REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

IARNA A REVENIT ÎN FORȚĂ! Stâlpi și copaci dărâmați de viscol, drumuri BLOCATE

IARNA A REVENIT ÎN FORȚĂ! Stâlpi și copaci dărâmați de viscol, drumuri BLOCATE

Replica API 17 ianuarie 2016 | 00:00 240

Iarna a revenit în forță! Nu scăpăm de frig nici în zilele următoare. Meteorologii anunță temperaturi negative, la Constanța. Luni, 18 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, mai mult noros ziua când, local, va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări susținute la tare ziua, cu viteze de peste 70 km/h la rafală, viscolind și troienind zăpada,a poi va scădea ușor în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -3 grade, iar cele minime între -10 și -7 grade. Marți, 19 ianuarie, vremea va fi geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi variabil și în prima parte a zilei vor mai fi condiții pentru ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări ziua, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -3 grade, iar cele minime între -15 și -9 grade. Miercuri, 20 ianuarie, vremea se va menține geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 și -1 grade, iar cele minime între -13 și -7 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceațăa sociată cu chiciură.

Între timp, la Constanța vântul face ravagii. Un microbuz ce se deplasa de la Valu lui Traian, spre Constanța a ajuns în câmp, din cauza poleiului. La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției.

În localitatea Ovidiu, un stâlp situat pe DN2A a fost aproape dărâmat, în zona unei pizzerii. Potrivit reprezentanților Enel, stâlpul nu a produs pagube și nu prezintă nici un pericol. Echipele Enel Distribuție Dobrogea au intervenit și izolat zona pentru a începe lucrarea de înlocuire a acestui stâlp în cel mai scurt timp posibil. Consumatorii au fost realimentați imediat cu electricitate din alte surse.

Începând cu ora 04:00 a.m din data de 17.01.2016 mașinile și utilajele din dotarea RAJDP Constanța, acționează pe mai multe drumuri județene. Pe secția Băneasa s-a intervenit cu patru autobasculante cu lamă dar și cu material antiderapant. Pe secția Nord (Tariverde) s-a intervenit cu trei autobasculante cu lamă dar și cu mașini care aruncă material antiderapant. La Tropaisar sunt două utilitare în patrulare, iar pe secția Cuza Vodă se află mai multe autobasculante cu lamă dar și două mașini care aruncă cu material antiderapant. De asemenea se află și o autoutilitară în patrulare. Circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă.

''Solicităm tuturor participanților la trafic, să circule cu prudență, cu viteză redusă deoarece pe drumurile județene este zăpadă. Recomandăm să se evite deplasările, iar când acest lucru este absolut necesar, conducătorii auto să se informeze în prealabil despre starea drumurilor și să aibă mașinile echipate corespunzător'' au transmis reprezentanții Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța.

În municipiul Constanța, mai mulți copaci au fost puși la pamânt de vântul puternic. Pe strada Caraiman traficul a fost îngreunat din cauza unui copac care a blocat circulația. Acesta a căzut perpendicular pe șosea, astfel circulația din ambele sensuri de mers a fost îngreunată. În aceste momente se intervine pentru eliberarea șoselei.

Probleme din pricina vântului au fost și în alte zone ale orașului. Reprezentanții Primăriei au declarat că deja se intervine în mai multe zone pentru ridicarea copacilor.

De asemenea, se înregistrează mai multe deranjamente individuale și colective la nivelul abonaților ENEL atât din municipiu, cât și din județ.

La ora actuală, tronsoane de drumuri comunale, respectiv DC61 Seimeni – Siliştea; DC70 intersecţia cu DN2A Crişan şi DC67 Ghindăreşti-Tichileşti sunt blocate.

De asemenea drumul judeţean DJ226B Pantelimon intersecţie cu DN2A ramâne în continuare blocat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367