REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iată programul perfect pentru slăbire

Iată programul perfect pentru slăbire

Replica API 24 iunie 2020 | 20:34 1110

Mănâncă un mic dejun bogat în proteine, suficient de sățios pentru a te ține departe de tentațiile culinare din timpul zilei.

Evită băuturile dulci, precum sucurile acidulate sau milkshake-urile.

Consumă alimente bogate în fibre insolubile, acestea susțin un tranzit regulat.

Orientează-te spre alimente neprocesate, acestea fiind mai sănătoase, dar și mai prietenoase cu silueta ta.

Mănâncă încet, mestecând și savurând fiecare îmbucătură. Acest proces favorizează digestia și obținerea unei stări de sațietate pe termen lung.

Bea cafea sau ceai verde, întrucât ambele stimulează metabolismul.

Antrenamente pentru tonifierea diferitelor zone ale corpului

Urmărim, așadar, să ardem, prin antrenament, grăsimea în exces și tonifierea musculară. Pentru ”a obliga” mușchiul să aleagă grăsimea ca sursă de energie, și nu glucoza, de exemplu, se fac anumite exerciții, cele mai bune fiind contracțiile musculare din exercițiile ușoare și repetitive, cum ar fi alergarea pe bandă sau jogging-ul, mersul pe bicicletă, înotul sau săritul corzii.

Pentru grăsimea de pe abdomen și solduri, programul de slăbire are la bază dieta și mai puțin exercițiile fizice. Exercițiile mai grele și solicitante (anaerobe) nu sunt cele mai indicate dacă vrei să slabesti, ci, mai degrabă, cele de rezistență (aerobice). Așadar, alergarea și antrenamentele cardio, sub ce formă prefer, sunt cele mai utile în acest sens.

Exercițiile cu greutăți mari, la aparate, trebuie introduse treptat în programul tău și neapărat sub supravegherea unui instructor, pentru a evita accidentările sau leziunile musculare. Motivul? Exercițiile tip cardio măresc mai puțin rata metabolismului, în comparație cu exercițiile de fortă, care cresc mult rata metabolică și îți permit, ulterior, să-ți menții greutatea cu mai puțin efort, dar și să-ți modelezi musculatura.

Intr-un antrenament de o oră, poți face, după încălzire, cu greutăți mari, 6-8 repetări pentru masa musculară, iar cu greutăți mici, 12-15 repetări, pentru definirea musculaturii. În plus, antrenamentul cardio exclusiv poate afecta, în timp, articulațiile și genera un exces de hormoni catabolici, așadar este bine să alternezi, mereu tipurile de antrenament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218