REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Iată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Replica API 18 noiembrie 2019 | 00:00 499

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut faptul că fructele au mult zahăr, de aceea nu trebuie consumate seara, ci neapărat la 1 - 2 ore după micul dejun, separat de orice fel de alimente sau după masa de prânz.

Piersicile și nectarinele sunt fructe răcoroase și foarte bune,mai ales pe timp de vară. Conțin 40 de calorii la 100 de grame și sunt foarte benefice pentru sistemul nervos,sistemul imunitar și țin departe posibile afecțiuni cardiovasculare. Iar dacă ai probleme cu hipertensiunea,bronșita,anemia sau afecțiuni renale,piersicile sunt excelente în lupta cu acestea.

Căpșunele au doar 35 de calorii la 100 de grame,și sunt surse importante de vitaminele B5,B6,K,C,minerale și fibre alimentare. Sunt excelente în curele de slăbire,deoarece favorizează tranzitul intestinal și tonifică întreg organismul. Iar acidul salicilic din căpșune îi ajută pe cei reumatici și artritici.

Pepenele verde este un adevărat deliciu vara,mai ales dacă este rece. Cu doar 30 de calorii la suta de grame,pepenele conține 92% apă,ceea ce face ca acest fruct să fie extraordinar de benefic pentru funcționarea optimă a organismului. Este bogat în antioxidanți,foarte importanți când vrei să slăbești. Fiind bogat în apă,îți păstrează pielea frumoasă și elastică pe toată perioada verii,dar este foarte bogat și în vitamine (D,E,C,A,B12,B6) și minerale,precum potasiu, fosfor, mangan, zinc, seleniu.

Gutuia are doar 28 de calorii la 100 de grame și este foarte bogată în potasiu,care scade presiunea vasculară,întărește gingiile și ajută la remineralizarea dinților,elimină toxinele din organism și luptă cu oboseala. Vitamina C din gutuie ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv și respirator,fiind un remediu excelent pentru răceli și gripe.

Zmeura, care se poate congela și păstra excelent,conține 38 de calorii la suta de grame. Antioxidanții din zmeură luptă cu încredere împotriva obezității și diabetului. Este bogată în vitaminele C,K,B1,B2 și E,iar ca minerale conține magneziu,cupru,potasiu,calciu,toate în forme ușor de asimilat. Încetinește procesul de îmbătrânire și sunt foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar.

Papaya este un fruct deseori recomandat în curele de slăbire. Sunt excelente pentru întreținerea părului,unghiilor și menținerii tenului curat și tânăr. Sunt fructe care dau un bust de energie,te scapă de indigestii și constipație,previn bolile de piele datorită conținutului bogat în beta-caroten,scad glicemia și sunt indicate pentru diabetici.

Agrișele sunt printre cele mai sărace fructe în calorii. Deși sunt destul de rare,se găsesc la munte pe toată perioada verii până la început de toamnă. Conțin 33 de calorii la 100 de grame și sunt extrem de benefice pentru organism.

Lămâia are doar 26 de calorii la 100 de grame,fiind cel mai important aliat împotriva grăsimii. Conținutul de flavonoide fac din lămâie un important aliat în lupta contra cancerului. Lămâia este foarte bună pentru îngrijirea pielii,a dinților și au puterea de a opri infecțiile. De asemenea,consumul de lămâi ajută în tratarea hemoragiilor interne,arsurilor,probleme de păr sau hipertensiune arterială.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920