REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ICCJ reia dezbaterile în mega-dosarul jafului de păduri de la Brașov

ICCJ reia dezbaterile în mega-dosarul jafului de păduri de la Brașov

Replica API 25 ianuarie 2022 | 12:14 463

Instanța supremă reia, marți, dezbaterile în cazul apelurilor declarate de Viorel Hrebenciuc și inculpații, condamnați de Curtea de Apel Brașov în mega dosarul de corupție privind drepturi de prorpietatea supra a peste 40.000 de hectare de pădure din județul Brașov, scrie stiripesurse.ro

În acest dosar sunt judecați Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia Andrei, fostul deputat PSD Ioan Adam și alte persoane, pricind retrocedarea nelegală de terenuri împădurite.

Până la acest moment judecătorii ICCJ au admis o serie de probe atât pentru DNA cât și pentru inculpații judecați în acest dosar.

„Admite cererea de probatorii formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constând în proba cu înscrisuri şi emiterea unei adrese către Direc?ia Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov.

B. Admite cererea formulată de apelantul intimat inculpat Adam Ioan şi încuviinţează audierea martorului Durlan Iulian.

Respinge în rest cererea de probatorii formulată de inculpat. C. Admite, în parte, cererea de probatorii formulată de apelantul intimat inculpat Ordog Lorand Andras, constând în audierea martorei Anton Lucica şi proba cu înscrisuri reprezentând corespondența scrisă emisă de către Tribunalul Covasna la 07 octombrie 2021.

Respinge cererea de administrare a celorlalte probe. D. Admite proba cu înscrisuri în circumstanţiere solicitată de apelatul inculpat Hrebenciuc Andrei.

E. Respinge cererile de probatorii formulate de apelanţii inculpaţi Bengescu Dan Costin şi Sturdza Paltin Gheorghe.

II. Motivul de apel formulat de inculpatul Adam Ioan referitor la nulitatea absolută a procedeelor probatorii desfăşurate asupra mediilor de stocare a datelor informatice ridicate de la inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe va fi pus în discuţie la termenul din data de 13 ianuarie 2022.

III. Dispune introducerea în cauză, în calitate de apelante, a Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA şi a Regiei Naționale a Pădurilor - ROMSILVA - Direc?ia Silvică Bacău şi citarea acestora pentru termenul din data de 13 ianuarie 2022.

IV. Dispune citarea pentru termenul din data de 13 ianuarie 2022 a martorilor Anton Lucica şi Durlan Iulian în vederea audierii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08 decembrie 2021.”, au stabilit judecătorii ICCJ la un termen anterior.

Aflat în închisoare, unde execută o condamnare de 3 ani primită în septembrie, în dosarul “Giga Tv”, fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, își asumă o condamnare definitivă și în dosarul retrocedărilor de păduri.

Judecat pentru trafic de influență și condamnat de Curtea de Apel Brașov la doi ani de închisoare, Hrebenciuc a decis să își recunoască vinovația pe care a respins-o când a fost reținut.

Hrebenciuc și-a retras apelul pe care îl declarase la instanța supremă și va trebui să ceară acum contopirea celor două pedepse.

„Amână pronunţarea pe probe la data de 08 decembrie 2021. Amână cauza pe fond la data de 13 ianuarie 2022. Ia act de retragerea apelului declarat de inculpatul Hrebenciuc Viorel împotriva sentinței penale nr. 132/F din data de 22 iulie 2021 a Curţii de Apel Brașov - Secţia Penală.

Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul par?ial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Hrebenciuc Viorel, în cuantum de 314 lei, rămân în sarcina statului şi se plătește din fondul Ministerului Justi?iei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25 noiembrie 2021.”, se arată în minuta magistraților ICCJ.

Fostul demnitar va putea fi eliberat condiționat dacă va executa cel puțin o treime, pentru că are peste 60 de ani.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, a fost condamnat, joi, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru implicarea sa în afacerea judiciară pusă pe roate de Paltin Sturdza privind retrocedarea neleagală a peste 43.000 de hectare de pădure.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jaful din mMangalia si distrugerea statiunilor,padurea Comorova,pe cind?????
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218