REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hoţii care dădeau atacul la calea ferată, în faţa judecătorilor

Hoţii care dădeau atacul la calea ferată, în faţa judecătorilor

Replica API 3 decembrie 2014 | 12:05 307

Indivizii unei grupări infracţionale, care se ocupau cu furturi de componente de cale ferată, au ajuns în atenţia oamenilor legii în cursul zilei de sâmbătă, 29 noiembrie, când au şi fost prinşi în flagrant în timp ce “acţionau” în Portul Constanţa. Ulterior, cum informaţiile duceau către un centru de colectare de fier vechi din Techirghiol, acolo unde hoţii valorificau bunurile sustrase, anchetatorii au descins la locul cu pricina, unde au găsit peste 11 tone de componente de cale ferată. Toţi membrii grupării au fost propuşi spre arestare, unii ajungând după gratii, pe când alţii în arest la domiciliu.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut că inculpaţii George Nicoale, Norbert-Sorin Vânătorul, Dumitru-Ion Grosu, Ionel Grigoraş, Adrian Păvălan, Gheorghe Ivaşcu, Marin-Alexandru Băbuţă, Ciprian Aurel Ioan Rădac au demontat şi au sustras, în perioada 24.10.2014 – 24.11.2014, piese metalice de la vagoanele aflate în Triajul Staţiei CF Constanţa Port B grupa de linii Cocoaşă, pe care împreună cu alte persoane, le-au transportat spre valorificare, la un centru de fier vechi din oraşul Techirghiol aparţinând P.F.A. Geafar Ruhni. Astfel, inculpaţii Valerică Sandu, Viorel Nedelcu, Vasile-Gheorghe Grumăzescu şi Marius Alexandru Gramanschi au transportat, contra cost, în perioada 24.10.2014 – 24.11.2014, piesele sustrase de la vagoanele aflate în Triajul Staţiei CF Constanţa Port B grupa de linii Cocoaşă, la un centru de fier vechi din oraşul Techirghiol aparţinând P.F.A. Geafar Ruhni. Prin urmare, inculpatul Geafar Ruhni a achiziţiontat, în mod repetat, de la complicii săi, piese sustrase de la vagoanele aflate în Triajul Staţiei CF Constanţa Port B grupa de linii Cocoaşă. La data de 30.11.2014, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Nicolae George, Vânătoru Norbert Sorin, Geafar Ruhni, Grigoraş Ionel, Ivaşcu Gheorghe, Păvălan Adrian, Grosu Dumitru Ioan, Băbuţă Marian Alexandru, Rădac Ciprian Aurel Ioan, Sandu Valerică, Nedelcu Viorel, Grumăzescu Vasile Gheorghe şi Gramanschi Marius Alexandru pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Nicolae George şi Vânătoru Norbert Sorin, a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpaţii Geafar Ruhni, Grigoraş Ionel Ivaşcu Gheorghe şi Păvălan Adrian, şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Grosu Dumitru Ioan, Băbuţă Marian Alexandru, Rădac Ciprian Aurel Ioan, Sandu Valerică, Nedelcu Viorel, Grumăzescu Vasile Gheorghe şi Gramanschi Marius Alexandru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218