REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

I-a fost AVARIATĂ mașina după ce a fost SCUIPATĂ și ÎNJURATĂ pentru că și-a cerut DREPTURILE! Video

I-a fost AVARIATĂ mașina după ce a fost SCUIPATĂ și ÎNJURATĂ pentru că și-a cerut DREPTURILE! Video

Replica API 13 august 2020 | 14:45 3254

În urmă cu o săptămână vă prezentam cazul unei femei care suferă de handicap grav, și care, alături de fiica sa, au devenit țintele unor umilințe zilnice ale turiștilor și vecinilor. Duce o luptă la baionetă pentru a prinde liber măcar unul dintre cele două locuri de parcare pentru persoanele cu handicap, de care beneficiază, conform legii, din anul 2017. Luminița Comoli, fiica femeii cu dizabilități, susține că a fost scuipată și insultată chiar de președintele de bloc, persoană care ar fi trebuit să se afle în carantină. În plus, zilele trecute, s-a trezit cu oglinda autorismului avariată și fără ștergător în partea din spate.

Plângeri penale formulate la IPJ Constanța

Aflată la capătul răbdărilor, Luminița Comoli a depus o plângere adresată inspectorului șef la IPJ Constanța, în care îi aduce la cunoștință toate nedreptățile pe care susține că le-a suferit. Ea acuză că ,deși a sesizat organele abilitate prin 112, polițiștii nu au aplicat sancțiuni contravenționale șoferilor care i-au ocupat abuziv locurile de parcare. De asemenea, femeia a mai depus plângere în cazul autoturismului și semnului avariat.

"Președintele asociației de proprietari trebuia să fie în carantină"

"La începutul acestei săptămâni m-am trezit cu oglinda de la mașină spartă și cu ștergătorul rupt. Nu știu cine a făcut asta, dar o să montez o cameră de luat vederi. Nu se mai poate, am apelat la poliție pentru că mereu cineva parchează pe locurile noastre, câteodată blochează și rampa. Situația nu s-a rezolvat și durează de 5 ani. De asemenea, am fost scuipată și insultată, la intrarea în bloc, de președintele asociației de proprietari, care trebuia să se afle în carantină.", ne-a precizat Luminița Comoli.

Amenzile au crescut semnificativ

Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

"Legislația e strâmbă"

„Legislația românească, în materie de comunicare de date, este foarte strâmbă, lucru semnalat personal la toate autoritățile statului. Vă spun adevărul, că nu pot mobiliza singurii doi polițiști locali pentru acest lucru, nu pot cere date cu cine a condus și a parcat la data x mașina într-o locație anume, astfel încât să luăm măsuri asupra conducătorilor auto în cauză. Nu ne putem apăra cetățenii în fața celor indisciplinați.”, afirma Marcel Iftimie, șeful Poliției Locale Eforie, în cadrul unui alt articol pe care-l puteți citi aici: VIDEO! O PERSOANĂ cu DIZABILITĂŢI a ajuns BĂTAIA de JOC a VECINILOR

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spui roman, spui mitocanie, prostie, nesimtire, incultura, bataie de joc....etc. Nu cred ca este o natie mai jegoasa pe pamant!
8
0
TARE!!!missing link...
1
0
Cei ce fac misto si batjocoresc persoane cu dizabilitati au adevaratele handicapuri. De fapt aceia sunt neoameni cu forma umana,cazaturi sociale,basini cu stropi.In general,aceste forme de viata vor avea parte dupa o perioada de necazuri mari,mult mai mari decat persoanele de care si-au batut joc si tot nu vor pricepe nimic. Asta este,printre oameni se afla si mutanti,defecti la minte si suflet dar foarte vocali pana cand li se infunda si nimeni nu ii va ajuta,adica asa dupa cum si merita.
16
0
problema nu e legislatia. problema sunt oamenii! oamenii care nu aplica legile si carora nu le pasa de lege! si comentariile de aici dovedesc ca suntem niste personaje josnice... probabil "the missing link" intre oameni si maimute sunt romanii!
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367