REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iată de ce nu a început capturarea câinilor vagabonzi, în Constanța

Iată de ce nu a început capturarea câinilor vagabonzi, în Constanța

Replica API 24 ianuarie 2022 | 22:28 4957

Numărul din ce în ce mai mare al câinilor vagabonzi îi îngrozește pe constănțeni. Dacă unii sunt destul de ‘prietenoși’, dacă le putem spune așa, sunt și foarte mulți agresivi și care ar putea produce în orice moment o tragedie. După cum se știe deja, de capturarea câinilor vagabonzi din municipiu se va ocupa societatea Confort Urban, însă, procedurile par să fie greoaie și să întârzie acest serviciu. Până atunci, de sesizările excepționale se ocupă organizația Animal Society.

Locuitorii de la malul mării se simt depăşiţi de situaţia câinilor maidanezi din oraş. Patrupedele se înmulţesc pe zi ce trece, iar constănțenii se tem din ce în ce mai tare pentru că foarte mulți dintre aceștia sunt agresivi.

Care este stadiul procedurilor

În Constanța, conform reprezentanților Primăriei Constanța, de serviciul de capturare și îngrijire a câinilor fără stăpân se va ocupa societatea Confort Urban care a și angajat personal specializat iar serviciul va fi operațional în curând. Au fost achiziționate autoutilitarele și urmează autorizarea la Direcția Sanitar-Veterinară. În scurt timp se va finaliza și achiziția pentru servicii medicale veterinare la adăpostul pentru animale abandonate.

Însă, întrebarea de pe buzele constănțenilor este ‘de ce întârzie atât de mult capturarea?’, iar municipalitatea vine și cu un răspuns: „Întârzierea a fost cauzată de procedurile de achiziție la care nu s-au prezentat ofertanți”.

Constanța va avea o nouă biobază pentru animalele fără stăpân

Între timp, autoritatea publică locală a anunțat că municipiul va beneficia și de o nouă biobază pentru animalele fără stăpân. „Vrem ca animalele să fie îngrijite corespunzător, de aceea Constanța va avea o nouă biobază pentru animalele fără stăpân. Capacitatea adăpostului va fi dublată, vor fi în jur de 500 de spații de cazare, care includ și locurile destinate carantinei și pe cele pentru mamele cu pui. Noul adăpost va fi gata anul acesta. În paralel, s-au făcut lucrări de îmbunătățire la adăpost cu respectarea normelor sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. În prezent, se desfășoară în municipiul Constanța, o nouă campanie de sterilizare cu Animal Society și încercăm să aplicam soluții de ameliorare a problemei până când serviciul de capturare va deveni operativ.”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stringeti javrele care latra toata noaptea mangalia,lidl,gara.
1
0
e sa nu faci nimic si sa furi banii fraierilor continuabili.
5
0
Uite la asta, la catalin asta. Din ce pestera vii ba baiatule ?
1
3
sa va duceti dracului toti astia care va temeti de caini . sunteti mai " animale " decat aceste necuvantatoare
7
5
Vrajeli. Nimeni nu vrea sa aiba grija de saracii catei
9
0
asa au zis si anul trecut prin vara
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367