REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ialomiţianu: Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI; să spună de ce doreşte un nou acord

Ialomiţianu: Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI; să spună de ce doreşte un nou acord

Replica API 18 iulie 2013 | 00:00 174

Fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a declarat, miercuri, că Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI şi că îi cere public să spună de ce doreşte un nou acord, arătând şi că Guvernul Boc niciodată nu i-a minţit pe români. "Guvernul Ponta ţine la secret negocierile cu FMI şi cer public să spună de ce doreşte un nou acord, care este avantajul pentru români. Această este diferenţa dintre Guvernul Boc şi Guvernul Ponta că noi niciodată nu am ţinut la secret negocierile cu FMI, angajamentele luate faţă de FMI. Noi nu i-am minţit pe români", a spus Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă. El a arătat că este bine că România a încheiat al doilea acord cu FMI, dar înţelegerea nu şi-a atins obiectivele, care vor fi preluate în cel de-al treilea acord. Ialomiţianu a arătat că atunci când Guvernul Boc a încheiat primul acord cu FMI a fost pentru stabilizarea economică şi aceste obiective au fost atinse cu două luni mai devreme, iar al doilea acord a fost pentru restructurarea companiilor.

"Cel de-al doilea acord noi l-am dus până la jumătate, dar l-a făcut praf USL. El a fost finalizat, dar nu şi-a atins obiectivele. E bine că a fost finalizat al doilea acord pentru că este un semnal pozitiv pe pieţele internaţionale, dar faptul că în noul acord se vor include obiectivul privind reformarea companiilor de stat arată că se preiau obiectivele din al doilea acord în cel de-al treilea", a spus Ialomiţianu. Fostul ministrul al Finanţelor în Guvernul Boc a criticat Guvernul Ponta, arătând că acesta este denumit "guvernul taie tot". "Guvernul Ponta taie tot, taie salariile cu 30%, taie locurile de muncă cu peste 14.000 şi lasă peste 40 de mii de oameni în stradă", a afirmat Ialomiţianu, arătând că "incompetenţa şi minciuna Guvernului Ponta se văd şi din execuţia bugetară pe primele şase luni, care este ţinută la secret". "Ponta ţine la secret execuţia bugetară pe primele şase luni pentru că-i e frică de oameni, din această execuţie bugetară am aflat că este un minus de 6 miliarde de lei la buget. Asta înseamnă că investiţiile în România sunt praf şi pulbere. Concret: omului i s-a luat, nu i s-a dat", a afirmat Ialomiţianu, adăugând că România este pe primul loc la inflaţie. El a mai spus că Guvernul Ponta a reuşit să se încadreze în deficul bugetar de 1,1% pe primele şase luni asumate de România "din pix, tăind investiţii, locuri de muncă, salarii". Ialomiţianu a arătat că singura soluţie este ca Guvernul Ponta să-şi dea demisia.

Sursa:Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218