REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ICCJ sesizează CCR în procesul lui Liviu Dragnea

ICCJ sesizează CCR în procesul lui Liviu Dragnea

Replica API 29 martie 2017 | 00:40 329

Un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu s-a consumat astăzi la Curtea Supremă. Avocaţii tuturor inculpatilor au cerut Curţii Supreme să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu abuzul în serviciu pentru că, spun ei, fapta este neconstituţională pentru că nu există un prag valoric de la care să fie anchetată. Instanţa a decis să sesizeze CCR în acest caz.

Sesizarea fostei soții a lui Liviu Dragnea Bombonica Prodan a fost admisă de instanța supremă, asta înseamnă că neconstituționalitatea reglementărilor legate de abuz în serviciu urmează să fie trimisă spre analiza judecătorilor CCR.

Răspunsul va veni cel mai probabil în câteva luni, scrie Digi24.

Liviu Dragnea a plecat de la ICCJ. El nu a stat mult de vorbă cu jurnaliștii.

A avut loc și un protest la procesul în care Liviu Dragnea este acuzat complicitate la abuz în serviciu. Mai multe persoane care aveau cartonaşe pe care era scris REZIST i-au cerut demisia şefului Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la instanţa supremă, în jurul orei 11:00, pentru judecarea dosarului de abuz în serviciu în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Înainte de începerea procesului, o femeie s-a dus lângă Dragnea şi i-a zis, discret, „demisia”, relatează News.ro.

Femeia, care avea o insignă pe care scria „#Rezist”, a fost văzută de jandarmul care asigura paza, fiind scoasă afara în timp ce a fost ameninţa cu amenda maxima.

Dacă magistraţii Curţii Supreme acceptă să fie depusă o sesizare la CCR, atunci aceasta va ajunge în atenţia judecătorilor constituţionali, care au luat o decizie în privinţa abuzului în serviciu în vara anului trecut. Atunci, Curtea Constituţională a decis că abuzul în serviciu poate fi considerat infracţiune doar dacă presupune încălcarea unei legi sau ordonanţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bou castrat ,cred ca nu ai auzit de maririle de salarii si pensii ,de reducerile de taxe , chiar nu va este rusine curve reconditionate sa mancati cacat aiurea ? daca veneau tehnocacatii salariile si pensiile erau taiate sorosisti ofticati , la cur cacati ....de frica !
0
2
Oricum va fi scos basma curata, cel putin sa nu mai faca circ....si acei judecatori, nevinovati, de la curtea supreama...ce motiv, daca era un simplu votant era de mult la puscarie...
1
0
Cred ca si tu esti la fel CA vagaboanda,moldoveanca de Firea,o hoata
4
0
Sa-ti fie rusine obrazului , cel de la nr.3 pentru felul in care te exprimi...
0
2
De patru luni,psd a pus tunurile pe justitie!Oare pt asa ceva au fost alesi? Unde sunt promisiunile lor,mariri de salarii si pensii,viata roz promisa de Livake in celebrul lui program de guvernare?Aiureli!
4
1
Livache a lu rozbombonica cur de fer.spirit malefic care asteapta sa fie exorcizat.
4
0
Mai nenorocitule,mai condamnatule ,mai hotule ,mai betivule,mai vierme,mai scursura a societatii,mai putoare,ia-o si PE hoata de bombonica,si dute la puscarie,CA ai ris destul de popor,dar s-o iei si PE moldoveanca,nenorocita hoata,care si-a permis sa rida si ea de UN popor intreg,mergeti toti la puscarie ,nenorocitilor
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102