REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Hoţii au prins curaj la Cernavodă: intră în case cu proprietarii de faţă

Hoţii au prins curaj la Cernavodă: intră în case cu proprietarii de faţă

Replica API 7 ianuarie 2015 | 23:18 157

Numărul furturilor din locuinţe a crescut în luna decembrie, la Constanţa

Numărul furturilor din locuinţe a crescut în luna decembrie, la Constanţa

Hoţii abia aşteaptă perioada sărbătorilor, mai ales cele de iarnă, ştiind că lumea pleacă de acasă, astfel furturile din locuinţe crescând în această perioadă. Nici finele anului 2014 nu s-a „abătut” de la regulă, oamenii legii primind mai multe sesizări în acest sens. Potrivit poliţiştilor, o creştere a spargerilor de locuinţe a fost sesizată înainte de Crăciun dar şi în noaptea de Revelion.

Încă de la începutul lunii decembrie, reprezentanţii IPJ Constanţa demarau acţiuni de prevenţie, sfătuind oamenii să manifeste atenţie sporită la colindători şi să-şi asigure locuinţele atunci când pleacă. Chiar şi aşa, se pare că hoţii nu au dat înapoi. În întreg judeţul Constanţa a fost înregistrată o creştere a furturilor din locuinţe, înainte de Crăciun şi în noaptea de Revelion. De pe listă nu a lipsit nici oraşul Cernavodă, acolo unde, după cum susţine un locuitor, hoţii abia au aşteptat să acţioneze. Acesta ne-a relatat că infractorii au poposit şi la uşa lui, fiind induşi în eroare de luminile stinse, probabil, însă când au observat că era acasă şi-au luat tălpăşiţa. Din nefericire, nu aceasta a fost soarta vecinilor săi, care s-au trezit că le lipsesc diferite bunuri, precum bijuterii din aur sau aparatură electronică. „Suntem terorizaţi de hoţi. Vă daţi seama? Să intre în case cu noi acolo?! Oamenii legii ar trebui să trateze serios lucrurile acestea”, a comentat cetăţeanul care s-a trezit cu hoţii peste el în casă. De cealaltă parte, poliţiştii au demarat anchete şi spun că au ca prioritate soluţionarea acestor cazuri. Însă, potrivit oamenilor legii, astfel de furturi au fost şi în alte localităţi şi chiar în municipiu. Astfel, poliţiştii constănţeni vă sfătuiesc, în cazul în care plecaţi de la domiciliu, să rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret. Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218