rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Huțucă: Sub guvernarea PNL, următorii patru ani sunt o șansă extraordinară pentru dezvoltarea județului Constanța

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, candidează pentru un nou mandat de deputat din postura de proaspăt învingător în alegerile locale. Sub conducerea lui, PNL Constanța a câștigat primăria municipiului și Consiliul Județean. Huțucă nu a ascuns niciodată că scopul său principal este să facă uitată epoca Mazăre – Nicușor Constantinescu, o epocă care a adus pentru Constanța stagnare, subdezvoltare și corupție. „Acum este timpul să dezvoltăm Constanța.”, spune Huțucă.

Reporter: După 20 de ani, Constanța nu mai este condusă de PSD. Ce urmează?

Bogdan Huțucă: Muncă, seriozitate și determinare. Asta urmează. Constanța, ca de altfel întreaga țară, a pierdut deja prea multe șanse de dezvoltare, însă scopul nostru este ca în următorii ani să recuperăm toate aceste șanse pierdute. Planul Național de Recuperare și Reziliență este unul optimist, dar și realist: la finalul lui vom avea peste 1.000 de km de autostrăzi construite, cel puțin 3 spitale regionale, alte zeci de spitale și de centre medicale ridicate de la zero și, mai ales, o economie națională suficient de puternică încât să susțină sisteme de educație și de sănătate performante.

Rep.: Credeți că județul Constanța va trece rapid peste epoca Mazăre – Constantinescu?

-B.H. Din păcate, rezultatele epocii despre care vorbiți se văd la tot pasul. Timp de 20 de ani, în județ a domnit ilegalitatea și incompetența. Asta a afectat fiecare constănțean de bună-credință, a afectat investițiile și a lovit în locurile de muncă sustenabile și bine plătite.

Rep.: De ce acum ar fi altfel, de ce acum constănțenii trebuie să se aștepte la investiții? Sau, dacă vreți, de ce românii să creadă că de acum lucrurile chiar s-au schimbat?

B.H.: Înainte de orice, românii trebuie să se uite la ce am realizat în acest an în care am fost la guvernare. Am acordat finanțare pentru Metroul din Dr. Taberei, pentru calea ferată Gara de Nord – Otopeni, am finalizat aproape 100 de km de autostradă (cât guvernele PSD în 3 ani), am finalizat Stadionul Steaua, centuri ocolitoare, am semnat deja pentru cele 3 spitale regionale, am modernizat într-o cursă fenomenală cu timpul zeci de unități medicale din țară. Practic, am reușit ca într-un singur an, an în care am avut atât o criză sanitară cât și una economică, să facem mai multe lucruri decât socialiștii în ultimele lor guvernări. Asta arată o schimbare a filosofiei: gata cu stagnarea și sărăcia socialistă, a venit vremea dezvoltării și a investițiilor.

Rep.: Constănțenii au deci motive să fie optimiști?

B.H. Categoric da! Primarul liberal, președintele CJ liberal și guvernul liberal deja lucrează la proiecte comune de dezvoltare a județului. O mare parte din cei 80 de miliarde de euro, banii obținuți de președintele Iohannis la Bruxelles, vor veni la noi în județ. Pe lângă aceștia, vom atrage o mare parte din investițiile americane de 8 miliarde de dolari și vom aduce și finanțare de la bugetul național. Bani sunt, dorința de a face lucruri bune există, avem oameni pregătiți care deja lucrează la proiecte – unele au fost deja depuse.

Rep.: Către ce domenii vor merge exact acești bani?

B.H. În ultimele săptămâni am avut mai multe întâlniri cu primarul Constanței, Vergil Chițac, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și cu premierul Ludovic Orban. Am stabilit împreună un plan clar de investiții în județ. În primul rând, am stabilit să folosim fondurile europene pentru a veni cu soluții moderne și sustenabile pentru sistemul de termoficare a municipiului Constanța. Apoi, tot cu fonduri europene, vom face un nou spital și o secție de Pediatrie nouă la nivelul județului Constanța. Împreună cu Guvernul vrem să investim în infrastructura portuară, respectiv molul 3. Aceasta este o investiție foarte importantă pentru economia județului. O altă prioritate este sistemul de irigații din județul Constanța, care a suferit enorm în ultimii ani de pe urma secetei pedologice.

O chestiune nerezolvată pe care turiștii o văd câteva zile pe an, dar cu care noi trăim zi de zi, este coasta Mării Negre. Am început să derulăm deja un vast program de combatere a eroziunii costiere. Pentru această chestiune avem alocat un buget de 800 de milioane de euro. Se reabilitează 11 sectoare de plajă și se crește suprafața acestora cu peste 240 de hectare.

Rep.: Investiția de la Cernavodă?

B.H. Am lăsat special la urmă investițiile de la Cernavodă, acestea fiind de interes strategic atât pentru județul Constanța cât și pentru țară. În următorii 4 ani, vom construi alături de partenerii noștri americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 și vom moderniza reactorul numărul 1. Această investiție va aduce beneficii uriașe județului, se vor crea mii de locuri de muncă pe orizontală și pe verticală, iar la nivel național vom reuși să avem un plus energetic semnificativ, ceea ce va face din România un jucător regional pe această piață.

Pe lângă investițiile din energia nucleară, suntem deciși să începem cât mai repede, tot alături de prietenii noștri americani, exploatarea gazelor din Marea Neagră. Alte mii de locuri de muncă, alți bani la bugetul local și național.

Rep.: Constănțenii, dar și turiștii care vin vara la mare se plâng de starea infrastructurii din județ. Guvernul vorbește despre 1.000 de kilometri de autostradă și despre mii de kilometri de drumuri europene și naționale. Trec și prin Constanța?

B.H. Da, mă bucur că mă întrebați asta. A2 a crescut enorm turismul pe litoral și, în special, turismul de week-end. Deci noi, constănțenii, știm foarte bine cât de mult aduce o infrastructură modernă unui județ. Constanța e bine pusă pe harta investițiilor din infrastructură. Vă dau numai două exemple: Alternativa Techirghiol, un proiect care are finanțare, care are deja studiul de fezabilitate și care presupune construcția unui drum cu o lungime de 22 de kilometri, care să lege municipiul Constanța de sudul litoralului, dar și de o centură ocolitoare pentru municipiul Mangalia.

Foarte repede vrem să începem și drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila, cu o lungime de 172 km și un cost de 4,33 miliarde de lei. În plus, nu uitați de investițiile pentru modernizarea Portului Constanța și pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“.

Avem deja în lucru sau urmează să înceapă în lunile următoare investiții de miliarde de euro. Mă doare să văd că, deși au fost bani, în ultimii ani, guvernele pesediste și-au bătut joc de banii românilor.

Rep.: Aș vrea să revenim puțin la gazele naturale offshore, deoarece în ultimii ani ați fost mereu un susținător al exploatării acestora și un critic al piedicilor puse de pesediști.

B.H. Pesediștii au făcut multe lucruri rele, dar speram că măcar pe chestiuni ce țin de siguranța și securitatea românilor vor face un pas în spate. Unul dintre cele mai grave lucruri făcute de pesediști cât timp au fost la guvernare a fost să alunge din țară companiile din energie care încercau să exploateze gazele naturale de la Marea Neagră. Dacă am scoate gazul din Marea Neagră, românii ar beneficia de gaze naturale ieftine și sigure. Ca urmare a politicilor PSD-Dragnea, în 2019, România a importat de două ori mai mult gaz de la ruși, comparativ cu anul precedent. Eu nu vreau să-i îmbogățim pe ruși și nici nu vreau ca românii și companiile românești să consume gaze de la Gazprom. Dar aceste lucruri se vor schimba. Viziunea PNL este clară: gazele românești din Marea Neagră trebuie exploatate și folosite de noi.

Rep.: În Parlament sunteți văzut ca unul dintre cei care s-au luptat cel mai mult pentru oprirea risipei banilor și pentru scăderea sau eliminare unor taxe. Vor continua aceste politici?

B.H. Ca liberal, știu că banii vor fi întotdeauna cel mai bine folosiți de cei care îi produc. Tocmai de aceea m-am luptat alături de colegii mei liberali și am reușit să eliminăm acciza la carburanți, să eliminăm supraimpozitarea contractelor de muncă part-time și să venim cu măsuri de susținere a oamenilor de afaceri români. Mă bucur că astăzi zeci de mii de antreprenori români pot spune că și-au păstrat afacerile în această criză datorită măsurilor luate de guvernul liberal în acest an.

Rep.: Față de începutul anului, PNL a pierdut câteva puncte în sondaje. Vă îngrijorează?

B.H. Absolut deloc. Știam că așa va fi, însă cineva trebuia să își asume responsabilitatea guvernării României în condiții fără precedent în ultima sută de ani. Am traversat și traversăm o dublă criză, una sanitară și una economică, știam care sunt riscurile. În același timp însă, nu puteam gândi cinic. Nu puteam spune să vină altcineva să se erodeze și noi apoi să luăm un scor cât mai mare la alegeri. Din păcate, unii așa au gândit. Nu vreau să spun cuvinte mari, însă între interesul țării și interesul partidului, noi am ales interesul țării. Am pierdut niște procente? Asta e viața. În același timp, unii români au înțeles riscul politic pe care ni l-am asumat și ne laudă pentru asta. Un politician care se ghidează doar după interesul personal sau după interesul de partid nu merită nimic.

Rep.: Interesul românilor este să scape și de povara pensiilor speciale. Dar pare că nu reușim. De ce?

B.H.: Nu am reușit până acum pentru că de fiecare dată s-a opus majoritatea socialistă din Parlament, iar atunci când am reușit totuși să votăm o lege, s-au opus judecătorii de la CCR și Avocatul Poporului – asta deși erau în conflict de interese, ei având pensii speciale! Sper să nu se supere colegii mei pe mine, însă vă spun un secret. În ultimele discuții purtate în forumul partidului am stabilit clar că eliminarea pensiilor speciale este pentru noi o prioritate legislativă. Din păcate, Ludovic Orban nu putea veni aici cu OUG, deoarece nu poți să adopți o ordonanță de urgență când ai o lege în dezbatere sau când o lege este supusă controlului constituțional. Când vom avea majoritatea parlamentară pensiile speciale vor fi istorie. Noi, liberalii, susținem clar principiul contributivității.

Rep.: Cum ar trebui să privească românii alegerile din 6 decembrie?

B.H. Oamenii au de ales între două filosofii de guvernare extrem de diferite: pe de o parte au de ales filosofia liberală, care aduce prosperitate şi dezvoltare, pe de alta au de ales filosofia socialistă, cea care a produs mereu sărăcie şi subdezvoltare. Mai clar, românii care vin la urne au de ales între candidaţii Partidului Național Liberal şi candidaţii PSD. Din păcate, am încheiat recent un ciclu de creştere economică de aproape un deceniu, la finalul căruia însă nu am reuşit să construim nici un sistem de sănătate modern şi performant, nici un sistem de educaţie adoptat cerinţelor pieţei muncii şi nici un sistem de infrastructură european. Am pierdut aceste şanse pentru că la conducere s-au aflat prim-miniştri socialişti care nu au dorit să dezvolte România. Istoria ne mai oferă însă o şansă. În următorii ani, putem atrage până la 80 de miliarde de euro din fonduri europene. Dacă la conducerea Guvernului se va afla un premier liberal, aceşti bani se vor duce către investiţii care vor genera prosperitate şi bunăstare. Dacă însă la Palatul Victoria se va afla tot un premier socialist, banii vor fi risipiți ca şi până acum. Românii au văzut dezastrul produs de guvernările PSD, iar constănțenii cu atât mai mult, după 20 de ani de dezastru socialist. Acum avem șansa unei dezvoltări fără precedent, avem o șansă pe care nu avem voie să o ratăm. Iar această șansă se numește guvernarea liberală.

Cod Mandatar Financiar PNL: 11200025

joi, 3 decembrie 2020902
Comentarii

01jeo(3 dec 22:11)
o sa merg la vot ca sa va imping in opozitie !!!
00Encica(3 dec 14:07)
Ia o mwie !Intra in fata.Nu mai sta la coada!
14muie pnl(2 dec 19:16)
Muie tuturor votantilor ciumei galbene de pe plan local in frunte cu porcul Hutuca si terminand cu betivul sica mandolina seful ala mare al ciumei galbene. Nu face exceptie plavanul din deal principalul vinovat la muia care o vor lua pe 6 decembrie.
16bai Replica!(2 dec 17:03)
ce ati facut ? ati lasat comnetariile deschise? vedeti ca va penalizeaza ciuma galbena ...doar nu va asteptati sa scrie cineva ca e multumit de "liberali"
25Orasul este negru de sarbatori(2 dec 15:09)
Anul trecut pe vremea asta orasul sclipea de lumini si ornamente ! Sa va fie rusine , nici nu vreau sa mai aud de voi...o sa fac ceva ce n-am crezut ca o sa fiu in stare , voi vota psd pe toate listele , uite asa , d'al draqu
05Povesti electorale(2 dec 14:42)
Amice mananci mult cac..
06Votant(2 dec 14:38)
Imi pare rau de votul dat Pe dl.Hutuca ptr.Constanta il intereseaza numai sosea de coasta ca raposatii.Urmaresc cu atentie.
04Alegator(2 dec 14:15)
Ramanem doar cu sansele.
05Dobre(2 dec 13:55)
PNL,USR,PSD si altii. Conteaza calitatea celor ce sunt in partidele astea si mai ales a liderilor acestor partide,astfel incat poporul chiar sa aiba parete de un licar de speranta ca va fi ceva mai bine. Deocamdata nu sunt dovezi ca romanii au de unde alege pe bune ce e mai bun. Sigur ca PNL-ul la guvernare va fi dezastru,sigur ca si USR ar fi poate mai rau,PSD este bleg si nu poate face nimic de frica sa nu fie injurat in public de hastagi. Sincer,nu mai sper la nimic bun. Ramanem in siajul tarilor din jur,daca avem noroc va fi bine si pentru noi ,daca nu,Dumnezeu cu mila.
18PNL Machedonia(2 dec 13:44)
machedonii din PNL si PSD cu cei din USR si PER sunt aceiasi mizerie machedoneasca.Mircea Banias un machedon care se da roman este exemplu.A fost la toate partidele si la PSD si la ProRomania si la ALDE si acum la PNL se asteapta ca sa il votam.O mizerie.
mai mult...Politică
23 ian 02:34PoliticăCîţu: Numărul de teste nu e singurul indicator avut în vedere la luarea deciziilor. Lucrurile se îmbunătăţesc

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că numărul testelor şi al cazurilor pozitive de COVID-19 nu reprezintă...447

23 ian 02:34PoliticăPremierul Cîţu: Casierii din bănci şi supermarketuri vor intra în etapa III A de vaccinare470
23 ian 02:34PoliticăMarcel Ciolacu: Florin Cîțu a inventat turismul de vaccinare518
23 ian 00:00PoliticăAUR anunţă afilierea la familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, în contextul deplasărilor pe care le-a efectuat zilele trecute în...559

23 ian 22:45PoliticăMihai Tudose, PSD: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o sinucidere asistată şi anunţată548
23 ian 00:03PoliticăCîmpeanu: „Regulile de distanţare din şcoli, stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei“704
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...469

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România445
23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată703
23 ian 02:14PoliticăMinistrul Justiţiei: Nu am o fixaţie privind desfiinţarea SIIJ, nu voi face titlu de glorie din asta

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, joi seară, că nu are o "fixaţie" în legătură cu desfiinţarea...643

23 ian 02:22PoliticăAdrian Gheorghe, numit în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate1172
23 ian 02:15PoliticăCiolacu îi răspunde Vioricăi Dăncilă: Oricâtă frustrare ai avea, nu poți să inventezi altă matematică776
Vremea
9.1°9.1° - 9.2° duminică, 24 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 88%
Vânt: 12.14 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4926128124924
5/40422540921
joker41251383113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 ian 00:00SportCupa Angliei: Manchester City s-a calificat în optimi, după ce a fost condusă de o echipă din liga a patra

Formaţia Manchester City s-a calificat, sâmbătă seară, în optimile de finală ale Cupei Angliei, după ce a trecut...69

24 ian 00:00SportLadislau Boloni, victorie în campionatul Greciei - Panathinaikos vs OFI Creta 2-0

Formaţia Panathinaikos, antrenată de Ladislau Boloni, a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de...58

24 ian 00:00SportLiderul AC Milan, învins categoric de Atalanta / Inter nu a profitat

Liderul AC Milan a fost învins categoric acasă, scor 3-0, de formația Atalanta Bergamo, într-un meci din etapa a...76

24 ian 00:00SportVictorie pentru Nice, formația antrenată de Adrian Ursea (1-0 vs Lens)

OGC Nice, echipa pregătită de Adrian Ursea, s-a impus pe terenul celor de la RC Lens, sâmbătă seară, scor 1-0,...65

Local
23 ian 18:34LocalSUPĂRARE mare în cartierul COMPOZITORI, din cauza MORMANELOR de GUNOI

În cartierul constănţean Compozitori, pe lângă problemele generate de lipsa asfaltului pe străzi şi a...1229

23 ian 23:03LocalCOVID-19: 101 de CAZURI NOI la Constanţa, 2.699 pe țară

Până vineri, 22 ianuarie a.c., pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu...1365

23 ian 10:55LocalMembrul unui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, PRINS la MEDGIDIA

1900

23 ian 23:05LocalViceprimarul municipiului București, Stelian Bujduveanu, în vizită la Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul, Ionuț Rusu, au primit vineri, 22 ianuarie a.c.,...1238

23 ian 00:02LocalSLN: Peste 200 de navigatori, înregistrați în câteva ore în programul de vaccinare anti-COVID

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing...962

23 ian 23:03LocalConsilierii au aprobat înființarea societății Termoficare Constanța

Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, vineri, 22 ianuarie 2021. Pe...2323

23 ian 23:04LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,01

Incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus continuă să scadă. Potrivit datelor furnizate de către...1237

23 ian 23:04LocalIndivid, PERICOL PUBLIC din CONSTANȚA, săltat de oamenii legii!

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 21 ianuarie a.c., au identificat un bărbat,...2058

23 ian 23:04LocalCONSTANȚA: Pe șoferii BEȚI CRIȚĂ nici mașinile nu-i mai suportă și încearcă să se 'SINUCIDĂ'

1386

Politică
23 ian 02:33PoliticăVictor Negrescu: „Sistemul educaţional a fost tratat ca un element secundar de multe guvernări“

Vicepreşedintele Comisiei de Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a declarat joi că sistemul...469

23 ian 00:00PoliticăMinistrul Aurescu pledează pentru o prezenţă economică americană cât mai consistentă în România

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuţie online cu reprezentanţii conducerii Comitetului Evreiesc...445

23 ian 00:05PoliticăCiolacu: Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

703

Interviuri
15 ian 00:06InterviuriGeorge NICULESCU: ANRE nu a fost pregătită pentru LIBERALIZAREA pieței de ENERGIE! Video

1 ianuarie 2021 a adus cu sine liberalizarea completă a pieței de electricitate. Însă câți dintre consumatori...1863

12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1847

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

4714

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3865

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3395

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

3332

Monden
23 ian 00:00MondenTotul despre Denise Rifai, prezentatoarea emisiunii 40 de întrebări de la Kanal D

Denise Rifai este una dintre cele mai apreciate apariții de pe micul ecran. Prezentatoarea TV s-a făcut remarcată...1060

23 ian 00:00MondenMarius Manole, critici la adresa TVR, după ce conducerea ar fi refuzat să îl plătească: „Mi-au spus că nu sunt bani“

Asta după ce, în luna noiembrie a anului trecut ar fi trebuit să înceapă filmările unei producții. Însă...497

23 ian 00:00MondenJennifer Lopez, surprinsă de paparazzi într-o postură indecentă

692

Mapamond
23 ian 00:00MapamondGermania: Un bărbat a murit după ce s-a reinfectat cu COVID-19

Un bărbat care s-a infectat a doua oară cu COVID-19 a murit în sudul Germaniei, au anunţat oficialii locali, acesta...479

23 ian 00:00MapamondCoronavirus: Suedia extinde o serie de restricţii până la 7 februarie

Guvernul suedez a decis joi prelungirea până la 7 februarie a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii...421

23 ian 00:00MapamondGrecia: Noi manifestaţii ale studenţilor împotriva prezenţei poliţiei în universităţi

414

23 ian 00:00MapamondFrontex spune că nu a găsit dovezi în dosarul respingerii unor migranţi în Marea Egee

Consiliul de administraţie al Agenţiei Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) a...441

23 ian 00:00MapamondPolonia primeşte medici din Europa de Est pentru a acoperi deficitul de angajaţi din sănătate

Polonia a acordat joi licenţe pentru cinci doctori din Belarus şi Ucraina în baza unei noi proceduri simplificate,...432

23 ian 00:00MapamondIsrael: Rata de reproducţie 'R', pentru prima dată sub 1 de la debutul vaccinării

438

Sănătate
23 ian 00:00SănătateDiabetul și răceala: ce măsuri trebuie să ia diabeticii când se îmbolnăvesc

Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe...445

23 ian 01:00SănătatePudra kale: ce este, ce beneficii are și cum o poți consuma

Cred că până acum ai auzit o mulțime de lucruri minunate despre kale, unul dintre cele mai bune superalimente din...429

23 ian 00:00Sănătate15 ponturi care te ajută să slăbești fără cura de slăbire

507

23 ian 00:00SănătateStudiu: Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați scade riscul de boli oculare

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut mai mare de grăsimi sănătoase și de proteine...415

23 ian 00:00SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

În anotimpurile reci, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din...442

23 ian 00:00SănătateCele mai comune efecte adverse ale tratamentului hepatitei C

Hepatită C este o afecțiune tratabilă și chiar vindecabilă. Întrucât hepatită C este o afecțiune care poate...407

23 ian 00:00Sănătate4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

E un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire,...508

23 ian 00:00SănătateStudiu: Un dezechilibru la nivelul florei microbiene intestinale se află la originea Alzheimer

Un dezechilibru al microflorei intestinale este asociat cu dezvoltarea în creierul uman a plăcilor de amiloid,...421

23 ian 00:00SănătateDe ce este important un sistem endocrin echilibrat

411

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT