REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hoții nu vor mai putea face nicio mișcare! O comună din județul Constanța, împânzită cu camere de supraveghere

Hoții nu vor mai putea face nicio mișcare! O comună din județul Constanța, împânzită cu camere de supraveghere

Replica API 20 decembrie 2017 | 00:13 693

Una dintre cele mai mari nemulțumiri ale constănțenilor care locuiesc în mediul rural îl reprezintă gradul ridicat al infracționalității. Hoții le intră în curți și fură tot ce le pică în mână, iar de cele mai multe ori, rămân nedescoperiți. Astăzi o găină, mâine un sac de cereale, pentru o zi o parte din lemne și tot așa... Iar oamenii ajung să trăiască cu frica în sân din cauza infractorilor, mulți dintre ei puștani teribiliști.

Autoritățile locale din comuna constănțeană Nicolae Bălcescu au luat atitudine: pentru a descuraja fenomenul infracțional, comuna a fost împânzită cu camere video de supraveghere. Primarul Dumitru Timofte spune că sistemul montat este „unul dintre cele mai moderne și complexe sisteme din județul Constanța”, iar în maximum o lună vor fi montate camere de supraveghere și pe străzile din comunitățile care aparțin administrativ de comuna Nicolae Bălcescu.

„Rețeaua video este alcătuită din 25 camere de supraveghere cu infraroșu, toate conectate la un dispecerat unde sunt centralizate și urmărite toate filmările. Camerele sunt amplasate pe raza întregii localități, monitorizând cu precădere toate intrările și ieșirile din Nicolae Bălcescu, cât și principalele obiective ale comunei: școala, grădinița, biserica, treceri de pietoni, stații de autobuz, locuri de joacă pentru copii, zonele cu potenția de risc infracțional ridicat, intersecții din rețeaua interioară de drumuri a comunei”, a precizat primarul Dumitru Timofte.

Totodată, marți, 19 decembrie a.c., au început lucrările și pentru implementarea unui sistem de supraveghere video asemănător în satul Dorobanțu, cât și în cartierele IAS Nicolae Bălcescu și IAS Dorobanțu. „Sistemul acesta este format din peste 30 de camere de supraveghere, iar lucrările vor fi finalizate în decurs de o lună”, a mai precizat primarul.

Iar pentru a veni atât în sprijinul oamenilor, cât și al polițiștilor, astfel încât intervențiile pentru surprinderea infractorilor să fie mai rapide, cât și pentru ca răufăcătorii să fie identificați mai ușor, întreaga rețea de camere de supraveghere video din comună va fi integrată în sistemul de monitorizare al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

„Prin implementarea acestui complex sistem de supraveghere video îmi doresc să creștem gradul de siguranță în comuna Nicolae Bălcescu, să descurajăm faptele ilicite și violente, știindu-se că făptașii unor asemenea ilegalități vor fi astfel identificați și trași la răspundere mult mai repede”, a declarat primarul Timofte.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MAI SUNT EFICIENTE DUPA ACESTE MODIFICARI LEGISLATIVE ?!
5
0
Din pacate la N. BALCESCU , Politia Locala este ineficienta ! Luati exemplul de la Pol. Locala mun . Constanta si detasati ca sef un politist de la Politia Nationala ! Caci cu cunostinte doar din Legea 7 sau din Legea 188 , pe baza carora au fost angajati politistii locali , nu se prind hotii ! Atrageti politistii nationali vechi care au iesit la pensie la 48-49 de ani si care cunosc munca de politie si stiu cu ce se mananca Codul Penal ! In rest felicitari pt. initiativa f. buna domnului TIMOFTE !!!
2
5
SI HARSOVA ESTE IMPANZITA DE CAMERE DAR SI DE HOTI TOTODATA VORBA KUI CETATEAN 13 08 ;TE CACI IN ELE POL LOCALA SE PISA IN FATA LOR;
4
0
Nea Timofte , ai o problema ! Ai pus camere doar pentru a-i informa pe pagubasi la cine au ajuns bunurile furate - ma rog , cine le-a dat lovitura ! Ca acele inregistrari , datorita PSD-ALDE , le puteti baga in fund si atat ... Nu reprezinta probe in instanta ! Multumita PSD-ALDE !
5
1
vrem si noi in oras si nu vom mai avea treceri pe rosu la semafoare sau uintreceri de masini pe bulevarde
9
1
te caci in ele de camere acum ! Cu noile legi ale justitiei, aceste camere nu vor mai fi utile...!!!
12
7
vrem si noi camere stradale ca prea mult sa intins comuna nu mai face fata politia
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218