REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hoţii care furau din Port de mână cu poliţiştii de la Transporturi au mai "împuşcat" un dosar

Hoţii care furau din Port de mână cu poliţiştii de la Transporturi au mai "împuşcat" un dosar

Replica API 18 mai 2012 | 00:00 221

Jale în calea lor: spărgeau case, vindeau "prada" către oamenii legii, tăinuiau cu agenţi de pază

Jale în calea lor: spărgeau case, vindeau "prada" către oamenii legii, tăinuiau cu agenţi de pază

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au extins cercetările faţă de hoţii care apar în acelaşi dosar cu poliţiştii de la Transporturi, cu care colaborau pentru a putea fura nestingheriţi din incinta Portului Constanţa. După cum precizam şi în alte materiale, hoţii respectivi mai furau şi din locuinţe sau magazine, mai ales când era zăpadă şi nu se puteau desfăşura în port după pofta inimii. Astfel, oamenii legii au reuşit să-i identifice şi pe alţi indivizi care s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Este vorba despre Ionuţ Dumitru Arotăriţei, Iulian Dorel Munteanu, Dumitru Daniel Corîciu, Constantin Acozmulesei, Mihai Fânaru, Giorgian Ştefan Poenaru, Ciprian Stoica, aceştia find luaţi în vizor încă de prima dată, cercetaţi pentru dare de mită, furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, ulterior fiind luaţi în colimator şi Andrei Dănuţ Botez, agent de pază la City Park Mall, Eduard Cristian Dinică şi Sorin Norbert Vânătoru, fiind cercetaţi pentru tăinuire, complicitate la furt calificat, camătă şi alte fapte similare. Toţi aceştia au fost trimişi în judecată prin rechizitoriu, De precizat că procurorii au disjuns cauza în ceea ce-i priveşte pe hoţi, din dosarul iniţial în care sunt cercetaţi poliţiştii, astfel rezultând două cauze care se vor judeca separat.

A predat poliţiştilor bunul provenit de la hoţi

În urma intrceptării convorbirilor telefonice, anchetatorii au stabilit că aceştia furau cam orice, după cum rezultă dintr-un dialog telefonic dintre Corâciu şi Arotăriţei. La un moment dat, aceştia păreau că se panichează, din cauza unei răngi metalice plină de amprentele lor, folosită la furat. "Să se ducă unu să ia ranga că am pus io mâinile pă ea, au pus toţi mâinile. "A pus Ţiganu (Corâciu n.r.) mâna, a pus toţi în p..a mea, trebuie s-o luăm p-aia...", după care discuţia a continuat, încheindu-se cu "că am de scos multe de pân' buzunare, am ceasuri, parfumuri, mi se pare că am luat şi aur, în fine, hai". De precizat, victimă a grupului infracţional a căzut şi Marcel Duşanu, instrumentist la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi", căruia i-au pătruns în apartament şi i-au furat un saxofon tenor, unicat în Constanţa, acesta fiind şi motivul pentru care se chinuiau să-l vândă în alte judeţe ale ţării, pentru a nu fi recunoscut de cineva. Saxofonul a fost identificat la constănţeanul Rusu Florin, care l-a primit de la Arotăriţei în luna martie a.c., în contul unei datorii. Rusu s-a prezentat benevol la IPJ şi a predat saxofonul, asta după ce a aflat din presă că fusese furat, iar hoţii fuseseră arestaţi.

Păţaniile hoţilor

Din discuţiile telefonice dintre infractori, coroborate cu alte probe, procurorii au putut completa puzze-lul infracţional al hoţilor, stabilind până şi incidentele neplăcute de care au avut parte, cum ar fi răscolirea unui apartament cu 4 camere în care au găsit cinci mii de euro, 300 grame aur, un laptop şi o cameră video, însă la un moment dat au fost nevoiţi să dispară rapid, întrucât fuseseră avertizaţi că vena "garda" direct spre ei. De asemenea, ei ochiseră un apartament din Faleză Nord, însă nu au putut fura nimic, din cauza proprietarului care nu mai pleca de acasă. "Era mortu' în casă"/ "A ţipat ceva?"/ "Nu, frate, nu, da' am plecat noi". Lucrurile se complică pentru aceştia când Iulian Dorel Munteanu îi răspunde la un apel prietenului său Dumitru Daniel Corîciu şi îi spune: "Frate, la sens, fă stânga repede ... hai repede că aleargă după noi", după care Corîciu revine cu un apel şi spune: "Fugiţi cât puteţi de tare că mie mi-a făcut garda semn să opresc", asta după ce sărise pe geamul unui apartament, cât pe ce să fie prins de proprietar. "Mortul, fraierul, a venit acasă. El intra pă uşă şi io săream pă geam", povestea individul interlocutorului său, anunţând că a furat 2 laptopuri pe care le-a ascuns undeva "în boscheţi" şi că trebuie să se întoarcă după ele. Unul dintre laptopuri a fost vândut poliţistului Florin Ghica de la Transporturi, cercetat penal în cauza disjunsă, pentru suma de 700 de lei.

Agent de pază la City Park, complice al hoţilor

Pe data de 2 februarie, Dănuţ Andrei Botez, agent de pază al City Park, l-a sunat pe Arotăriţei dacă mai are ceva laptopuri de vânzare, moment în care a fost asigurat că în scurt timp vor pleca la "treabă" şi vor produce ceva.Cu acelaşi prilej, agentul de pază i-a spus interlocutorului său că un cunoscut de-al lui nu vrea să cumpere uree, pentru că ştia că este furată din Port, însă a insistat cu laptopul: "Hai, vezi ce faci de laptop-uri, de ceva, de placă din aia, hai". Lista infracţiunilor este destul de lungă, iar numărul persoanelor implicate este şi mai mare, urmând a da socoteală în faţa legii penale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367