REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iarna ne prinde pe picior gresit: zapada a blocat mai multe drumuri

Iarna ne prinde pe picior gresit: zapada a blocat mai multe drumuri

Replica API 18 decembrie 2010 | 00:00 114

Ca in fiecare an,

Ca in fiecare an,

Căderile necontenite de zăpadă şi viscolul puternic blochează rând pe rând drumurile constănţene. Vântul puternic a dus la închiderea porturilor maritime, manevrele şi operaţiunile de încărcare-descărcare fiind sistate. Dispecerul Direcţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri Constanţa anunţă că pe drumurile naţionale din întreg judeţul acţionează 16 utilaje, acestea împrăştiind pe carosabil, până vineri, circa 140 de tone de material antiderapant.

În municipiul Constanţa, administraţia locală a scos pe străzi 48 de utilaje care curăţă carosabilul de zăpadă şi împrăştie material antiderapant, constând într-un amestec de fulgi de clorură de calciu şi nisip. Cu toate acestea, s-a circulat cu dificultate pe mai multe artere. Reprezentanţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere au anunţat, vineri, că varianta Ovidiu a devenit impracticabilă. La Mangalia, s-a intervenit inclusiv cu ATV-uri special dotate, care au curăţat zăpada şi de pe trotuare.

Reprezentanţii RATC, asaltaţi de reclamaţii

Traficul pe Podul de Butelii a fost, vineri, blocat de TIR-uri. "TIR-urile blocate pe Podul de Butelii ne îngreunează traseul, pe linia 102, motiv pentru care am primit foarte multe reclamaţii în acest sens", a precizat, vineri, pentru "Replica" de Constanţa, Ibram Temur, purtătorul de cuvânt al RATC. În condiţii de iarnă s-a circulat şi pe Autostrada Soarelui, către Hârşova, iar pe porţiunea 2 Mai-Vama Veche traficul a fost blocat din cauza mai multor vehicule care au rămas înzăpezite, în timp ce spre Tulcea poliţiştii de la Rutieră au recomandat evitarea traseului. Tot vineri, punctul de frontieră Vama Veche a fost închis câteva ore. De asemenea, traficul pe Drumurile Naţionale 38 Negru Vodă-Techirghiol şi DN 39 Mangalia-Vama Veche au fost blocate din cauza viscolului, la intrarea în Techirghiol fiind blocate 4 TIR-uri şi 40 de autoturisme. Ulterior traficul a fost reluat, circulaţia fiind derulată în condiţii de iarnă.

9 constănţeni au ajuns la spital cu entorse, luxaţii şi fracturi

Vremea rece a băgat în spital mai multe persoane, care "au făcut cunoştinţă" cu gheaţa de pe trotuarele din municipiu. Astfel, 9 pacienţi au ajuns, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu entorse, luxaţii şi fracturi. "În cursul zilei de vineri 7 pacienţi au ajuns la spital cu entorse, un pacient cu luxaţie şi un pacient cu fractură", susţin medicii. Specialiştii spun că iarna numărul persoanelor cu astfel de probleme este cu aproximativ 20-30% mai mare decât în sezonul cald. Şi oamenii străzii au ajuns rând pe rând la Urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Dacă joi medicii au acordat îngrijiri medicale la două femei şi un bărbat, cazuri sociale preluate din scările de bloc, vineri numărul acestora a crescut la 7.

Examenul pentru obţinerea permisului, amânat

Având în vedere condiţiile dificile de trafic cauzate de ninsorile abundente, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus întreruperea probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere în ziua de 17.12.2010, urmând a fi reluată când condiţiile de circulaţie o vor permite. De asemenea, aceasta a anunţat că în cazul în care conducătorii auto nu au maşinile echipate corespunzător, respectiv lanţuri şi cauciucuri de iarnă, acestea nu vor fi lăsate să iasă din judeţ. Centrul Infotrafic recomandă participanţilor la trafic să plece la drum numai dacă este absolut necesar, iar înainte de a pleca în călătorie să se informeze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona ce urmează a fi tranzitată.

Ceaiuri calde pentru angajaţii de la Pază

În schimb, vremea rea nu a prins pe picior greşit Direcţia de Pază şi Divizia de Pază Constanţa - al cărui unic acţionar este Direcţia de Pază. Directorul celor două instituţii, Titi Lucian Giurcă, a declarat că cele 2 instituţii au achiziţionat echipament de iarnă, în valoare de 10.000 lei. "Pentru prima oară am achiziţionat echipament de iarnă pentru angajaţii Direcţiei, respectiv Diviziei de Pază. Pentru a ajuta angajaţii să treacă peste vitregiile naturii am cumpărat pantaloni vătuiţi şi şepci îmblănite cu urechi. Echipamentul a fost cumpărat nominal, pentru cei care fac parte din echipele care asigură paza în zonele expuse", a declarat, pentru "Replica", Titi Lucian Giurcă. De asemenea, acesta a mai precizat că, vineri, trei maşini de intervenţii s-au deplasat în mod regulat la angajaţii aflaţi în post pentru a le oferi ceaiuri calde şi pentru a se putea încălzi preţ de jumătate de oră în maşinile deplasate în teren. Conform spuselor lui Titi Lucian Giurcă, cele mai expuse posturi au fost cele care deservesc carierele situate în Nicolae Bălcescu şi spre Agigea.

Meteorologii anunţă maxime de 7-8 grade Celsius

Meteorologii spun că de duminică temperaturile vor începe să crească uşor, iar săptămâna viitoare se va ajunge la maxime de 7-8 grade. "O să treacă în cursul zilei de vineri episodul de viscol. Mai este vreme rece pentru această dată până duminică, dar de luni, încălzirea este semnificativă. Duminică va fi o zi în general frumoasă, cu aspect plăcut, se va simţi şi o creştere cu 2-3 grade. În nordul şi centrul ţării, vom mai avea duminică dimineaţa minime sub -10 grade. Maximele vor trece de zero grade în partea de sud-est a ţării, până la 4-5 grade pe litoral, dar săptămâna viitoare este posibil să ajungem la 7-8 grade", suţine meteorologul Elena Coordoneanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102