REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Iggy Pop şi Ensemble intercontemporain, recompensaţi cu Premiul Polar Music

Iggy Pop şi Ensemble intercontemporain, recompensaţi cu Premiul Polar Music

Replica API 2 iunie 2022 | 22:54 708

Starul rock american Iggy Pop şi Ensemble intercontemporain din Franţa sunt laureaţii din acest an ai Premiului Polar Music acordat în Suedia în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi seara la Stockholm, informează AFP.

Comitetul de acordare a premiului l-a descris pe legendarul artist rock, pe numele său real James Newell Osterberg, drept "un artist întru totul unic, care personifică şi întruchipează ceea ce înseamnă muzica rock", citează Agerpres.

"Împreună cu grupul său care a definit o eră, The Stooges, Iggy Pop a creat o muzică rock furioasă combinând influenţe blues şi free jazz cu vuietul industriei auto din Michigan", a notat comitetul adăugând că "prin curajul, iniţiativa şi puterea sa brută, Iggy Pop a deschis calea pentru punk şi post-punk".

Grupuri precum Sex Pistols, Ramones, Blondie, Siouxsie and the Banshees, Joy Division şi Nick Cave au călcat pe urmele lui Iggy Pop care nu şi-a încetinit ritmul nici ca artist solo.

Comitetul a adus un omagiu Ensemble intercontemporain, numindu-l "Stradivariusul muzicii moderne".

Ansamblul i-a inspirat pe cei mai mari compozitori să creeze noi capodopere încă din anii 1970.

"Mulţumită deschiderii sale faţă de noi tehnologii şi colaborării cu alte forme de artă, acest ansamblu inovator a avut o importanţă enormă pentru promovarea progresului", a spus comitetul.

"Concentrându-se pe creativitate, inovaţie şi calitate înaltă, precum şi pe interacţiunea cu muzicieni tineri, ansamblul a contribuit la promovarea întregii lumi a muzicii", a precizat comitetul de acordare a Polar Music Prize.

Premiul Polar Music, fondat în 1989 de Stig "Stikkan" Anderson, fost manager al formaţiei suedeze ABBA, este acordat anual unui artist contemporan şi unui artist clasic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614