REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ICCJ respinge efectuarea de noi expertize în dosarul lui Fenechiu, procesul continuă în 27 ianuarie

ICCJ respinge efectuarea de noi expertize în dosarul lui Fenechiu, procesul continuă în 27 ianuarie

Replica API 17 ianuarie 2014 | 00:00 322

Judecătorii ICCJ au respins, joi, cererile apărării lui Relu Fenechiu privind efectuarea unor noi expertize în dosarul Transformatorul, însă i-au permis acestuia să depună o expertiză extrajudiciară făcută la cererea sa, procesul urmând să continue, cu pledoariile finale, în 27 ianuarie, anunţă Mediafax.

Completul de cinci judecători care dezbate în faza recursului dosarul Transformatorul a respins, joi, aproape toate probele solicitate de avocaţii inculpaţilor.

Lui Relu Fenechiu i-a fost admisă, în schimb, depunerea unei expertize extrajudiciare făcute de la cererea acestuia.

Astfel, instanţa a respins ca inadmisibilă excepţia nelegalităţii raportului făcut de Garda Financiară Cluj în 21 iunie 2010, a admis în parte proba cu înscrisuri făcută de Relu Fenechiu, respectiv expertiza extrajudiciară contabilă din 21 noiembrie 2013 întocmită de expertul contabil Alexandru Ţugui şi opiniile experţilor Alexandru Ţugui, specialist expert contabil, şi Iosif Gulacsi, specialist în energetică, şi a admis proba cu înscrisuri în circumstanţiere făcută de Relu şi Lucian Fenechiu, Mihai Bogdan Damian, Ioan Turbatu, Ion Mărghidan şi Petru Andronache.

În continuare, judecătorii au respins ca nefiind utilă cauzei proba testimonială cerută de toţi cei din dosar şi, de asemenea, a respins ca nefiind utile şi concludente probele privind efectuarea expertizelor financiar-contabile şi tehnică de specialitate (energetică) cerute de toţi cei din dosar.

Totodată, instanţa a respins, în aceeaşi manieră, efectuarea unei expertize evaluatorii şi a expertizei sistemului informatic de înregistrare cerute de Petru Andronache.

Instanţa a stabilit ca dezbaterile să fie reluate în 27 ianuarie, când, potrivit normelor penale aflate în vigoare, instanţa ar trebui să asculte pledoariile finale în acest caz.

sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218