REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IATĂ LISTA CLUBURILOR SPORTIVE CARE PRIMESC BANI DE LA MUNICIPALITATE ŞI CARE SUNT SUMELE ALOCATE

IATĂ LISTA CLUBURILOR SPORTIVE CARE PRIMESC BANI DE LA MUNICIPALITATE ŞI CARE SUNT SUMELE ALOCATE

Replica API 15 august 2019 | 00:00 298

Decebal Făgădău

Consiliul local municipal s-a întrunit miercuri, 14 august a.c., în ședință extraordinară începând cu ora 14:00, în sala ”Remus Opreanu” din incinta Palatului Administrativ. În cadrul ședinței au fost supuse la vot 15 proiecte de pe ordinea de zi și alte două de pe ordine suplimentară. În sală au fost prezenți 23 de consilieri locali.

Proiectele ce s-au aflat pe ordinea de zi au vizat sportul constănțean, alocarea de fonduri pentru acestea. Consilierii locali liberli au votat împotriva tuturor proiectelor. Chiar şi aşa, proiectele au trecut. Astfel, cluburile de handbal, rugby, volei, tenis de masă vor avea mai mulți bani în buget pentru programele stabilite. Nu face excepție de la regulă nici Clubul Farul.

"Asta nu-i politică, e sabotaj", a spus primarul Constanței, vizibil deranjat de votul liberalilor, adăugând: "Liberarii constănțeni s-au opus finanțării sportului. Văd atâta falsitate! Se află în campania electorală și cred că această atitudine le va aduce puncte".

După ședința de consiliu, primarul Decebal Făgădău a susținut o conferință de presă. Acesta a detaliat sumele ce vor fi alocate cluburilor sportive.

”Liberalii s-au opus oricărui proiect ce are în vedere infrastructura sportului, că vizează Badea Cârțan, că vizează Triunghiul, iar astăzi s-au opus finanțării sportului constănțean în integralitate. Noroc cu alianța care funcționează, cu Partidul Mișcarea Populară și vreau să le mulțumesc pe această cale. Am putut finanța sportul constănțean pentru anul competițional 2019- 2020 după cum urmează:

-Fotbal băieți: Farul Constanța primește 4 milioane de lei;

-Fotbal fete: Clubul Selena primește 120 de mii de lei și sper să identificăm resurse să suplimentăm alocarea pentru că fetele noastre au promovat în divizia națională;

-Handbal: Dobrogea Sud, deținătoarea cupei României, 9 milioane de lei;

-Rugby: Tomitanii: primește 2 milioane de lei;

-Baschet băieți și baschet fete: Clubul Atletic și Phoenix: primesc câte 1,2 milioane de lei în mod egal;

-Clubul sportiv Farul Constanța, 11 discipline, 14 ramuri sportive, un club pe care sper să-l văd cât mai repede ca fiind clubul constănțenilor și de drept, nu doar de facto, primește 1,1 milioane de lei;

-Clubul Sportiv Universitar Neptun: Handbal fete: 800 de mii de lei;

-Cleopatra Mamaia, juniorii rugby: 700 de mii de lei;

-Tenis de masă: 400 de mii de lei;

-Volei: 300 de mii de lei;

-Academia Sportivă Tomis Constanța: 300 de mii de lei;

-Frontiera Tomis, campionii la oină, în ultimii 5 ani de zile: 70 de mii de lei.

Acestea sunt cluburile care, cu voturile PSD și PMP, primesc finanțare. Le doresc mult succes. Am făcut un amendament prin care am limitat salariile conducătorilor de cluburi, managerilor la 4 salarii minime pe economie, acesta trebuie să fie venitul net. În piață se auzeau o mulțime de legende, ce salariu are unul, ce salariu are celălalt, vom publica rapoarte semestriale cu fiecare bănuț utilizat de toate cluburile pe care noi le finanțăm. Transparența este cuvântul care este regulă în mandatul meu”, a declarat Decebal Făgădău.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul potrivit
0
0
Fagabou la Puscarie ! Sa restitui casele si banii oamenilor ! Pacar de copii cu tata puscarias !
7
0
Cap de falus trebuie sa isi cumpere postul de inspector!!
6
0
Ne spune si noua Fagadau bodega care este legatura lui si al acolitului Popescu cu clubul Phoenix? Intreb pentru un prieten
6
0
Cel mai prost primar din lume !!! Muie fagabou si tie si prostilor tai de la militia locala!!! Zdreant-o cr3zi ca lumea nu vede ca esti un fatarnic!!
7
0
Voi stiti cati bani incaseaza aceste cluburi de la fraierii de parinti? De ce dai bani la privat si nu resuscitezi sportul din cluburile de stat? Cui ii face fundul mare?
8
0
Foarte bine ca se duc banii contribuabililor pentru cluburi private, ca sa ramana in urma acestui cretin un oras pustiit plin de prostii care mai cred in promisiunile golanului cu freza de sofer de basculanta...
7
3
ESTE ULTIMUL TAU AN DE MANDAT CA PRIMAR AL ORASULUI CONSTANTA DECEBAL FAGADAU IAR CEIA CE TU AI FACUT SI CEIA CE TU CA PRIMAR VEI MAI FACE CA BATAIE DE JOC LA ADRESA CETATENILOR AI MUNICIPIULUI C-TA TE VA COSTA MULT LA ALEGERILE LOCALE MINCINOS MARE SI HUIDUIT DE CONSTANTENI SENS UNIC CE ESTI DE HARABABURA AERUGINOSA DE STRICAT PRETENTIOS POLITIC TOATE URMEAZA SA ATI RASPUNDE DUR FAGADAU DECEBAL AIERITUL DE POMPEN CANDURAL .
7
2
cum ai ajuns tu de la coada vacii din cotetul de sat Beidaud judetul Tulcea primar in Constanta? aa ai fost sluga lui Mazare si lai lins in kur, nici gurita nu-ti miroase
11
2
Incurca trafic face strazi cu sens unic acest imbecip de primar incurca trafic
7
1
Aoleo si ce face Rudi acum ca avea 45 mii lei pe luna. Va trebui sa traiasca doar din casele de pariuri?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218