REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Iată câţi bani cheltuie Primăria Constanţa pentru serviciul de ecarisaj

Iată câţi bani cheltuie Primăria Constanţa pentru serviciul de ecarisaj

Replica API 13 aprilie 2017 | 00:19 561

În sfârşit, câinii maidanezi de pe străzile constănţene vor dispărea! Asta după ce municipalitatea a semnat contractul cu firma Green Life Recycling la data de 5 aprilie a.c. Obiectul contractului îl constituie serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa, inclusiv şi din staţiunea Mamaia. Prestatorul trebuie să efectueze capturarea şi transportarea de pe domeniul public al oraşului până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microciparea acestora; tratamente obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinarea antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi; adăpostire (hrănire şi îngrijire); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamente post operatorii (3 zile pentru masculi şi 10 zile pentru femele), respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, aministrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale; îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţa; eutanasierea; neutralizare. Valoarea totală a contractului este de 501.600 de lei fără TVA, iar preţurile unitare pentru fiecare operaţiune fiind următoarele: capturare şi transport (60 lei/ câine capturat), microcipare (13 lei/ câine), hrană/întreţinere (4 lei/ câine/ zi), tratamente obligatorii (35 de lei/ câine), tratamente specifice (50 lei/ câine tratat), sterilizare (65 de lei/ câine), eutanasiere (40 lei/ câine), neutralizare (35 lei/ câine). De asemenea, s-a făcut şi o eşalonare a numărului de operaţiuni pe lună. Astfel, se estimează capturarea, transportarea şi microciparea a 150 de câini pe lună, acelaşi număr este estimat şi pentru hrănire, adăpostire şi tratamente obligatorii, 50 de câini vor beneficia de tratamente specifice, 75 de câini care vor pleca spre adopţie vor fi sterilizaţi, acelaşi număr de patrupede vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi. Termenul de derulare a serviciului va fi de maximum 12 luni de la data semnării documentului.

D.N.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
zona ,,elvila,,e plina de cainii
0
1
Numele Ali apare pe undeva in toata afacerea?Asa,de curiozitate.
1
0
mai adaugati pretul vaccinurilor, a ingrijirilor medicale dupa agresiuni sa nu uitam ca lunar mii de romani sunt capsati de comunitari Iar cel mai grav este ca mor copii oameni batrani din cauza javrelor Oare ne poutem permite acet lux cans spitalele sunt imtr o stare jalnica ? Pana cand ne dirijeaza viata comunitarii si cei interesati sa incaseze bani grei sa se joace cu nervii nostrii sa se prefaca ca au grija Comunitari ar fi trebuit sa fi disparur deja de pe strazi sunt interesei bani usor de manipulat greu de controlat Ca nimeni nu stie cati comunitari sunt Ce tarra Ce edili
2
3
glontu este mai eftin..
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369