REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hoţi cu exeprienţă încă de la 13 ani: unul era dat în urmărire naţională, iar altul furase chiar din centrul de plasament

Hoţi cu exeprienţă încă de la 13 ani: unul era dat în urmărire naţională, iar altul furase chiar din centrul de plasament

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 154

Nicuşor, campionul la spart maşini, printre ei

Nicuşor, campionul la spart maşini, printre ei

Constanţa este terorizată de tot mai multe puşlamale, care au mai multe dosare penale decât ani de viaţă. Dacă zilele trecute, în prim plan a fost Remus Dinu, de 15 ani, cercetat în zeci de dosare penale şi condamnat deja la un an şi jumătate de închisoare pentru furt calificat, iată că acum a revenit în atenţia noastră Nicuşor. Este chiar minorul de 13 ani, care tot fuge din centrul de plasament şi sparge maşini pe bandă rulantă, având la activ peste 70. De data aceasta a fost prins de oamenii legii, cu alţi trei minori, unul fiind dat în urmărire naţională, fiind fugit din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii.

Fură, tâlhăresc, sparg maşini şi chiar locuinţe! Este situaţia mai multor minori din Constanţa, cei mai mulţi dintre ei provenind din familii dezorganizate sau care stau prin centre de plasament. "Liderul" lor, dacă putem spune aşa, are doar 13 ani şi este campion la spart maşini. Când se pune pe treabă, dă lovitura pe toată strada vizată. A fost prins de oamenii legii, dus la centru, numai că el iar fuge. Este prins din nou, dar începe să mintă: "M-am dus să-mi văd bunica, nu mai stau la centru, stau cu chirie", sunt doar câteva din motivele inventate de el. Şi spunem inventate pentru că bunica susţine că nu l-a văzut la faţă, iar oamenii legii nu au găsit nimic ce ar putea indica că ar sta cu chirie. Prin urmare, puşlamaua fuge şi face ce ştie mai bine: infracţiuni. Poliţiştii îşi fac datoria şi îl prind, însă legea nu permite ca minorul să fie băgat după gratii, motiv pentru care ajunge la centrul de plasament şi apoi iar în stradă. De data aceasta, poliţiştii Secţiei 3 Constanţa au executat mai multe acţiuni de prevenire a infracţiunilor, pe străzile Constanţei. Însă, în noaptea de 27 spre 28.01.2014, ora 04.45, au fost depistaţi 4 minori ce umblau hai - hui, printre care se aflau şi vestitul Nicuşor, dar şi un minor dat în urmărire naţională, cât şi altul cercetat pentru furturi din autoturisme, şi care a furat nişte unităţi de calculator chiar din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii, acolo unde era cazat, pe care le-a vândut. Nicuşor a fost dus la centru dar a fugit după o jumătate de oră. "Este vorba despre H. C.-A., T. V.- M., B. L.- A. şi A. N.- M., care au fost conduşi, în primă fază, la sediul Secţiei 3 Poliţie întrucât cel din urmă era dat în umrărire naţională, fiind fugit din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii, iar numitul B. L.- A. a fost audiat în două dosare de furt din autoturisme, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut. Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare", au spus repezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Alţi minori prinşi la furat din autoturisme, pe Atelierelor şi Tomis

Din nefericire, aceste cazuri nu sunt singulare, existând şi alţi mici infractori ce nu vor să o ia pe calea cea dreaptă. Spre exemplu, în noaptea de 20 spre 21.01.2014, ora 00.20, a fost depistat minorul I.D., în vârstă de 14 ani, având asupra sa, două ornamente pentru faruri, identificate ca fiind sustrase de la un autoturism marca BMW parcat pe bulevardul Tomis. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Secţiei 3 cu suspectul în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. În următoarea noapte, respectiv 21 spre 22 ianuarie, pe strada Atelierelor a fost depistat minorul I. M., de 15 ani, care avea asupra sa o sacoşă din plastic ce conţinea mai multe bunuri. În urma investigaţiilor s-a stabilit că bunurile respective au fost sustrase de către acesta dintr-un autoturism marca Peugeot, parcat pe strada Atelierelor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, suspectul fiind cercetat în stare de libertate, urmând a i se stabili întreaga activitate infracţională.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218