REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iată ORELE în care sunteți OBLIGAȚI să PURTAȚI MASCĂ, la Constanța!

Iată ORELE în care sunteți OBLIGAȚI să PURTAȚI MASCĂ, la Constanța!

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 8192

Prefectul, George Niculescu, a susținut o conferință de presă joi, 30 iulie, la Instituția Prefectului din Constanța, în cadrul căreia a anunţat că se introduce obligativitatea purtării măștii în aer liber. De asemenea, spațiile de internare a pacienților infectați cu Covid şi spațiile de carantinare vor fi suplimentate.

Pe litoral, purtarea măştii de protecţie în aer liber va deveni obligatorie în spaţiile aglomerate, începând cu 1 august. Scopul acestei măsuri este de a preveni şi limita răspândirea coronavirusului în Constanţa.

Purtarea măştii va fi obligatorie între orele 18-24

Între orele 18-24, pe falezele de pe litoral, turiştii vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie. "Turiştii care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie", a declarat George Niculescu. În plus, masca devine obligatorie şi în spațiile deschise în care distanța fizică de 2 metri nu se poate respecta precum: piețe, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor sau stațiile de autobuz.

Terasele nu se închid

Prefectul a mai anunțat că, datorită numărului mic de cazuri din județul Constanța, nu s-a luat decizia cu privire la închiderea teraselor după 23:00, aspectul nefiind dezbătut în cadrul ședinței de astăzi. “Aspectul teraselor nu a fost discutat în ședința JSU. Acestea nu se închid prin Hotărârea Comitetului Judeţean de Urgență. Programul teraselor şi cluburilor este stabilit prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă", a mai declarat George Niculescu în cadrul conferinței.

Spitalul Municipal Mangalia va tratata pacienţii cu Covid

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat, în unanimitate, suplimentarea cu 36 de locuri a spaţiilor de internare a pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Astfel, Spitalul Municipal Mangalia va fi introdus în planul alb şi transformat în spital de linia a II-a. Aici vor fi tratate cazurile asimptomatice şi cele uşoare. Potrivit declaraţiilor prefectului, acestea au fost singurele măsuri votate în ședintă.

Video:

Diana MAXIMIUC, Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vorba celui de mai jos, de la 31 iul 22:28. Parca virusul doarme in restul timpului. Ha, ha, ha. Nu ma intereseaza nicio opinie. Mie imi este teama pentru propria viata, astfel incat ma protejez si ii protejez si pe cei de langa mine. Port masca tot timpul in care ma aflu in afara casei. Punct. Corect?
2
0
o sa va votam cu masca P u N e L a. O sa trebuiasca odata si odata sa le.organizati.
1
0
in celelalte ore virusul doarme si noi zicem piua. Cat de mare este gradina....si cat de retardat e statu' Roman
1
1
Vrem sa te omoram ? Nu vezi cretinule ca esti animal prost ? Luate-ar dracu sa te ia de gunoi !
4
3
Purtam masti in aer liber, dar cluburile nu se inchid la ora 23....aia au voie cu miile in interior si fara masca! Dar ce sa faci domn prefect can rudele dumitale sunt propietari de terase si cluburi....su sunt si machedoni!!
3
0
Bai tampitilor, asimptomaticii sunt persoane pozitive, care transmit boala, daca nu se negativeaza in 14 zile de izolare ei trebuie sa fie tratati ca sa devina negativi sa poata circula in colectivitate.
5
2
Trebuie tratati asimptomaticii? prin medicamente adecvate fac simptome severe, apoi o reportera idioata va anunta cu bucurie cresterea deceselor in randul asimptomaticilor!
6
0
Imbecilitate dusa la extrem!!! Pai nu mai bine ii sanctionati pe cei care nu poarta cum trebuie mastile in spatiile inchise decat sa ne fortati sa purtam masti in spatiile deschise?
6
2
Va rugam nu purtati masca. Asa ca este f bine sa crapati cat mai multi. Sa se curete si tara asta de imbecili. Multumim coronavirusului ca ne ajuta.
9
5
Este chiar atat de greu de inteles ca plimbarea pe faleza NU este OBLIGATORIE, in timp ce purtarea mastii atunc cand te plimbi pe faleza , ESTE OBLIGATORIE? Asa ca cine nu vrea sa poarte masca poate, in semn de protest, sa nu se plimbe pe faleza. Simplu.
13
6
DA SA LE FACETI VOI CATE O TEAVA LA CEI CARE NU POARTA MASCA , NU AR FII MAI BINE ? UNDE MAI SUNT DREPTURILE MELE CA OM DACA VOI IMI PUNETI MASCA PE FATA OBLIGATORIU ? EU SPUN CA MASCA MA SUFOCA SI CA MA OMOARA , VOI SPUNETI CA MA PROTEJEAZA . DE CE PAREREA MEA NU CONTEAZA IN FATA VOASTRA ? ESTE UN ABUZ A CELOR CARE CONDUC STATELE SI MI SE PARE CA INTENTIA VOASTRA DE FAPT ESTE ALTA . EXTERMINAREA CELOR CARE NU SE PUN IN GENUNCHI IN FATA VOASTRA . ESTE NORMAL CA EU SA DECID ASUPRA MEA NU VOI . MIE MI SE PARE CA VOI VRETI SA MA OMORATI .
11
16
Toata lumea cu botnita, nu mai comentati ca stati 4 persoane la coada si strigati sa vina alt casier. Pe vremea lui Ceasca nu miscati nici unul. Din cauza voastra e asa.
10
9
Cit de imbecil sa fii sa iei masurile pulii!a,terasele nu se inchild ca sint interese!cretinilor!mallurile,terasele,cluburile,aici se transmite,cu masca sau fara,unde se inghesuie cocalarii!
10
3
Deci la ora 24 ne dam masca jos si mergem sa petrecem la terase si cluburi, covidul merge la culcare la ora aia... hahaha
16
3
singura masca contra virusilor ,bacteriilor,fungilor e ffp3 restul e fix pula mai ales cele albastre care au o minima protectie conra prafului,polenului
15
1
Bravo!In sfarsit niste masuri potrivite.
7
20
La ce cap are madam magager de la Mangalia,nu stim cum vor fi asigurate achipamentele bune si suficiente pentru personalul de acolo,cum se va organiza si instrui pe bune personalul,cum vor fi motivati si cat de uman va fi mediul de lucru de acolo. E usor din pix,pentru gloria partidului,insa madama a incercat sa poarte o jumate de zi un costum din acela ? Si sanatatea asistentelor si a medicilor ce lucreaza acolo e chiar asa de misto? Managerii astia politici sunt dusi cu memeaca,chiar nu vede nimeni?
8
1
Sa scumpit aerul pune masca fraierul
10
4
Daca tu iti bagi poola in tara noastra, eu imi bag carbasanu in mata, ca doar ea e romanca, tu nu
14
5
Prefectule sa sugi pula tu cu vrabie cu joha cupnl
17
8
Deci lumea poate sa se inghiorlaie in continuare in malluri, la baruri, terase si cluburi de noapte. Ca acolo covidul nu are voie, nuuu!!!!
22
5
Muuhe penele
19
8
Pentru Moartea: tratezi lipsa simptomelor. Adica provoci niste simptome.
15
1
Prefectul este al gvernului PNL, nu al Constantei, deci nu raspunde in fata constantenilor, ci a lui Orban. De aceea va pune botnita si se pisa pe voi si pe turism. Retardule, plimba-te tu pe faleza cu masca pe fata!
38
8
Neconcludente, inutile si ciudate, masuri. Sunt multi din diferite etnii care au facut plaja multa care nici acum nu poarta masca nici in spatii inchise si inghesuite cum ar fi autobuzele si magazinele. Mai intai ar trebui rezolvat cu astia si apoi masuri din astea. Dar ...e grele la noi.
29
1
sa vina aici pe Badea Cartan sa vada cum stau adunati toti mosii pe platou, fara distantare sociala, fara masti, veniti aici si sa vedeti ce de amenzi o sa dati
11
16
Sugi pula, domnu' prefect.
26
7
intre 18 si 24 se trezeste covidul. Romania e condusa de straini cu ajutorul asa zisilor alesi. sasi unguri tigani makidoni. Totul impotriva cetateanului roman
45
11
Bag pula in tara voastra. Oameni de cacat, tara de cacat. Va meritati soarta. Sunteti gunoaiele europei, saraci si prosti
23
29
deci la mangalia vor fi tratati asimptomaticii. Ce rahat tratezi la un asimptomatic? Ce ii faci? Stai, iei bani de la UE si te uiti la el?
41
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367