REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu

Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu

Replica API 4 ianuarie 2017 | 02:20 314

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu.

Dodon a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, precizând că marţi a avut loc şedinţa Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă preşedintele Republicii Moldova, în care au fost examinate detaliat condiţiiile legale de acordare a cetăţeniei lui Traian Băsescu, scrie News.ro.

Igor Dodon aminteşte că, înainte de a fi preşedinte, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, a spus că cetăţenia i-a fost acordată ”în mod ilegal” fostului preşedinte al României.

”Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalităţii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menţionate vin în gravă contradicţie cu prevederile legii supreme – Constituţia Republicii Moldova. Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenţei urmăririi penale”, continuă preşedintele Republicii Moldova.

Dodon spune că, prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, repară încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte.

”Respectul faţă de Republica Moldova, faţă de poporul nostru, faţă de istoria noastră de secole, faţă de suveranitatea şi independenţa noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Şi oricine atentează la aceste valori şi realităţi va avea de suportat consecinţele care se impun conform legii”, încheie Igor Dodon.

În 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a depus, jurământul ca cetăţean moldovean, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Fostul şef al statului român a votat, în 13 noiembrie, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, el susţinând-o pe Maia Sandu.

În 15 noiembrie, Traian Băsescu declara, la Braşov, răspunzând unei întrebări, că nu îi este teamă că va pierde cetăţenia moldoveană, iar dacă noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va decide să-i retragă cetăţenia, îl va da în judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un baietel frustrat care joaca pokemon go. Ne faci sa credem ca inca nu ai suficienta minte. Ne.am plictisit de tine de.a lungul timpului. Comentariile tale sunt jenante. Nu observi? Si cum traiesti tu bine? Bye, amaratule !
3
0
Pentru 06.22, eu cred ca mamicuta ta a fost rapita de extraterestri si ai rezultat tu ca proba genetica intre un terrian si un extraterestru. Zici tu sa lasam istoria, haida de, nu cumva esti unul care i-a executat pe Ceusesti ? Dupa modul tau de stationare in gandire asa pare.Poate esti chiar Dodon sau consulul rus de la Constanta. Eu nu-mi schimb ideile si patriotismul amaratule, asa cum spui tu, daca-ai fi amarat asa cum sunt eu, ai fi trait foartre bine acum, hai pa, mars la rusofilii tai si la dodoniada voastra, lingailor.
2
4
nu ma intereseaza Basescu, ca om, dar ca roman -da. ajuta Moldova cu bani, gaze, energie...si acum ei isi arata adevarata fata. Asa ar trebui sa procedeze si statul roman cu toti moldovenii, sa le vedem reactia. Si asa , in afara de bisnita cu tigari...zero
2
0
Esti cam confuz in mintea ta, coane. Comentariul tau de la 12:01 este parte integranta a manualului de psihiatrie de acum. COntesti singur ceea ce afirmi doua propozitii mai devreme, revii si contesti... contestatia etc. Sa lasam "istoria". Tehnic, ea nu prea exista. Este mereu scrisa de invingatori si modificata in folosul puterii time to time. Sa ramanem nitel la tine: elefanti roz vezi? Dar Apocalipsa cand vine? Fii sincer, n-asa c-ai fost rapit de extraterestrii cand erai mic? LOL, amaratule!
5
1
Moldovenilor, stati acolo la rusi, ne ajung moldovenii violatori din Vaslui care au umplut romania
9
1
zimbrul de don don e un cretin ii e frica ca bselu candida la presedenti ... sa ma fu,,, pe republicz voastra si sa stat acolo cu totii fara ajutoare fara pasaport ue,,, ha siktir latur basarabeno-ruse
3
3
Dodon conduce cu frica cum face la dreapta spre occident rusii il impusca.
7
2
Pentru 4 ian 04:27 Ce-ti pasa tie daca ma enervez eu, mi se pare ca tu te enervezi si mai tare cand vezi injurii aduse la adresa rusofilului Dodon, probabil ca si tu este tot un rusofil pierdut prin Romania. Comentez mereu ca patriot, nu ca tine, ca idiot, ce nu-ti convine tie, ca-mi doresc Moldova inapoi, ca-mi doresc tezaurul inapoi, ca-mi doresc Insula Serpilor inapoi, ca-mi doresc reintregirea neamului romanesc ? Voi bolsevicii l-ati ucis si pe Ceusescu ca tara s-o duca acum foarte rau ! Am sa comentez atata timp cat tu existi pe lumea asta sa-ti bag Istoria in cap cu toptanul.
8
6
Ma doare in cur, am obtinut ceea ce am dorit, adica un mandat de parlamentar pe baza voturilor date de moldovenii prosti de peste prut.
6
4
Cine este basescuuu?Cel care a taiat PENSIILE SI SALARIILE!
5
8
Dodon este un cap patrat indesat cu calti. Pe de alta parte,Base iubeste asa de mult Moldova cat iubeste Romania,adica i se barlare de amandoua,iar dupa cetatenii poate merge in Kiribati,Vanuatu,Bangladesh,ca tot una e. Si pe urma,cine mai e Base ?
9
2
este un bolsevic pe acest forum care da replici romanilor indignati de antihristul dodon
7
4
Repede te enervezi mai murphy. Limbajul este cel cu care ne.am obisnuit. Nu te enerva, iti creste tensiunea si dai in vreo dambla. Comentezi mereu, ai o viata foarte plictisitoare. Fa ceva util cu viata ta.
13
3
Bravo Dodon, Respect tie si lui Vladimir . Mizeria de basescu sa se atace si sa faca infarct Bravo Bravo Dodon
8
14
Cea mai proasta natie de oameni din Europa sunt moldovenii astia, dupa ce i-au tinut asupriti zeci de ani, le-au creat un conflict in Transnistria care este si pierduta de facto, tot cu rusii au votat, pacat ca noi suntem a doua cea mai proasta natie si continuam sa-i sprijinim. Ar trebui pusa viza ca pentru toate tarile de lumea a treia, taiate bursele pentru studenti si toate investitiile sa traiasca izolati in prostia si saracia lor si sa-i linga pe rusi in liniste.
15
5
va da muee Dodon..spurcatilor.
6
18
a spus a facut, ai nostri de ce oare nu fac o lege ai obtinut alta cetatenie imediat retrasa cetatenia statului roman, asta fiindca esti pervers si vei umbla cu cateaua de colo colo !
11
3
nesimtit, la superlativ absolut,tupeist, intrigant,stapinit de ura patologica ptr POPORUL MEU ROMAN! nu stiu cit de corecte au fost alegerile...stalin spunea nu conteaza cum voteaza, conteaza cine numara voturile!
17
4
Pentruu comentatorul bravo Dodon, sa ne sugi tu pixurile la toti romanii si la toti moldovenii de dincolo de Prut. Mama cata treaba o sa ai bulangiule de rusofil porc. Sa-i sugi pixul si lui Dodon ca sa cresti un porcusor rusofil mare ! Spor la treaba neghiobule !
12
18
A belit-o Dondonel, nu stie cu cine s-a pus.
16
4
asta credea ca poate sa suga la doua masa ....o mai iei si peste ochi cateodata
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218