REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Hoţul care a furat un autoturism din Fântânele, prins la Năvodari

Hoţul care a furat un autoturism din Fântânele, prins la Năvodari

Replica API 29 octombrie 2014 | 00:16 159

Minori bănuiţi de comiterea mai multor furturi, identificaţi de poliţişti

Minori bănuiţi de comiterea mai multor furturi, identificaţi de poliţişti

Atenţie, constănţeni! Oamenii legii atrag atenţia posesorilor de maşini că în ultima perioada s-au înmulţit furturile din autoturisme. Cinci minori au ajuns în atenţia poliţiştilor după ce şi-au însuşit mai multe bunuri din maşinile constănţenilor. Astfel, poliţişti ai Secţiei 3, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Constanţa, au depistat pe strada Daliei, în zona Casei de Cultură, trei minori, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, care aveau asupra lor un încărcător auto de telefon şi un MP3 player auto. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia ar fi sustras bunurile, după ce au forţat sistemul de asigurare al unui autoturism parcat pe strada Baba Novac.

Din cercetări s-a stabilit că aceştia au forţat sistemele de închidere şi ale altor două autoturisme, ambele parcate pe strada Baba Novac, fără a sustrage bunuri. Prejudiciul în valoare de 100 lei a fost recuperat în totalitate. Acestea sunt cele mai recente cazuri de furturi din autoturisme depistate de poliţişti, dar în arhiva IPJ există numeroase cazuri aproape similare. Şi poliţiştii din Năvodari se confruntă cu astfel de cazuri. Ei au fost sesizaţi de către un localnic despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism o bormaşină, în valoare de 1.000 lei. Demarând operativ investigaţiile, oamenii legii au depistat doi minori în vârstă de 14, respectiv 16 ani, ambii din Năvodari, care aveau asupra lor o bormaşină şi o pereche de încălţăminte sport pe care le ofereau spre vânzare. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că, cei doi, împreună cu Lucian Constantin S., de 20 ani, din Năvodari şi Mihai - Gheorghe I., de 28 ani, din comuna Fântânele, ar fi comis mai multe furturi pe raza oraşului Năvodari. Prejudiciile cauzate au fost recuperate în totalitate şi predate părţilor vătămate. „În urma extinderii cercetărilor privind pe Lucian Constantin S. s-a stabilit că acesta este bănuit şi de furtul unui autoturism, faptă comisă la data de 05/06.10.2014 în Fântănele, faptă rămasă în evidenţă cu autor necunoscut. Autoturismul a fost recuperat”, au precizat oamenii legii. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurale Cogealac, dar şi de poliţiştii din Năvodari în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale urmând a fi făcute propuneri corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă.

Poliţiştii vă recomandă:

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, oamenii legii vă reamintesc faptul obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi „tentante” pentru hoţi. De seamenea, şoferii sunt rugaţi să nu uite cheia în contact şi să asigure portierele, indiferent de cât timp părăsiţi autovehiculul sau locul unde este parcat (loc special amenajat sau nu, domeniu public sau chiar privat). Reţinerea exactă a locului unde parcaţi maşina vă poate scuti de falsa impresie a faptului că v-a fost furată, precum şi de amenda pe care o primiţi pentru alertarea nejustificată a Poliţiei. Montarea unui sistem de alarmă vă poate scuti de multe probleme ţinând cont de faptul că geamul portierei se poate sparge foarte uşor. Prin urmare, nu lăsaţi în habitaclu, la vedere, nici un bun ce poate deveni tentant pentru infractori. În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614