REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Huțucă: Sub guvernarea PNL, următorii patru ani sunt o șansă extraordinară pentru dezvoltarea județului Constanța

Huțucă: Sub guvernarea PNL, următorii patru ani sunt o șansă extraordinară pentru dezvoltarea județului Constanța

Replica API 3 decembrie 2020 | 23:44 1391

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, candidează pentru un nou mandat de deputat din postura de proaspăt învingător în alegerile locale. Sub conducerea lui, PNL Constanța a câștigat primăria municipiului și Consiliul Județean. Huțucă nu a ascuns niciodată că scopul său principal este să facă uitată epoca Mazăre – Nicușor Constantinescu, o epocă care a adus pentru Constanța stagnare, subdezvoltare și corupție. „Acum este timpul să dezvoltăm Constanța.”, spune Huțucă.

Reporter: După 20 de ani, Constanța nu mai este condusă de PSD. Ce urmează?

Bogdan Huțucă: Muncă, seriozitate și determinare. Asta urmează. Constanța, ca de altfel întreaga țară, a pierdut deja prea multe șanse de dezvoltare, însă scopul nostru este ca în următorii ani să recuperăm toate aceste șanse pierdute. Planul Național de Recuperare și Reziliență este unul optimist, dar și realist: la finalul lui vom avea peste 1.000 de km de autostrăzi construite, cel puțin 3 spitale regionale, alte zeci de spitale și de centre medicale ridicate de la zero și, mai ales, o economie națională suficient de puternică încât să susțină sisteme de educație și de sănătate performante.

Rep.: Credeți că județul Constanța va trece rapid peste epoca Mazăre – Constantinescu?

-B.H. Din păcate, rezultatele epocii despre care vorbiți se văd la tot pasul. Timp de 20 de ani, în județ a domnit ilegalitatea și incompetența. Asta a afectat fiecare constănțean de bună-credință, a afectat investițiile și a lovit în locurile de muncă sustenabile și bine plătite.

Rep.: De ce acum ar fi altfel, de ce acum constănțenii trebuie să se aștepte la investiții? Sau, dacă vreți, de ce românii să creadă că de acum lucrurile chiar s-au schimbat?

B.H.: Înainte de orice, românii trebuie să se uite la ce am realizat în acest an în care am fost la guvernare. Am acordat finanțare pentru Metroul din Dr. Taberei, pentru calea ferată Gara de Nord – Otopeni, am finalizat aproape 100 de km de autostradă (cât guvernele PSD în 3 ani), am finalizat Stadionul Steaua, centuri ocolitoare, am semnat deja pentru cele 3 spitale regionale, am modernizat într-o cursă fenomenală cu timpul zeci de unități medicale din țară. Practic, am reușit ca într-un singur an, an în care am avut atât o criză sanitară cât și una economică, să facem mai multe lucruri decât socialiștii în ultimele lor guvernări. Asta arată o schimbare a filosofiei: gata cu stagnarea și sărăcia socialistă, a venit vremea dezvoltării și a investițiilor.

Rep.: Constănțenii au deci motive să fie optimiști?

B.H. Categoric da! Primarul liberal, președintele CJ liberal și guvernul liberal deja lucrează la proiecte comune de dezvoltare a județului. O mare parte din cei 80 de miliarde de euro, banii obținuți de președintele Iohannis la Bruxelles, vor veni la noi în județ. Pe lângă aceștia, vom atrage o mare parte din investițiile americane de 8 miliarde de dolari și vom aduce și finanțare de la bugetul național. Bani sunt, dorința de a face lucruri bune există, avem oameni pregătiți care deja lucrează la proiecte – unele au fost deja depuse.

Rep.: Către ce domenii vor merge exact acești bani?

B.H. În ultimele săptămâni am avut mai multe întâlniri cu primarul Constanței, Vergil Chițac, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și cu premierul Ludovic Orban. Am stabilit împreună un plan clar de investiții în județ. În primul rând, am stabilit să folosim fondurile europene pentru a veni cu soluții moderne și sustenabile pentru sistemul de termoficare a municipiului Constanța. Apoi, tot cu fonduri europene, vom face un nou spital și o secție de Pediatrie nouă la nivelul județului Constanța. Împreună cu Guvernul vrem să investim în infrastructura portuară, respectiv molul 3. Aceasta este o investiție foarte importantă pentru economia județului. O altă prioritate este sistemul de irigații din județul Constanța, care a suferit enorm în ultimii ani de pe urma secetei pedologice.

O chestiune nerezolvată pe care turiștii o văd câteva zile pe an, dar cu care noi trăim zi de zi, este coasta Mării Negre. Am început să derulăm deja un vast program de combatere a eroziunii costiere. Pentru această chestiune avem alocat un buget de 800 de milioane de euro. Se reabilitează 11 sectoare de plajă și se crește suprafața acestora cu peste 240 de hectare.

Rep.: Investiția de la Cernavodă?

B.H. Am lăsat special la urmă investițiile de la Cernavodă, acestea fiind de interes strategic atât pentru județul Constanța cât și pentru țară. În următorii 4 ani, vom construi alături de partenerii noștri americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 și vom moderniza reactorul numărul 1. Această investiție va aduce beneficii uriașe județului, se vor crea mii de locuri de muncă pe orizontală și pe verticală, iar la nivel național vom reuși să avem un plus energetic semnificativ, ceea ce va face din România un jucător regional pe această piață.

Pe lângă investițiile din energia nucleară, suntem deciși să începem cât mai repede, tot alături de prietenii noștri americani, exploatarea gazelor din Marea Neagră. Alte mii de locuri de muncă, alți bani la bugetul local și național.

Rep.: Constănțenii, dar și turiștii care vin vara la mare se plâng de starea infrastructurii din județ. Guvernul vorbește despre 1.000 de kilometri de autostradă și despre mii de kilometri de drumuri europene și naționale. Trec și prin Constanța?

B.H. Da, mă bucur că mă întrebați asta. A2 a crescut enorm turismul pe litoral și, în special, turismul de week-end. Deci noi, constănțenii, știm foarte bine cât de mult aduce o infrastructură modernă unui județ. Constanța e bine pusă pe harta investițiilor din infrastructură. Vă dau numai două exemple: Alternativa Techirghiol, un proiect care are finanțare, care are deja studiul de fezabilitate și care presupune construcția unui drum cu o lungime de 22 de kilometri, care să lege municipiul Constanța de sudul litoralului, dar și de o centură ocolitoare pentru municipiul Mangalia.

Foarte repede vrem să începem și drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila, cu o lungime de 172 km și un cost de 4,33 miliarde de lei. În plus, nu uitați de investițiile pentru modernizarea Portului Constanța și pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“.

Avem deja în lucru sau urmează să înceapă în lunile următoare investiții de miliarde de euro. Mă doare să văd că, deși au fost bani, în ultimii ani, guvernele pesediste și-au bătut joc de banii românilor.

Rep.: Aș vrea să revenim puțin la gazele naturale offshore, deoarece în ultimii ani ați fost mereu un susținător al exploatării acestora și un critic al piedicilor puse de pesediști.

B.H. Pesediștii au făcut multe lucruri rele, dar speram că măcar pe chestiuni ce țin de siguranța și securitatea românilor vor face un pas în spate. Unul dintre cele mai grave lucruri făcute de pesediști cât timp au fost la guvernare a fost să alunge din țară companiile din energie care încercau să exploateze gazele naturale de la Marea Neagră. Dacă am scoate gazul din Marea Neagră, românii ar beneficia de gaze naturale ieftine și sigure. Ca urmare a politicilor PSD-Dragnea, în 2019, România a importat de două ori mai mult gaz de la ruși, comparativ cu anul precedent. Eu nu vreau să-i îmbogățim pe ruși și nici nu vreau ca românii și companiile românești să consume gaze de la Gazprom. Dar aceste lucruri se vor schimba. Viziunea PNL este clară: gazele românești din Marea Neagră trebuie exploatate și folosite de noi.

Rep.: În Parlament sunteți văzut ca unul dintre cei care s-au luptat cel mai mult pentru oprirea risipei banilor și pentru scăderea sau eliminare unor taxe. Vor continua aceste politici?

B.H. Ca liberal, știu că banii vor fi întotdeauna cel mai bine folosiți de cei care îi produc. Tocmai de aceea m-am luptat alături de colegii mei liberali și am reușit să eliminăm acciza la carburanți, să eliminăm supraimpozitarea contractelor de muncă part-time și să venim cu măsuri de susținere a oamenilor de afaceri români. Mă bucur că astăzi zeci de mii de antreprenori români pot spune că și-au păstrat afacerile în această criză datorită măsurilor luate de guvernul liberal în acest an.

Rep.: Față de începutul anului, PNL a pierdut câteva puncte în sondaje. Vă îngrijorează?

B.H. Absolut deloc. Știam că așa va fi, însă cineva trebuia să își asume responsabilitatea guvernării României în condiții fără precedent în ultima sută de ani. Am traversat și traversăm o dublă criză, una sanitară și una economică, știam care sunt riscurile. În același timp însă, nu puteam gândi cinic. Nu puteam spune să vină altcineva să se erodeze și noi apoi să luăm un scor cât mai mare la alegeri. Din păcate, unii așa au gândit. Nu vreau să spun cuvinte mari, însă între interesul țării și interesul partidului, noi am ales interesul țării. Am pierdut niște procente? Asta e viața. În același timp, unii români au înțeles riscul politic pe care ni l-am asumat și ne laudă pentru asta. Un politician care se ghidează doar după interesul personal sau după interesul de partid nu merită nimic.

Rep.: Interesul românilor este să scape și de povara pensiilor speciale. Dar pare că nu reușim. De ce?

B.H.: Nu am reușit până acum pentru că de fiecare dată s-a opus majoritatea socialistă din Parlament, iar atunci când am reușit totuși să votăm o lege, s-au opus judecătorii de la CCR și Avocatul Poporului – asta deși erau în conflict de interese, ei având pensii speciale! Sper să nu se supere colegii mei pe mine, însă vă spun un secret. În ultimele discuții purtate în forumul partidului am stabilit clar că eliminarea pensiilor speciale este pentru noi o prioritate legislativă. Din păcate, Ludovic Orban nu putea veni aici cu OUG, deoarece nu poți să adopți o ordonanță de urgență când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituțional. Când vom avea majoritatea parlamentară pensiile speciale vor fi istorie. Noi, liberalii, susținem clar principiul contributivității.

Rep.: Cum ar trebui să privească românii alegerile din 6 decembrie?

B.H. Oamenii au de ales între două filosofii de guvernare extrem de diferite: pe de o parte au de ales filosofia liberală, care aduce prosperitate şi dezvoltare, pe de alta au de ales filosofia socialistă, cea care a produs mereu sărăcie şi subdezvoltare. Mai clar, românii care vin la urne au de ales între candidaţii Partidului Național Liberal şi candidaţii PSD. Din păcate, am încheiat recent un ciclu de creştere economică de aproape un deceniu, la finalul căruia însă nu am reuşit să construim nici un sistem de sănătate modern şi performant, nici un sistem de educaţie adoptat cerinţelor pieţei muncii şi nici un sistem de infrastructură european. Am pierdut aceste şanse pentru că la conducere s-au aflat prim-miniştri socialişti care nu au dorit să dezvolte România. Istoria ne mai oferă însă o şansă. În următorii ani, putem atrage până la 80 de miliarde de euro din fonduri europene. Dacă la conducerea Guvernului se va afla un premier liberal, aceşti bani se vor duce către investiţii care vor genera prosperitate şi bunăstare. Dacă însă la Palatul Victoria se va afla tot un premier socialist, banii vor fi risipiți ca şi până acum. Românii au văzut dezastrul produs de guvernările PSD, iar constănțenii cu atât mai mult, după 20 de ani de dezastru socialist. Acum avem șansa unei dezvoltări fără precedent, avem o șansă pe care nu avem voie să o ratăm. Iar această șansă se numește guvernarea liberală.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa merg la vot ca sa va imping in opozitie !!!
1
0
Ia o mwie !Intra in fata.Nu mai sta la coada!
0
0
Muie tuturor votantilor ciumei galbene de pe plan local in frunte cu porcul Hutuca si terminand cu betivul sica mandolina seful ala mare al ciumei galbene. Nu face exceptie plavanul din deal principalul vinovat la muia care o vor lua pe 6 decembrie.
4
1
ce ati facut ? ati lasat comnetariile deschise? vedeti ca va penalizeaza ciuma galbena ...doar nu va asteptati sa scrie cineva ca e multumit de "liberali"
6
1
Anul trecut pe vremea asta orasul sclipea de lumini si ornamente ! Sa va fie rusine , nici nu vreau sa mai aud de voi...o sa fac ceva ce n-am crezut ca o sa fiu in stare , voi vota psd pe toate listele , uite asa , d'al draqu
5
2
Amice mananci mult cac..
5
0
Imi pare rau de votul dat Pe dl.Hutuca ptr.Constanta il intereseaza numai sosea de coasta ca raposatii.Urmaresc cu atentie.
6
0
Ramanem doar cu sansele.
4
0
PNL,USR,PSD si altii. Conteaza calitatea celor ce sunt in partidele astea si mai ales a liderilor acestor partide,astfel incat poporul chiar sa aiba parete de un licar de speranta ca va fi ceva mai bine. Deocamdata nu sunt dovezi ca romanii au de unde alege pe bune ce e mai bun. Sigur ca PNL-ul la guvernare va fi dezastru,sigur ca si USR ar fi poate mai rau,PSD este bleg si nu poate face nimic de frica sa nu fie injurat in public de hastagi. Sincer,nu mai sper la nimic bun. Ramanem in siajul tarilor din jur,daca avem noroc va fi bine si pentru noi ,daca nu,Dumnezeu cu mila.
5
0
machedonii din PNL si PSD cu cei din USR si PER sunt aceiasi mizerie machedoneasca.Mircea Banias un machedon care se da roman este exemplu.A fost la toate partidele si la PSD si la ProRomania si la ALDE si acum la PNL se asteapta ca sa il votam.O mizerie.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218