REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iată ce s-a discutat la MAI, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Iată ce s-a discutat la MAI, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Replica API 19 ianuarie 2018 | 00:00 378

La sediul MAI, joi, 18 ianuarie 2018, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, în contextul gestionării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

La aceasta au participat primul-ministru Mihai Fifor, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, reprezentanți ai conducerii ministerelor și ai instituțiilor centrale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență. Premierul Mihai Fifor a subliniat în deschiderea videoconferinței că, până în acest moment, s-a intervenit în mod operativ pe tot parcursul nopții pentru ca traficul să nu fie blocat, solicitând reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniu să asigure toate resursele și mijloacele pentru ca lucrurile să nu fie împiedicate să funcționeze în mod corespunzător, iar viața comunităților să revină la normal. La rândul său, ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a prezentat situația la zi a acțiunilor efectivelor MAI derulate în sprijinul populației, menționând că forțele vor interveni până la înlăturarea tuturor efectelor produse de fenomenele meteo severe. Astfel, ministrul a menționat că în cursul acestei nopți au fost în teren peste 3.500 de pompieri, 4.500 de polițiști și 3.500 de jandarmi. Totodată, începând de miercuri, de la ora 17.00, a fost suplimentat Centrul Operațional al MAI cu personalul grupei operative din Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De la nivelul IGSU au fost trimise forțe și mijloace în sprijinul județelor aflate sub avertizare de viscol și ninsoare. De asemenea, ministrul a subliniat că au fost închise preventiv unele tronsoane de drum pentru a se evita riscul blocării și înzăpezirii, situația privind circulația pe drumurile naționale fiind în dinamică și monitorizată la nivelul Ministerului Transporturilor. În final, ministrul afacerilor interne a solicitat prefecților implicare și mai multă operativitate în raportarea situațiilor cu care se confruntă în județele lor, astfel încât să se poată interveni cu rapiditate în sprijinul oamenilor. Toate situațiile de urgență se raportează până la finalizarea acțiunilor de înlăturare a efectelor produse de fenomenele meteo severe către Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci daca nu votezi cu ei sunt de rahat. Aia cu care votezi tu sunt genii. Ai tai sunt slugile lui Johanis si Kovesi. Foste slugi Basiste! Ciocu mic!
0
0
Oameni de nimic , sinple slugi a lui Dragnea.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102