REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Iată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!

Iată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!

Replica API 16 februarie 2019 | 02:18 1743

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria Constanța caută servicii de consultanță să ia inapoi terenurile retrocedare. Două terenuri ce au fost atribuite lui Ion Dumitru Cocăneanu, prin compensare, unul în zona Perla, de 14.900 mp și unul teren în valoare de 8.307 mp., alte două terenuri revendicate, prin compensare, Marianei Laura Leșe, unul în Mamaia, în suprafață de 12.320 mp, dar și unul în zona DN2A, în suprafață de 1478, Popas Cișmea, dar și în zona Spitalul Județean, în suprafață de 809 mp. Lui Marius Pușcași, condamnat și el la 3 ani cu executare, i-au fost atribuite, prin compensare, mai multe terenuri în Constanța și Mamaia. Un teren aflat în zona Rex, de 3566 mp, unul de pe strada Cumpenei va ajunge înapoi la UAT Constanța. Un alt teren aflat în Satul de Vacanță, în suprafață de 4211 mp., situat la fosta stație de taxare, a fost atribuit, prin compensare la New Home Construct SA și va ajunge, din nou, la municipiul Constanța, alături de un alt teren de pe strada Cașin. De asemenea, zeci de terenuri din zona peninsulară trebuie să ajungă în proprietatea UAT Constanța.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, prin hotărârea de condamnare a lui Radu Mazăre (9 ani de închisoare) și a altor foști angajați din primărie, ca Statul Român să recupereze terenurile retrocedate.

”Constată că terenurile cu privire la care s-a intabulat dreptul de proprietate, prin încheierile nr. 21282 din 07 iunie 2006 şi nr. 20992 din 07 iunie 2006 ale Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, în favoarea Municipiului Constanţa, aparţin domeniului public al Statului Român, urmând ca Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de reprezentant, să facă demersurile necesare pentru a intra în posesia acestor bunuri imobile. În baza art. 397 alin. (3) C.pr.pen. raportat la art. 256 C.pr.pen. şi art. 25 alin. (3) C.pr.pen. dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul revenirii următoarelor terenuri în domeniul public al statului sau, după caz, în domeniul public ori privat al Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Constanţa”, se arată în minuta ÎCCJ.

Nota redacției: Terenurile cuprinse în Hotărârea Î.C.C.J., ce revin în patrimoniul municipiului Constanţa, sunt evidenţiate prin marcare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi cand dati banii inapoi pe terenuri? am de primit cel putin 300 mii , Van gura de hoti cu mazare si Borcea . Mama mea se judeca cu voi de 10 ani .
3
0
Ziarul Replica in viitor sa ne anunte ce terenuri s-au recuperat si cui apartinuse pina acum !--sint sigura ca beneficiarii au fost judecatori si procurori care l-au ajutat pe Mazare
3
0
A plecat radu mazare a ramas fagadau radu mazare a vandut cam 70% terenuri case nationalizate hoteluri si multe ltele la makidoni
10
2
Sa te ved3m daca ai cohones.
1
0
Oare cata spaga tre' sa mai dai ca sa recuperezi?
8
0
AVETI DE PRIMIT
1
4
Sa le dea celor care au acte in regula de proprietate. Ca mazare nu avea cum sa-i despagubeasca cu terenuri pe fraieri si a decis sa fie despagubiti cu puncte. De puncte sa aiba parte el si gasca lui!
6
0
terenul din Ctin Brancoveanu pe care a facut hasotii casuta de la cine este luat ??? nu tot cu RETROCEDARILE ? de la ENE , GARDEF , TOPOUZOGLOU?? ia mai verificati
6
0
Autoritatile judiciare sa se sesizeze si in legatura cu Fagadau, ce semna actele.
11
1
Cind Mazare era in Brazilia cu Liviu Dragnea semna Decebal Fagadu .El nimic?
9
1
Nu o sa recupereze nimic unde sa construit primaria o sa revanda la un pret de 2 lei aceluiasi proprietar .Doar nu crede cineva ca se pun pe darmst hoteluri si blocuri .
10
0
Muie fagadau
6
4
Acum fugadau nu va mai avea scuze ca nu sunt terenuri pentru parcari, parcuri si spatii verzi . Muie
11
4
Voi credeti ca or sa se recupereze ceva? Statia de la pescarie nu se recupereaza? Ne-au sfidat cu atata tupeu ca si-au facut bloc in statia de autobuz. Si voi sunteti de vina, doar cu accepatarea tacita si-au permis sa faca una mai grosolana ca alta fapta. Macar acum sa luati atitudine.
26
0
De ce nu li se da numele celor pe care Mazare i-a "improprietarit"? Au ceva de ascuns?
25
1
Vand urgent teren in Mamaia, zona Cazino, 45 euro mp.
8
1
Recuperati le ca le imparte Dl Fagadau imediat!!!
19
2
veniti si la Mangalia si vedeti cum au dobandit unii hotelurile si terenurile pe faleza si cine sunt de fapt adevaratii proprietari
12
1
Le luati si cui le dati....
22
1
Aceasta experienta ne arata ca terenurile si cladirile nu ne apartin. Apartin statului. Incercati sa nu platiti chiria anuala pentru terenul vostru si veti afla cui apartine in realitate. Acesta este motivul pentru care sunt lasati fraierii sa construiasca ce vor, cum vor. In realitate ei fac curu mare la altii.
12
2
Sa vedem cum luati terenurile inapoi acolo unde si au construit machidonii jegosi blocurile
47
8
Le da fagabou iar ,nu e problema
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102