REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ÎCCJ amână pentru luni discutarea prelungirii mandatului pentru Bogdan Olteanu

ÎCCJ amână pentru luni discutarea prelungirii mandatului pentru Bogdan Olteanu

Replica API 20 august 2016 | 00:10 216

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu. Acesta a fost adus din arestul Poliţiei Capitalei, la sediul ICCJ, în jurul orei 9.30.

La finalul şedinţei de judecată, Bogdan Olteanu a fost scos din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 12 august.

Avocatul lui Bogdan Olteanu, Florin Durgheu, a declarat că a solicitat amânarea judecării cauzei pentru luni, cererea fiind încuviinţată de instanţă.

Durgheu a precizat că, în ultimele zile, procurorii DNA au efectuat acte procedurale în urma cărora au fost aduse probe noi în anchetă, iar acestea stau la baza cererii de prelungire a măsurii arestării preventive, arată News.ro.

Acesta a arătat că speră ca toate probele apărării strânse până acum să demonstreze natura licită a banilor investiţi de Olteanu în casa pe care a ridicat-o, lucru pe care să îl constate şi anchetatorii DNA.

Întrebat dacă Bogdan Olteanu va fi confruntat cu Sorin Ovidiu Vântu în cadrul unei proceduri din dosar, avocatul a spus că aceasta este o metoda procedurală care ar putea avea loc dacă procurorii de caz dispun acest lucru.

Legat de o posibilă audiere a lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul lui Bogdan Olteanu, inclusiv în calitate de martor propus de apărare, avocatul a spus că procurorii dispun măsuri procedurale şi el nu poate să comenteze această situaţie sau aspecte din pregătirea apărării clientului sau.

Referitor la posibilitatea ca Olteanu sa fie supus unui test cu detectorul de minciuni, Durgheu a arătat că acest procedeu reprezintă una dintre metodele probatorii prevăzute de legislaţia penal românească şi, dacă va fi considerat necesar de către procuror, acest test ar putea avea loc.

Avocatul a mai arătat că în arest sunt condiţii nefaste, dar Bogdan Olteanu le suportă cu demnitate.

În 12 august, Instanța supremă a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614