REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iată ce plante îți stimulează memoria și concentrarea

Iată ce plante îți stimulează memoria și concentrarea

Replica API 13 ianuarie 2020 | 00:00 528

Se apropie prima sesiune de examene pentru studenți

Se apropie prima sesiune de examene pentru studenți

Având în vedere că sesiunea se apropie cu pași repezi iar material este din ce în ce mai multă și greu de învățat, nu ar trebui să intrați în panică. Puteți să vă creșteți capacitatea de concentrare și atenția, apelând la câteva plante din natură precum salvia, turmericul sau pelinul.

În perioadele stresante și de fiecare dată când întâmpini dificultăți de concentrare, creierul tău are nevoie de un mic ajutor. O mulțime de plante care ne sunt la îndemână au proprietatea de a stimula activitatea creierului, îmbunătățind astfel memoria. Multe dintre aceste ierburi și mirodenii cărora nu le-a fost dată o importanță la început au beneficii asupra memoriei și concentrării. Astfel, plantele care ajută la stimularea memoriei și concentrării sunt: turmericul, menta, salvia, rozmarinul, pelinul, ginkgo biloba, ginsengul și roinița.

Turmericul este un condiment care are în compoziție un compus numit curcumină. Acesta are efecte antioxidante și antiinflamatorii, doi factori care au un rol vital în sănătatea creierului și starea de sănătate a organismului. Turmericul menține sănătatea creierului prin inhibarea descompunerii celulelor nervoase din creier.

Pe lângă faptul că îți va parfuma întreaga locuință, menta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Doar mirosind această plantă îți poți îmbunătăți starea de spirit, memoria și puterea de concentrare. Poate fi adăugată în salate, ceaiuri, deserturi, ajutând creierul să funcționeze la capacitate maximă.

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că salvia poate avea un rol important în tratatea Alzheimerului. Cei diagnosticați cu această boală și care au luat suplimente zilnice pe bază de salvie au avut o funcție cognitivă mai bună. În plus, atunci când este inhalat, mirosul de salvie sporește memoria.

Rozmarinul este folosit de sute de ani pentru îmbunătățirea memoriei, iar noile cercetări vorbesc despre modul în care acesta crește vigilența și ajută creierul să funcționeze mult mai bine. Rozmarinul este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale şi a uitării. Planta se numără printre puţinele remedii cu efect psiho-stabilizant, având rolul de a ne reechilibra nervos.

Pelinul este o plantă care stimulează sistemul nervos central şi care în acelaşi timp, este eficientă în congestia cerebrală. De aceea, pelinul este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic. Mai mult, specialiştii au descoperit şi alte beneficii ale plantei: combate tulburările de somn, permiţând creierului să stocheze informaţiile în timpul nopţii.

Folosit mult timp ca tratament pentru îmbunătățirea performanțelor intelectuale, ginkgo biloba este un remediu utilizat în medicina tradițională chineză în tratarea tulburărilor de memorie la bătrâni, fiind bine cunoscut pentru beneficiile sale, precum îmbunătățirea memoriei. Specialiștii spun că extractul de ginkgo biloba ar putea ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, stimulând circulația sangvină de la nivelul creierului. Totodată, extractul de ginkgo biloba întărește peretele venos și diminuează sângerările capilare.

Una dintre cele mai populare plante din medicina naturistă, ginsengul conține substanțe chimice antiinflamatoare numite ginsenozide. Ginsengul are o acţiune benefică asupra memoriei, combătând epuizarea fizică şi intelectuală. Această plantă tratează anemia, insomniile, tulburările de circulaţie sanguină şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

O plantă consumată adesea sub formă de ceai și folosită frecvent pentru a ușura anxietatea și insomnia, roinința poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive, mai ales la persoanele care se confruntă cu lipsa de concentrare. Roinița poate provoca anumite reacții adverse, precum: durere de cap, creșterea temperaturii corpului, greaţă, vărsături, dureri de stomac, ameţeală, respirație șuierătoare, iritații pe piele.

Diana BERECHET

sursa foto: royalplant.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367