REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Huawei spune că propriul sistem de operare ar putea fi lansat în acest an, dacă nu va mai colabora cu Google sau Microsoft

Huawei spune că propriul sistem de operare ar putea fi lansat în acest an, dacă nu va mai colabora cu Google sau Microsoft

Replica API 27 mai 2019 | 00:00 351

Huawei ar putea avea propriul sistem de operare pentru smartphone-uri și laptop-uri gata de utilizare în China până în toamna acestui an, a declarat șeful diviziei de consumatori a companiei pentru CNBC.

Totuși, compania a subliniat că acest lucru se va întâmpla numai dacă compania nu va mai putea să utilizeze integral software-ul de la Google și Microsoft.

"Nu vrem să facem acest lucru, dar vom fi forțați să facem asta din cauza guvernului SUA. Cred, de asemenea, că acest lucru nu va fi doar o veste proastă pentru noi, ci și o veste proastă pentru companiile americane, deoarece noi susținem business-ul american, așa că vom fi forțați să facem acest lucru pe cont propriu", a spus Yu . "Nu vrem să facem acest lucru, dar nu avem altă soluție, nici o altă alegere".

Gigantul tehnologic chinez a fost plasat pe lista neagră a SUA, care obligă firmele americane să obțină permisiunea guvernului înainte de a vinde ceva către Huawei. Acest lucru înseamnă că Huawei nu va mai putea să licențieze versiunea sistemului de operare Google Android.

Cu toate acestea, Washingtonul a acordat o amânare temporară de 90 de zile pentru Huawei, care va permite deocamdată chinezilor să continue să utilizezeze tehnologia americană.

Huawei a mai spus în trecut că pregătește propriul sistem de operare pentru eventualitatea în care nu ar mai putea utiliza software-ul Google și Microsoft. Acum, unul dintre directorii executivi ai companiei a declarat pentru CNBC că sistemul de operare ar putea fi gata până în al patrulea trimestru al acestui an, iar o versiune pentru piețele din afara Chinei ar putea fi disponibile fie în primul sau al doilea trimestru al anului 2020.

"Astăzi suntem încă în relații cu Microsoft Windows și Google Android. Dar dacă nu le mai putem folosi, Huawei va pregăti planul B pentru a folosi propriul sistem de operare", a declarat pentru CNBC, Richard Yu, CEO al diviziei de consumatori al Huawei.

Dacă Huawei nu va avea permisiunea să utilizeze Android, efectele ar fi dezastruoase pentru companie, deoarece utilizatorii telefoanelor sale nu vor mai avea acces la magazinul Google Play, de unde pot descărca aplicații. În schimb, consumatorii ar trebui să găsească alte modalități de instalare a aplicațiilor preferate.

Pe scrut, Google deține Android și Play Store, cele două lucruri cu care funcționează orice smartphone cu Android. În timp ce Android este întregul sistem de operare pe care rulează aplicațiile mobile, Play Store este aplicația care permite utilizatorilor să descarce o serie de aplicații terțe. Aceste aplicații sunt aprobate și verificate de Google în sine. Google deține, de asemenea, licența pentru un set mare de aplicații cum ar fi Gmail, Google Maps, YouTube, care pot fi, de asemenea, descărcate din Magazinul Play. Să nu mai vorbim de faptul că baza de useri a acestor aplicații din Play Store este imensă, ceea ce oferă Google un control fără precedent asupra utilizării telefonului mobil.

Acum imaginați-vă un telefon mobil fără Android și niciun Magazin Play. Aceast lucru înseamnă că utilizatorul nu ar avea niciun sistem de operare pentru a porni telefonul și nici o sursă pentru aplicația licențiată de Google sau pentru o altă aplicație terță.

Cu toate acestea, Yu a spus că propriul magazin de aplicații Huawei, cunoscut sub numele de App Gallery, va fi disponibil în propriul sistem de operare. Galeria de aplicații este instalată în prezent pe dispozitivele Huawei, însă magazinul Google Play este adesea magazinul de aplicații preferat de consumatori.

economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218