REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Hrebenciuc către PDL: Am avut de suferit pentru că v-am dat funcţii

Hrebenciuc către PDL: Am avut de suferit pentru că v-am dat funcţii

Replica API 13 iunie 2014 | 00:00 215

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a plâns, în Birourile Permanente de marţi, că a avut de suferit în partid pentru că a dat PDL tot timpul prea multe funcţii, Miron Mitrea spunând şi el că acum PDL crede că social-democraţii sunt "la fel de tăntălăi ca în anul 2000" şi "un pic cam stupizi". În şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere de marţi, reprezentanţii PNL şi PDL, pe de o parte, şi cei de la PSD, pe de altă parte, s-au certat pe împărţirea funcţiilor vacante în CA ale BNR, Curtea de Conturi, Radiodifuziune.

George Scutaru (PNL), Ioan Oltean şi Tinel Gheorghe (PDL) au protestat faţă de modul de împărţire a acestor posturilor, arătând că vor ataca la Curtea Constituţională.

Ilie Sârbu (PSD) a invocat perioada în care PDL a fost la putere, arătând că atunci "s-a trecut cu şenila" peste cei de la PSD şi că "aşa este în viaţă, ca în tenis".

"Atunci s-a negociat o nouă cutumă pe care o aplicăm şi noi acum. De ce s-ar supăra acum pe ceea ce şi-au dorit şi pe ceea ce au şi făcut? Că nu numai şi-au dorit! Atunci noi am plecat de la negocieri spunându-se că trebuie să treacă cu şenila peste noi. A trecut şenila. Acum s-a schimbat şenila; are altă direcţie. Aşa este în viaţă, ca şi în tenis - o dată este într-o parte, o dată este în cealaltă parte", a spus Sârbu.

Deputatul PDL Ioan Oltean a replicat că "abuzurile de atunci sunt nesemnificative faţă de cele de acum".

"A fost o guvernare la vremea respectivă, însă, domnule preşedinte, eu ţin să vă amintesc, şi putem să luăm documentele, să le citim împreună şi să vedem unde au fost nedreptăţite grupurile parlamentare ale opoziţiei la vremea respectivă - când, cum şi cât, faţă de cum se întâmplă astăzi. Mi se pare nefiresc, pentru că peste tot, domnule preşedinte şi stimaţi colegi ai puterii, spuneaţi la vremea respectivă: Dacă noi vom ajunge la guvernare, niciodată nu vom săvârşi abuzurile pe care voi le faceţi! Iar astăzi veniţi şi vă motivaţi toate abuzurile care sunt într-un exces fără precedent prin faptul că aşa aţi făcut şi voi la vremea respectivă", a spus Oltean.

Miron Mitrea PSD a răspuns că PDL, în perioada 1996-2000, a încălcat toate principiile, iar, între 2000-2004, PSD a respectat toate cutumele pentru că PDL a promis că nu mai face aşa ceva, pentru ca, apoi, să încalce din nou "grosolan" toate cutumele, arătând că acum PDL îi crede pe cei de la PSD "la fel de tăntălăi ca în 2000" şi "un pic cam stupizi".

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367