REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iarna a luat pe sus şoferii „de duminică”: au ajuns în şanţuri şi în sensurile giratorii

Iarna a luat pe sus şoferii „de duminică”: au ajuns în şanţuri şi în sensurile giratorii

Replica API 6 ianuarie 2016 | 00:34 299

„Cascadori” la malul mării

„Cascadori” la malul mării

Zăpada şi poleiul au îngreunat traficul rutier de la malul mării. Mai mulţi şoferi care nu au adaptat viteza la condiţiile de drum a autoturismelor au avut de suferit întrucât au derapat. În timp ce unii au ajuns prin şanţuri, alţii s-au „cocoţat” pe sensurile giratorii. Întrucât vremea se anunţă neprielnică şi în zilele următoare, poliţiştii rutieri vă recomandă să circulaţi cu atenţie şi cu vehiculele dotate corespunzător.

Astfel, marţi, 5 ianuarie anul curent, un autoturism a ajuns în şanţ, după ce conducătorul a pierdut controlul direcţiei de mers pe DN 2A, la Ovidiu. Ulterior, un alt şofer a „aterizat” chiar pe un sens giratoriu, pe drumul care leagă Mamaia de Năvodari. Aici, mai mulţi participanţi la trafic şi-au exprimat nemulţumirile pe Facebook cu privire la autorităţile locale care, spun ei, nu au luat măsurile corespunzătoare, în timp ce alţii au spus că şi conducătorii auto sunt de vină.

„Dacă mergi ca omul şi nu te crezi Schumy, atunci nu ai cum să ajungi pe post de monument”, a scris un bărbat pe pagina de socializare Constanţa. Întrucât vremea va fi neprielnică şi în perioada următoare, poliţiştii vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant! Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!

Ţineţi cont de faptul că atunci când este ceaţă, polei, mâzgă şi ninsoare, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă! Totodată, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu gheaţă nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor! Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108