REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ia uite ce stâlpișori sunt în Brașov și cu ce CARICATURI a umplut BABU Constanța

Ia uite ce stâlpișori sunt în Brașov și cu ce CARICATURI a umplut BABU Constanța

Replica API 10 septembrie 2020 | 16:51 5158

Nu mai este o noutate faptul că primarii Constanței din ultimele două decenii au funcționat pe același principiu: niciun proiect important pentru dezvoltarea orașului și cât mai multe dosare penale pentru corupție, abuz în serviciu și alte infracțiuni. De foarte multe ori, s-a comparat orașul de la malul mării, din punct de vedere al dezvoltării, cu alte mari orașe din țară, precum Clujul, Sibiu sau Brașov. Și, pe bună dreptate! În afară de câteva trotuare, străzi, locuri de joacă reabilitate, dar și celebrii stâlpișori (și la acest capitol ne fac concurență), edilii nu s-au preocupat să inițieze proiectele notabile și de interes pentru constănțeni. Vă provocăm să aruncați o privire pe fotografiile de mai jos și să vă imaginați cum ar fi să arate și Constanța precum Brașovul.

Uite cum sunt montați stâlpișorii în Brașov!

Peste tot în lume orașele-port vin se clasează imediat după capitala țării respective, ca nivel de dezvoltare. În România, orașul port se clasează în coada clasamentelor, transformându-se, de la an la an, într-un oraș subdezvoltat, murdar, poluat, fără tineri, cu un mediu de afaceri foarte scăzut, ca să nu spunem aproape inexistent, construcții haotice și clădiri transformate în ruine. Toate acestea contribuie, din păcate, la crearea unei imagini gri a Constanței. De 20 de ani, singura viziune politică s-a rezumat la carnavaluri, pomeni electorale, măcelărirea spațiilor verzi, lipsa parcurilor și locurilor de joacă și… o sumedenie de stâlpișori.

O administrație locală care a făcut ce a vrut și mai puțin ce a trebuit.

 

 

Și uite cum sunt montați stâlpișorii la Constanța lui Făgădău!

Stâlpișorii din Constanța vs Brașov și Sibiu

Și, pentru că am adus vorba de opera ce poartă amprenta vicelui Babu, ia să vedeţi voi ce stâlpişori folosesc alte oraşe, de exemplu Braşovul!

Aici pilonii sunt metalici, mult mai estetici, din punct de vedere urbanistic, și montați doar pe trotuare, astfel încât şoferii care aveau tendinţa de a parca pe trotuar să nu mai poată face acest lucru. Și, nu două rânduri de piloni, așa cum se pomenește doar la Constanța.

Stâlpișorii de pe strada Poporului din Constanța

Și la Sibiu, au fost montați stâlpişori de fontă, de mici dimensiuni, pe marginea trotuarelor și doar acolo unde era imperios necesar, pentru a veni în sprijinul pietonilor.

Stâlpișorii montați în Sibiu

Că bolarzii lui Babu sunt inestetici, montați și acolo unde nu este cazul, și de proastă calitatea , ne-au dovedit-o de mai multe ori. Înțelegem, însă, că este doar un spectacol de prost gust, nu și ieftin, pe care administrația locală se încăpățânează să îl mențină în scenă. Primăria Constanţa a cheltuit pe fiecare stâlpişor montat în municipiu 29,90 lei fără TVA. Când ar fi fost mai ieftin să implementeze o măsură cu un efort financiar mai mic. Dar, cine să o gândească?!

Precizăm că situaţia pilonilor nu este reglementată în vreun act fiind, chipurile, doar o înțelegere între primărie şi anumite persoane fizice ori juridice.

Brașovul dă lecții Constanței și la mobilierul urban, dar și la pavele!

.

Mobilierul urban din Brașov

mobilier urban și pavele, la Brașov

La Constanța, mobilierul urban nu mai are nevoie de nicio prezentare! Cât despre pavele, vă lăsăm să trageți dumneavoastră concluzia!

mobilierul urban din Constanța

pavele din Piața Ovidiu

pavele de pe strada Ștefan cel Mare și mobilierul urban

Brașov: măști de protecție pe bulevardele aglomerate

Pe bulevardele aglomerate din Brașov, Consiliul Local a decis ca pietonii să poarte măști de protecție într-un anumit interval orar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218