REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

HOȚII care au FURAT ȘINELE de CALE FERATĂ, CONDAMNAȚI

HOȚII care au FURAT ȘINELE de CALE FERATĂ, CONDAMNAȚI

Replica API 4 august 2021 | 12:27 1688

Raim Iusmen și Aci Mursel sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Aceștia sunt acuzați că, la data de 26.01.2021, în jurul orelor 18.00, împreună cu 2 minori, au sustras de la infrastructura podului feroviar ce traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, pe linia CF 810, un număr de șase contrașine de cale ferată, ce au fost recuperate. Ei s-au folosit de două căruțe pentru a transporta fierul, polițiștii ajunși la fața locului fiind nevoiți să execute foc de avertisment pentru a-i putea opri pe infractori.

Cum s-a petrecut furtul

Polițiștii au fost sesizați, în urma unui apel anonim, la faptul că mai multe persoane sustrag traverse din lemn și componente metalice de la podul de cale ferată. În baza celor sesizate, s-au deplasat la fața locului, iar după ce au urcat rambleul de la pod au observat un grup de patru persoane care aruncau de pe pod componente metalice, respectiv bucăți de contrașină de cale ferată. În momentul în care au fost somate să înceteze activitatea infracțională, persoanele au fugit la două atelaje cu tracțiune animală și s-au deplasat pe drumul tehnologic în direcția Portului Medgidia și a Municipiului Medgidia, ocazie cu care au fost somate din nou ” Poliția - Stai - Stai că trag” și întrucât nu au oprit la somațiile repetate a fost executat un foc de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. Având în vedere faptul că nu s-au supus somațiilor, s-a procedat la urmărirea ultimului atela, folosind permanent sistemul de avertizare acustic și luminos, somându-i în mod repetat să oprească, întrucât primul atelaj se afla la distanță semnificativă față de ultimul. După o urmărire de circa doi kilometri, pentru a-și asigura scăparea a acroșat pe partea dreaptă autovehiculul de poliție, moment în care atelajul s-a răsturnat. Una dintre persoane a fugit, o persoană minoră era căzută lângă atelaj, iar a treia persoană a fost prinsă în momentul în care a încercat să fugă.

Ce a spus instanța

La individualizarea pedepsei ce urmează a fi stabilită în sarcina inculpaților, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Instanța a decis condamnarea celor doi la 3 de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea faptei de furt calificat. Sentința a fost comunicată pe 29 iulie 2021 de către Judecătoria Medgidia și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati-le cu suspendare, ca sa aveti cum justifica accidente pe calea ferata cand mai fura niste sine.
0
0
condamnare maxima !
3
0
fura case eu ce sa fur? fier vechi.
5
4
Triajul valu furat Ionel barbu
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369