REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

I-a ajuns! Lucian Băluţ pleacă din conducerea Portului Constanţa: a depus cerere de încetare a mandatului de director general

I-a ajuns! Lucian Băluţ pleacă din conducerea Portului Constanţa: a depus cerere de încetare a mandatului de director general

Replica API 21 august 2013 | 00:00 212

Explicaţia oficială, oferită de colegi: Domnul profesor universitar nu vrea să piardă catedra

Explicaţia oficială, oferită de colegi: Domnul profesor universitar nu vrea să piardă catedra

Directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Lucian Băluţ, a discutat în această dimineaţă, cu colegii din conducerea instituţiei, privind o cerere a sa de încetare amiabilă a raporturilor de muncă.

"Domnul Băluţ ne-a informat că va înregistra o cerere de încetare a raporturilor de muncă, pe cale amiabilă. Poate face acest lucru, conform unui punct din contractul dumnealui de mandat", au precizat, pentru "Replica" de Constanţa, reprezentanţi ai APC.

Decizia lui Băluţ nu este surprinzătoare, având în vedere relaţiile tensionate cu reprezentanţii ministerului de resort. Corpul de Control al ministrului Transporturilor a consemnat, într-un raport, nereguli în încheierea contractului pentru digul de larg (contract parafat în mandatul fostului director general Decebal Serban, în prezent director general adjunct). Într-o conferinţă de presă, Lucian Băluţ şi Decebal Serban au arătat că nu sunt de acord cu concluziile din raportul Corpului de Control. Ei au menţionat că şefii de la Ministerul Transporturilor nu le-au dat OK-ul pentru organizarea conferinţei.

Referitor la raportul mai-sus pomenit, premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, declara că va sesiza inclusiv DNA dacă se impune.

Explicaţia oficială: Nu vrea să piardă catedra!

Unul dintre directorii din cadrul APC a confirmat, pentru Replica de Constanţa, că Lucian Băluţ a depus cererea de încetarea a contractului de mandat. Băluţ a semnat contractul de mandat pe data de 1 martie anul acesta, după o selecţie la care au participat sute de candidaţi. "Încetarea contractului pe cale amiabilă va avea loc cu data de 1 septembrie. Domnul profesor universitar nu doreşte să-şi piardă catedra de la Universitatea Maritimă, unde predă dumnealui. Conform modificărilor legislative de anul acesta, exista riscul să piardă catedra, aşa că a preferat să renunţe la funcţia din Port", au explicat reprezentanţi ai APC.

În data de 23 august va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al APC, iar cu această ocazie ar urma să se stabilească cine preia atribuţiile de director general.

A.A.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/lucian-balut-selectat-de-pwc-si-fmi-pentru-managmentul-privat-al-portului-constanta-83237/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614