolve dosarele.

Hotelurile MAI de pe litoral „dau pe afara“ de turisti!Vasile Zelca

Tarifele la cazare pentru angajații din sistem sunt mai mult decât convenabile, anul trecut acestea ajungând la 55 de lei pe noapte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
0
0
Ba da citeste cineva articolul? f**u-va-n gura de idioti!
2
2
crenvursti deliciosi cu salmonella ca la meridian nicaierea.
2
1
parca faceau greva , salarii mici , alea.... acum au bani de plimbari?
9
1
Chestea asta cu tickete e pomana psdista , asa merge de zeci de ani !
7
1
Vai sarmani de voi suntetzi prea putzini,nu facetzi fata vara,voi politisti din Constantza,jandarmi si locali,hai mai lasatzi vrajeala mai putorilor caci se vede cat de bine va facetzi treaba;asta este un alt favor facut politzistilor o stiu direct de la un ofitzer superior de politzie din tara care mi-a spus cum"se bat"gagii pe posturile astea pentru ca sa fie trimisi"la munca pe litoral".
11
2
Nu ti bate capul , ca de alde el , asa gandesc o gramada , in necunostinta de cauza. Nu ai cu cine...
6
4
Ești p***t rau sau nici măcar nu ai citit articolul. Oamenii aia vin în interes de serviciu, adică, pe înțelesul tău, vin detasati din alte părți ale tarii pentru a lucra pe litoral, ca tu sa nu fii tâlhărit, furat, bătut, etc.. în sezonul estival. Nu ne mai facem bine niciodata cu asa oameni ca tine.
8
11
ce, dau de la ei, dau de la buget, adica de la noi! Doar ce le-a marit don ministru si leafa...
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614