REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hrebenciuc, deputat, 2 ani închisoare pentru 300 milioane de euro; Chirvăsuţă, medic, 4 ani de închisoare pentru 1.000 lei mită

Hrebenciuc, deputat, 2 ani închisoare pentru 300 milioane de euro; Chirvăsuţă, medic, 4 ani de închisoare pentru 1.000 lei mită

Replica API 12 mai 2018 | 00:16 1460

UNDE ESTE LOGICA?

UNDE ESTE LOGICA?

Un procuror DNA solicita, miercuri, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pedeapsa maximă, de 12 ani, pentru fostul deputat Viorel Hrebenciuc, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor. Pedepsa maximă pentru constituire a unui grup infracţional organizat este de 10 ani, iar pentru spălare de bani este de 12 ani. În mod normal, instanţa dispune pedeapsa cea mai grea, în acest caz fiind de 12 ani.

Însă, pentru Hrebenciuc s-a dispus o derogare de la regulă! A fost achitat pentru cele mai grave fapte, rămânând cu o pedeapsă de tot râsul, de 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Scandalos, am putea spune, atâta timp cât un medic cardiolog din judeţul Tulcea, Cecilia Chirvăsuţă, a fost condamnată, în urmă cu câteva luni, la 4 ani de detenţie cu executare, pentru că a primit 1000 de lei pentru a-şi pune parafa pe nişte documente, într-un dosar de pensionare pe caz de boală. Doi ani pentru 300 de milioane de euro versus patru ani pentru 1000 de lei. Mare minune că Hrebenciuc nu a primit pedeapsa cu suspendare.

Dosarul retrocedărilor, în care a fost condamnat, a fost trimis în instanţă în 2015, când Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut vinovăţia, solicitând să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Acuzaţiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza şi în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat de DNA în acest caz se ridică la 1.421.800.870 lei (echivalentul a 303.888.615 euro), reprezentând contravaloarea terenului. Viorel Hrebenciuc a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. În schimbul intervenţiei, Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adiţional pe numele fiului său, Andrei Hrebenciuc.

Fosta eminență cenușie a PSD a primit, astfel, o condamnare de 2 ani de închisoare pentru trafic de influență, fostul deputat Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, iar Andrei Hrebenciuc a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei supreme nu este definitivă şi poate fi atacată.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I-a cerut si ea o spaga mica de 1000 sa o bage la pensie de handicapat. Mare lucru, umflam noi aiurea aici treaba. Ne meritam soarta cu specimene ca tine care face diferente intre corupti...ala e permis, ala nu. Defapt diferenta ptr tine e daca e de la psd sau nu, sigur .
4
3
si terenul retrocedat ilegal de ce nu se recupereaza? De ce sotiile si alte rude nu sunt obligate sa faca dovada averii dobandite ilegal. Acum este o moda, toata averea pe numele altora.
9
1
Parteneriat strategic.
3
2
Bai Bula, ai tras pe nas? Doctorul ala nu a conditionat actu medical, era mata ce se vroia pensionara pe boala ca sa nu mai muncesca si atunci aia i-a cerut o spaga sa o considere vezi doamne foarte bonlava
9
3
apa dupa buticareasa de Claudia Corbu. Spui tampenii. In dosarul lui Hrebenciuc nu exista prejudiciu. Traficul de influenta a fost facut cu scopul ala, dar nu s-a concretizat. Pe de alta parte, cand o plangi p-aia ca a luat 4 ani pt 1000, gandeste-te ca era ma-ta pacienta. Si cacatul ala de doctor conditiona tratarea ei de cei 1000 de lei. Care lucru ti se pare mai periculos, la mintea ta, aia putina? Faptu;l ca Guzganul Rozaliu vroia sa fure sau e nenorocita aia care spune ca mori daca nu dai bani. nu ti se pare ca nu e diferenta intre aia si un camatar?
7
12
Mickey Ponta achitat, Guzganul ia 2 ani, Mazarica si Udrea scapati, porcul Ghita pe afara. La butoanele justitiei au ajuns Tudorel Bubosu si Iordache Inginerul oltean. Tovarasul maxim Dragnea cariatul este peste toti. Asta e imaginea de tara in 2018. Ciuma veche rosie nu a disparut, doar a schimbat generatia.
13
5
Asa va vreau sclavii mei eu sa ciordesc case fara numar si voi sa ma sustineti.Pe Codry escroaca numarul sa nu o uitatiti.Chiar daca a fost mangle cu achitarile din dosarele dna eu si voi trebuie sa o sustineti caci daca nu ma ia si pe mine la mititica.Asa ca lingeti ma in caras pe mine si in lindicut pe Codruta.
7
5
Sa li se dea si 15 ani de inchisoare pentru mita. Doar oamenii prosti compara asa: ala a furat atat si a luat atatia ani, si ala cu mai putin furt, a luat mai multi ani. Un proces nu se compara cu altul, ca altfel oricine ar putea sa citeasca 2 randuri din legislatie si sa dea verdict. Medicul a furat, sa faca parnaie. Articolul trebuia sa fie doar despre Hrebenciuc, de ce a luat doar atat? Nu tb sa ne raportam la alt caz; Hrebenciuc a furat atat, de ce nu a primit mai mult? Atat si fara alte referiri la alte cazuri.
6
9
Pana cand mafia psd-ista nu v-a fi nimicita si spulberata in cele 4 vanturi,tara asta nu v-a avea nici un viitor.
12
5
E problema ei ca se vinde pe 1 mie de lei si nu ca Hrebe pe milioane de euro. Asta e singura diferenta. Femeia asta lua spaga ca sa emita certificate medicale false pentru pensii pe caz de boala. A calculat DNA de-a lungul timpului cu cat a prejudiciat astfel statul? Poate cu mai mult decat Hrebe.
12
7
Daca un medic isi conditioneaza serviciile chiar si pentru 1000 de lei consider ca e mult mai grav decat acceasi fapta dar in domeniul afacerilor sa zicem. Stiu medici care daca nu primesc mia asta de lei refuza sa opereze sau sa te primeasca macar, cu toate ca sunt platiti pentru asta. Deci nu comparati asa usor situatiile.
10
10
probabil ca si doctoreasa are la activ tot niste milioane in lunga ei cariera sub umbrela lui Hipocrate
9
15
Moarte ciumei sorosiste, moarte tradatorilor de tara.
16
8
logic, penalii ciuma rosie s-au inmultit si extins precum caracatita, au format o mafie greu de oprit. Furati, indemnul ciumei rosii, noi veghem sa nu vi se intample nimic, sluga si presul tudorel va asigura un traseu facil, stati un an doi la confort de lux si ramaneti cu banii furati. Halal justitie, halal parlament, halal guvern- apropo dna muta , fost parlamentar, acum papusica pe sarma a penalului nr 1 al Romaniei, draknea , isi permite sa minta cu o nerusinare greu de imaginat- vedeti vizita privata la Vatican, impreuna cu sotul- rusine, sper ca acei pensionari care mai accepta umilinta
23
6
TREBUIE INTRODUSA PE PERSOANA FIZICA RASPUNDEREA MAGISTRATILOR!!!
33
0
Ajungem sa comparam coruptii intre ei! Unde a ajuns tara asta...
24
2
Concluzie : daca o comiti , comite-o ca lumea de vreo 2-3 milioane ! Dai 2 si ramaii cu unul ! Ce e asa greu ? Grea matematica asta. In China erau impuscati pe stadion de alde astia !
25
2
In tara asta trebuie sa furi mult, daca furi putin primesti eticheta de prost.
28
0
Noroc ca exista justitia divina. Ii ia Dumnezeu la el pe sfintii astia. Asa cum s-a dus Mischie, parca asa il chema. Nu-i asa? Dispar, incet, incet, toti. Si mumia asta de Hrebenciuc se va stinge. Fara sa fie prea tare plansa.
11
7
... guzganul rozaliu a avut bani sa unga usile, pe cind doctora din 1000 unde sa dea mai intii..
28
0
Niciunul dintre ei nu era la prima fapta de genul asta asa ca....Durerea e ca cei ca Hrebenciuc sunt cateva zeci,sute si nu ar putea face nimic fara cei ca doamna doctor,trepadusii din administratie,politie,educatie care sunt cu sutele de mii si care sustin coruptia...
22
3
nu se compara cu cei 4 ani cu suspendare dati gunoiului din Madagascar.
46
1
Mafia to justice in Romania este OUT ...Gooo Codruta !.
19
6
Moarte PSD!!! Moarte TSD!!!
30
5
Medic cardEolog? Hahaha...
2
18

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108