REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Hoţi cu un „portofoliu” bogat în Constanţa, condamnaţi la 9 ani cu executare

Hoţi cu un „portofoliu” bogat în Constanţa, condamnaţi la 9 ani cu executare

Replica API 18 noiembrie 2014 | 23:12 379

Au furat şi barca afaceristului Lascu

Au furat şi barca afaceristului Lascu

Numele lor nu mai sunt noi pentru oamenii legii. Au furat an de an, au condus un autoturism chiar dacă nu aveau acest drept, au spart locuinţe cu cagulele pe faţă, mereu ajungând în atenţia poliţiştilor. Au stat şi prin arest, au fost judecaţi şi chiar condamnaţi. Dar tot nu s-au învăţat minte şi şi-au continuat treaba. Faptele s-au adunat, astfel că pe 17 noiembrie, magistraţii Judecătoriei Constanţa au venit cu o nouă condamnare. Au primit 9 ani, dar decizia nu este definitivă.

După ce magistraţii au luat la puricat toate condamnările din trecut, fie cu suspendare, fie cu executare, date atât de instanţele din Constanţa, cât şi de Judecătoria Babadag, dar şi Judecătoria Medgidia, care nu au fost puţine, au hotărât ca Asan Saisuf să fie condamnat la 9 ani de închisoare, pe când Micu Emanuel Mihai la 9 ani şi 9 luni, cu executare. Decizia nu este definitivă. Însă, în ceea ce priveşte faptele lor infracţionale, acestea au alcătuit un „portofoliu” destul de stufos. Spre exemplu, în 2011, Asan Saisuf şi Micu Emanuel Mihai, alături de alţi doi indivizi, au furat ambarcaţiunea de lux a afaceristului Dumitru Lascu, Oamenii legii au demarat cercetările, lăsându-se cu percheziţii şi reţineri. În 2010, aceiaşi indivizi au furat capacele de canalizare de pe strada Culturii din Năvodari, pe care le-au încărcat într-un autoturism şi au plecat la drum chiar dacă nu aveau permis de conducere.

În vara lui 2011, Asa Saisuf şi un alt individ au fost prinşi furând cablu telefonic din cupru, din tronsonul aparţinând unei societăţi de telefonie, situat pe podul rutier din Ovidiu, iar tot în 2010 au furat două baterii auto, în valoare de 1.300 de lei, de la un autobuz care se afla parcat în Ovidiu. Iar faptele infracţionale nu se opresc aici. În anul 2012, poliţiştii erau sesizaţi că trei indivizi au intrat într-o locuinţă din Ovidiu, de pe strada Delfinului. Aceştia aveau cagule pe faţă şi, prin ameninţări cu cuţitul, au sustras suma de 2.000 lei şi un telefon mobil. Oamenii legii au acţionat imediat şi l-au prins pe Asan în timp ce escalada gardul, dar şi pe Micu Emanuel Mihai. A treia persoană, Ion Iulian, a fost depistată la scurt timp, care aştepta într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În momentul de faţă, cel mai probabil, va urma un apel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614