REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ibram, supărat că l-a pus Boagiu să dea la lopată pe autostradă

Ibram, supărat că l-a pus Boagiu să dea la lopată pe autostradă

Replica API 30 ianuarie 2012 | 00:00 291

Pentru că se odihneşte de foarte mulţi ani în scaunul de director,

Pentru că se odihneşte de foarte mulţi ani în scaunul de director,

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că autorităţile mai au două drumuri naţionale ce urmează a fi deszăpezite şi de finalizat Autostrada A2, atrăgând atenţia că este cod galben de îngheţ şi că şoferii trebuie să fie atenţi. "Practic de ieri dimineaţă (n.r. vineri), când aveam 40 de drumuri înzăpezite, astăzi (sâmbătă-n.r.) mai avem doar două drumuri naţinale şi de finalizat autostrada A2. Cele două naţionale cred că vor fi şi ele finalizate, deci practic nu mai avem blocaje pe naţionale şi mai rămâne A2 care să fie finalizată până duminică, dar asta nu înseamnă că suntem într-un moment de relaxare şi profit de această ocazie pentru a face un apel încă o dată la înţelegere din partea participanţilor la trafic. De dimineaţă am primit cod galben de îngheţ ceea ce înseamnă dacă noi curăţăm zăpada, am reuşit să ne deszăpezim..., există pericolul să apară poleiul, ceea ce înseamnă din nou condiţii de iarnă, de polei şi, nu în ultimul rând, aş spune în primul rând să ascultăm ce ne spune poliţia rutieră , partenerul nostru în aceste perioade", a declarat presei Anca Boagiu, care s-a aflat în inspecţie pe Autostrada A2.

La acea inspecţie a participat şi Aidîn Ibram, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Potrivit unor surse, acesta ar fi fost "băgat în priză" de către Boagiu, astfel că duminică se afla pe autostradă, coordonând activitatea de deszăpezire de la faţa locului, nu de la birou aşa cum e obiceiul mai marilor acestor instituţii. Ibram a confirmat că se află pe teren, la deszăpezire, însă nu a suflat nici o vorbă despre întâlnirea cu ministrul Transporturilor. "Dau la lopată pe autostradă", a spus duminică Ibram. A părut mai mult decât iritat de insistenţele noastre de a-l vedea la lopată, aşa încât... n-a mai comunicat nimic.

Pe autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă viteza maximă admisă este, temporar, de 50km/h

Menţionăm că autostrada A2 Bucureşti-Constanţa a fost redeschisă integral traficului pentru toate categoriile de vehicule, duminică la ora 09:30, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale viteza de deplasare nu poate depăşi 50 km/h. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de viteză cu ajutorul aparaturii radar. Potrivit art. 123 litera e) din Hotărârea Guvernului nr.1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările ulterioare, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Florin ILIESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218