REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Hrebenciuc a aruncat la coş "steagul-curcubeu" oferit de Remus Cernea

Hrebenciuc a aruncat la coş "steagul-curcubeu" oferit de Remus Cernea

Replica API 4 iunie 2014 | 00:00 314

Un "steag al diversităţii", în culorile curcubeului -simbol internaţional al comunităţii minorităţilor sexuale i-a fost oferit, marţi, vicepreşedintelui Camerei, Viorel Hrebenciuc, de către deputatul Remus Cernea, Hrebenciuc declarând după şedinţă că simbolul a ajuns "la coşul de gunoi".

În timpul şedinţei Camerei, deputatul Remus Cernea a venit la tribuna Camerei şi i-a spus deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care conducea lucrările, că îi oferă "steagul diversităţii" şi că "pledează pentru nediscriminare în România".

"Domnule preşedinte, după cum i-am dat şi domnului Zgonea, ieri, vă ofer şi dumneavoastră steagul diversităţii. Pledez pentru nediscriminare în România", a spus Cernea. Hrebenciuc a primit steagul şi a mai cerut un steag pentru colegul său de prezidiu, secretarul Camerei, Niculae Mircovici, conform Mediafax.

După şedinţa Camerei Deputaţilor, Hrebenciuc a fost întrebat de ziarişti ce a făcut cu steagul comunităţii gay care i-a fost înmânat de Cernea. "Al comunităţii gay era? Acum aflu. N-am ştiut. A mai vrut domnul Mircovici unul şi l-am rugat (pe Cernea-n.r.) să ne mai dea un steag. Sunt la coşul de gunoi amândouă", a explicat Viorel Hrebenciuc.

Întrebat care sunt şansele ca un astfel de steag să fie arborat la Parlament, Hrebenciuc a răspuns:"Astăzi, în momentul de faţă, nu văd o şansă prea rapidă. Poate în următorii zeci de ani. Vedem". "Steagul-curcubeu" este simbolul internaţional al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), scrie Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218