REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

IGPR trimite detaşaţii pe litoral: începe sezonul scandalurilor în cluburi, pe locurile de parcare sau pe nota de plată

IGPR trimite detaşaţii pe litoral: începe sezonul scandalurilor în cluburi, pe locurile de parcare sau pe nota de plată

Replica API 1 iunie 2015 | 00:15 253

Urmează zile de foc la Constanţa

Urmează zile de foc la Constanţa

Se dă startul sezonului estival şi, odată cu acesta, începe şi haosul! Minivacanţa de Rusalii este cap de „afiş”, după care turiştii vor începe să vină la mare, anunţându-se în număr mare. Însă, dacă unii sunt cu distracţia, alţii sunt la datorie. Oamenii legii se pregătesc la foc intens, aşteptând şi poliţiştii detaşaţi pe litoral.

„Cea mai aglomerată perioadă a sezonului, spunem noi, va fi cuprinsă între 1 iulie şi 31 august, când vom primi şi suportul unor poliţişti din ţară. Însă, de la 1 iunie şi până la 1 iulie, apoi de la 31 august până pe la mijlocul lui septembrie, cât mai sunt turişti, vom asigura suportul cu poliţiştii proprii, de la subunităţile de Poliţie de pe litoral la care vom adăuga şi de la alte posturi şi subunităţi”, a declarat, pentru „Replica”, Adrian Rapotan, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Astfel, detaşaţi pe litoral vor fi 14 criminalişti, 24 de lucrători de investigaţii criminale, la care se adaugă şi 40 de agenţi de siguranţă publică, care vor veni din ţară pentru lunile iulie şi august. “Şi aici vom completa cu efectivele din judeţ, care nu sunt prinse pe litoral. Vom lucra în patrule mixte, cu jandarmii, vom pune accent pe apelurile prin 112, pentru că pe timpul sezonului sunt foarte multe”, a mai spus comisarul - şef Rapotan. Potrivit acestuia, sesizările sunt de toate felurile însă, cel mai des întâlnite în staţiuni sunt cele legate de scandalurile din cluburi, conflicte iscate din pricina locurilor de parcare, din cauza notei de plată la restaurante, terase, taximetre sau pur şi simplu pe fondul consumului de băuturi alcoolice. „Fiecare are problema lui. Dacă i se pare că i s-a încărcat nota de plată, să vină poliţia, dacă se ceartă pe locul de parcare, să vină poliţia, dacă este ţinut cu 15 minute mai mult la recepţie… şi tot aşa. Plus problemele inerente de pe litoral, anumite manifestări unde vine multă lume şi, în general, problematica este una sensibilă pentru că aici lumea vine la distracţie. Cele mai multe probleme vor fi în weekenduri, pentru că se poartă turismul de weekend. Sunt cei din judeţe mai apropiate care vin special pentru cluburi. Litoralul este luat cu asalt şi se ivesc probleme inclusiv în ceea ce înseamnă traficul rutier”, a mai delcarat adjunctul IPJ Constanţa. Însă, planul oamenilor legii este bine pus la punct şi, ca de fiecare dată, aceştia se străduiesc să ţină lucrurile sub control.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218