REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ICCJ a amânat pronunțarea în cel de-al doilea dosar al lui Mazăre

ICCJ a amânat pronunțarea în cel de-al doilea dosar al lui Mazăre

Replica API 23 februarie 2019 | 03:08 436

Dosarul în care Radu Mazăre e cercetat pentru luare de mită a fost amânat pentru 8 martie.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului.

În anul 2008, între Polaris M Holding SRL şi primăria condusă de Radu Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani şi un act adiţional la acest contract prin care valoarea acestuia a fost majorată nejustificat cu 10 milioane de lei.

Conform DMA, şi în acest caz, mita a fost primită într-o manieră identică, prin intermediul unor contracte de publicitate fictive încheiate între Polaris M Holding şi aceeaşi firmă controlată de Mazăre şi Strutinsky. Suma totală achitată în baza acestor contracte a fost, conform calculelor expertului desemnat, de 33.987.771 lei.

DNA mai arată că, urmare a încheierii acestui contract, a fost produs Primăriei Constanţa un prejudiciu de 200.213.248 lei, iar principalul răspunzător pentru nerespectarea prevederilor legale şi crearea acestui prejudiciu a fost Radu Mazăre.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazare a creat un angrenaj functional ia facut toate reglajele acum angrenajul fuctioneaza si produce bani.Cum se numeste angrenjul nu stiu intrebati la primaria Constanta aia cunosc toate detaliile.
2
0
kkt in ploaie asta, a vrut sa arate ca hitler, doar mustata-i lipseste. a si participat la o prezentare imbracat in toale nemtesti din al doilea razboi.
2
0
un tigan din ferentari incuscrit cu niste jidani a furat c-ta cu 120 de millioane de euro iar acuma se fute-n cur in madagascar,cine sa fie divina daca nu muiepesde si aplecarea acestuia catre hotul de netaniahu
3
0
Fagadau aduna banii !
4
0
pt lingaul de cacat pesedist de la 08:48 : M-ai invitat sa vin sa-ti indes cacatul in muian dar n-ai venit mortule !!! Muie tie, hotului mazare cu mult cacat moale !!! Muie dragnea vitamina d malediva, muie pesede !!!
5
0
Nu stiu ce o mai lungiti atat asta doar intrun singur dosar trebuia sa ia pe viata restu nu mai conteaza ca e mazare nu pisica sa aibe sapte vieti.
6
0
Constanteni, aici sunt banii dvs. Fam. Martin, unu fost prefect, altul fost parlamentar, ambii psd-isti, i-au facut curul mare lui mazare
10
1
comunist muist , tu trebuia sa fii in puscarie , langa visinescu . Cacat imbalsamat , tu ai chinuit mii de romani , radu nu a distrus oameni . Muistule , vino ma sa vorbim fata in fata ca sa-ti dovedesc cine ai fost , cacat comunist !
2
10
elucidati-ma, ce ste nepermis?- dna , daca asa o cunoasteti procuror cu zero realizari la cta- doar multe scapari de puscarie a interlopilor- mazare poate intra lejer in aceasta categorie- am pus o intrebare de bun simt- cumva a amenintat, prin umbrela tinuta de criminalul tudorel ICCJ- ptr amanare in ideea ca v-a reusi sa sustraga si acest dosar?
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920