REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iată motivul pentru care tichetele valorice pentru pensionari întârzie. Ce trebuie să facă primăria

Iată motivul pentru care tichetele valorice pentru pensionari întârzie. Ce trebuie să facă primăria

Replica API 12 mai 2016 | 23:52 272

Contestaţii

Contestaţii

Tichetele valorice care înlocuiesc pachetele cu alimente nu vor ajunge foarte curând în posesia pensionarilor constănţeni. Motivul este licitaţia lansată de către Primăria Constanţa care a fost contestată de către unul dintre ofertanţi, însă de curând s-a dat o soluţie în acest caz. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis contestaţia formulată de SC Edenred România SRL, în contradictoriu cu Municipiul Constanţa, în ceea ce priveşte licitaţia organizată pentru atribuirea contractului „Servicii de realizare a imprimatelor şi a serviciilor ce constau în asigurarea funcţionalităţii şi securităţii tichetelor valorice, precum şi distribuirea tichetelor valorice la domiciliul/reşedinţa/adresa de corespondenţă a persoanelor înscrise în programul „RESPECT”.

Potrivit CNSC, la mijlocul lunii aprilie, firma Edenred România a solicitat anularea rezultatului procedurii de achiziţie şi a serviciilor ce constau în asigurarea funcţionalităţii şi securităţii tichetelor valorice, precum şi distribuirea tichetelor valorice înscrise în programul „RESPECT”. După ce a analizat documentele depuse, CNSC a dispus anularea raportului procedurii de atribuire şi obligarea autorităţii contractante, adică a Primăriei Constanţa la reevaluarea ofertei SC Edenred România SRL şi la stabilirea rezultatului procedurii, în termen de 15 zile de la primirea deciziei.

În schimb, acelaşi CNSC a respins solicitarea de anulare a întregii proceduri, care poate continua, după ce primăria reevaluează oferta contestatarului. Programul Respect înlocuieşte hotărârea de Consiliu Local prin care se acordau pachete cu alimente pensionarilor constănţeni cu venituri mai mici de 1.000 de lei, precum şi celor care nu realizează venituri, dar şi persoanelor cu handicap. Prin acest program, pensionarii vor primi, de opt ori pe an, câte patru tichete valorice, în valoare de 10 lei fiecare. Cu aceste tichete îşi vor putea achiziţiona doar alimente, ele fiind similare tichetelor de masă pentru angajaţi.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218