REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hoţii n-au nici o jenă: în 2013 încă se fură rufele de pe sârmă

Hoţii n-au nici o jenă: în 2013 încă se fură rufele de pe sârmă

Replica API 18 iunie 2013 | 00:00 200

Se fură orice: fierul vechi de prin curţile oamenilor, cârnaţii puşi la afumat, zarzavatul, animalele vii, bani, bijuterii, ba chiar şi rufele de pe sârmă! Suntem în anul de graţie 2013 şi, da, încă se mai fură rufe de pe sârmă! O familie din zona Brotăcei se confruntă cu această problemă, menţionând că ultimul atac a avut loc la finele săptămânii trecute. Hoţii ar fi nişte puştani de etnie romă. În schimb, oamenii legii spun că nu prea se confruntă cu cazurile de acest gen, întrucât... locuitorii de la malul mării nu fac sesizări. Oamenii preferă să se enerveze că rămân fără haine, dar în acelaşi timp le e jenă sau lehamite să discute cu oamenii legii pentru un lucru atât de mic.

Sezonul cald vine cu o grămadă de avantaje. Pe lângă faptul că ne duce cu gândul la nispiul fierbinte, care se "stinge" în valurile înspumate ale mării, constănţenii abia aşteaptă să mai profite de situaţie pentru a beneficia de o haină cu miros proaspăt. Este vorba despre întinsul articolelor de îmbrăcăminte, pe sârmă, afară. Bucuria de a avea un tricou curat, uscat repede de soare se poate transforma într-o dezamăgire, şi asta pentru că articolul de îmbrăcăminte se poate "evapora" brusc şi dintr-o dată! Nu puţine au fost cazurile când proprietarii au rămas înmărmuriţi când au observat că hainele au făcut picioare şi au fugit, în momentul în care au vrut să le strângă. Acesta este şi cazul unei familii din cartierul constănţean Tomis Nord, care s-a confruntat cu acest fenomen de vreo cinci ori de la începutul anului. Ultima lovitură a fost dată chiar la finele săptămânii trecute, când, de această dată, găinarii au şterpelit doar un tricou. Este vorba de zona Brotăcei, strada Dobrilă Eugeniu, acolo unde familia respectivă contribuie, încet dar sigur, la umplerea unui şifonier. "Se fură ca la balamuc, la noi. De la începutul anului şi până acum cred că ni s-au furat hainele de vreo 5 - 6 ori. Pantaloni, bluze, tricouri, chiar şi lenjerie intimă", a spus familia din Tomis Nord. De asemenea, aceasta a menţionat că este nevoită să-şi întindă hainele afară întrucât locuieşte la parter şi nu are unde în altă parte. În plus, a văzut chiar şi hoţul. "Am văzut, la un moment dat, este vorba de nişte copii de etnie romă", a adăugat aceasta. Cazul nu este unul singular, din păcate, aceleaşi fapte fiind regăsite şi pe strada Suceava, tot în Tomis Nord, unde mai multe familii se plâng că-şi găsesc sârmele goale. Chiar şi aşa, oamenii nu sunt dispuşi să pună capăt fenomenului, alegând să nu reclame la Secţia de Poliţie ceea ce li se întâmplă. "Nu am mai fost la Poliţie... pentru un tricou", ne-a spus o constănţeancă. Lucrul este confirmat şi de oamenii legii, care au declarat, pentru "Replica", faptul că nu au avut decât câteva sesizări pe acest an. Cât despre anul 2012, putem observa ceva mai multe cazuri, unul chiar în Poarta 6, de unde a dispărut o haină, hoţul fiind prins la scurt timp. "Unchiul îi furase nepotului geaca de pe sârmă", au spus poliţiştii. De asemenea, anul acesta au fost raportate mai multe astfel de furturi, în judeţ. Spre exemplu, în data 19.04.2013, orele 16:25, un tânăr de 18 ani, din Medgidia, a sustras mai multe obiecte de îmbrăcăminte de pe o sârmă de rufe amplasată în faţa blocului A2, de pe strada Independenţei, din municipiul Medgidia. Prejudiciul a fost recuperat parţial. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218