REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

I s-a înfundat lui Bosânceanu: procurorii l-au băgat la beci

I s-a înfundat lui Bosânceanu: procurorii l-au băgat la beci

Replica API 24 ianuarie 2012 | 00:00 461

Acuzat de furt, evaziune, construcţii fără autorizaţii

Acuzat de furt, evaziune, construcţii fără autorizaţii

Controversatul afacerist George Bosânceanu (fost Boşănceanu) a fost reţinut, asta după ce ieri după-amiază casa acestuia a fost percheziţionată, oamenii legii căutând documente care să ateste că el controlează societăţile proprietare ale hotelurilor construite ilegal în Mamaia şi Constanţa: Histria, G.E.C., Scorillo. Azi, la ora 9.00, el va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alături de Bosânceanu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început urmărirea penlă şi faţă de Adriana Ciocoiu, Florin Moţoi, Tudorel Toma, Ramona Marin. Facem precizarea că s-a dispus şi reţinerea Adrianei Ciocoiu (concubina lui George Bosânceanu -n.r.), administratorul firmei ce deţine Hotelul Histria din Mamaia (este hotelul asupra căruia autorităţile au intervenit la sfârşitul anului trecut, demolând extinderea ilegală- n.r.).

Bosânceanu este acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (sustragerile de current electric), evaziune fiscală, continuarea lucrărilor de construcţie după dispunerea opririi acestora (în referire la toate cele trei hoteluri mai-sus menţionate), executarea fără autorizaţie de construire ori cu nerespectarea acesteia a lucrărilor de construire/extindere a construcţiei - monumente istorice (în referire la Hotelul Scorillo).

Despre Bosânceanu, procurorii precizează că "este extrem de familiarizat cu infracţiunile de fals, având potrivit fişei sale de cazier, mai multe condamnări atât pentru infracţiuni de fals cât şi de violenţă plus favorizarea infractorilor". De asemenea, oamenii legii precizează că cel reţinut este fiul numiţilor Boşănceanu Niculina şi Boşănceanu Vergiliu, "însă a sesizat posibilitatea de a profita de asemănarea numelui său cu un cunoscut om de afaceri pe nume Bosânceanu Gheorghe şi a început să folosească practic numele de Bosânceanu şi denumirea Hotelului Histria pentru a crea confuzie legată de identitatea persoanei sale, încercând să îşi atribuie o parte din renumele şi poziţia socială a persoanei sus-menţionată".

Dincolo de aceste "picanterii", procurorii descriu şi modul în care Bosânceanu a încercat să-şi piardă urma din firmele care deţin construcţiile ilegale, dar şi cum a încercat, prin tertipuri să le dea o "aură" de legalitate, încredinţându-le apropiaţilor săi, între care şi fiicei sale, Ramona Ionela Marin, fost administrator al SC Bos Per Scorillo. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218