REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iată ce TREBUIE să FACI să NU MORI pe PLAJĂ! Video

Iată ce TREBUIE să FACI să NU MORI pe PLAJĂ! Video

Replica API 24 iulie 2021 | 13:54 2346

O femeie din Constanţa a decedat pe plajă în Mamaia Nord, sâmbătă 17 iulie. Femeii, în vârstă de 50 de ani, i s-a făcut rău în apă, în urma unui stop cardiorespirator şi, cu toate că i s-a efectuat protocolul de resuscitare, a decedat. Specialiştii avertizează mai ales cu privire la canicula din această perioadă, venind cu mai multe sfaturi.

Fie că te afli la piscină sau pe plajă la mare, pentru o zi plină de distracţie şi fără incidente trebuie să respecţi câteva reguli, de la protejarea pielii de razele ultraviolete şi până la respectarea regulilor impuse de salvamari. Printre cele mai importante reguli este hidratarea. Este bine să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi, mai ales că vei sta în soare și vei transpira abundent și astfel te vei deshidrata mai rapid. Pentru zona capului este recomandat să porți pălării deschise la culoare, ca să nu atragi soarele. Folosiți creme solare cu un factor de protecție cât mai mare dar și ochelari de soare. Purtați haine largi, deschise la culoare si din materiale vaporoase când mergeți la plajă.Trebuie să aveți cu voi o trusă de prim ajutor în care să găsiți medicamentele de care aveți nevoie. Evitați pe cât posibil consumul de alcool și de cafea.

Persoanele care au probleme medicale să fie foarte atente

Aflată în studioul Replica de Constanța pentru un interviu, Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, a oferit câteva sfaturi pentru turiștii aflați la mare în această perioadă: ”Ar fi bine persoanele care se știu că au niște probleme medicale, să fie foarte atente. Mai mult decât atât, știm că această perioada este una cu temperaturi foarte ridicate și ar trebui să respecte toate masurile care le-au fost indicate de către medicii lor curanți.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stau vacile in soare pina mor!
0
0
pe plaja? stai acasa si mori linistit
11
1
"Iata ce trebuie sa faci, CA sa nu mori pe plaja!", domnule jurnalist!
14
0
sta bizoana in soare pina crapa!
5
3
Sa nu mori pe plaja, pune mana la ochi cand vezi preturile.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614