REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Icoana Maicii Domnului “Izbăvitoare de cancer”, înălţată în curtea Spitalului TBC Agigea

Icoana Maicii Domnului “Izbăvitoare de cancer”, înălţată în curtea Spitalului TBC Agigea

Replica API 7 septembrie 2015 | 21:41 94

Realizată în mărime naturală

Realizată în mărime naturală

Cu gândul la toţi bolnavii aflaţi în spitale, Asociaţia Suflete Deschise şi Arimex Comexim 2000 SRL, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, au realizat două noi ferestre spre cer: una la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Medicală din Eforie Sud, iar cealaltă la Spitalul de Ftiziologie Agigea- secţii exterioare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Constănţenii sunt aşteptaţi la slujba de sfinţire a icoanelor, marţi, 08 septembrie 2015. Icoanele sunt realizate în mărime naturală, pictate în ulei de pictorul Ioan Rosu. Acestea vor fi montate pe un suport de granit. Ambele monumente vor fi sfinţite de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cursul zilei de marţi. La 14.30 are loc sfinţirea la Eforie şi la 15.30 la Agigea.

“Cu drag invităm pe toţi cinstitorii Maicii Domnului să vină la Icoana sufletească, să ne descoperim capetele şi să ne plecăm genunchii în rugăciune şi împreună, din toată inima, cu adâncă evlavie să rostim: Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase-mănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Preasfânta, Preacurata, Preabinecuvântata, mărita stăpâna noastră, Născătoarea de Dumnezeu şi Pururea Fecioară Maria, miluieşte-ne pe noi!”, a declarat Petre Preda, deţinătorul firmei de catering Arimex Comexim 2000, societate care asigură hrana zilnică bolnavilor din spitalele constănţene.

De precizat faptul că la Spitalul din Eforie Sud încă se lucrează la instalarea icoanei Maicii Domnului Îndurerată. Icoana Maicii Domnului “Pantanassa” va fi înălţată la Spitalul TBC Agigea.

Pe icoane vor fi gravate rugăciuni. La noi în ţară există copii ale icoanei Maicii Domnului-Pantanassa la Biserica Rusă din Bucureşti şi la Mânăstirea Oasa, din judeţul Alba. Icoana Maicii Domnului “Pantanassa”, adică “Împărăteasa tuturor”, este una dintre icoanele făcătoare de minuni ale Născatoarei de Dumnezeu păstrate în Mânăstirea Vatoped, din Sfântul Munte Athos. Prin rugaciunile către Maica Domnului, săvârşite înaintea acestei icoane, mulţi credincioşi s-au tămăduit de cancer şi de alte boli incurabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367