REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Îi citiți copilului înainte de culcare? Îl puteți ajuta să învețe mai bine și mai repede!

Îi citiți copilului înainte de culcare? Îl puteți ajuta să învețe mai bine și mai repede!

Replica API 27 noiembrie 2020 | 18:34 996

Dacă v-ați întrebat vreodată dacă este o pierdere de timp să-i citiți copilului în fiecare seară, un nou studiu sugerează că nu este. În afara consolidării legăturii dintre părinți și copii, lectura unei povești captivante are un impact puternic asupra limbajului și creșterii capacității de exprimare a copilului.

Cercetătorii au monitorizat peste 250 de copii între vârsta de 6 până la 54 de luni. Oamenii de știință au descoperit că bebelușii cărora mămicile le citesc de la o vârstă fragedă, au un vocabular și competențe de citire mai bune după patru ani, chiar înainte să între la școală primară.

„Aceste rezultate sunt foarte interesante, pentru că sugerează că dacă le citiți copiilor, chiar și de la o vârstă fragedă, acest lucru are efecte de durata asupra limbajului, alfabetizării și competențelor timpurii de citire” a precizat principalul autor al studiului, Carolyn Cates. Aceasta este cercetător profesor asistent în cadrul secției de pediatrie a Școlii de Medicină a Universității din New York.

„Ceea ce învață atunci când le citiți la o vârstă fragedă, continuă să aibă efecte și patru ani mai târziu, când urmează să între la școală primară” a explicat această într-un comunicat de presă al American Academy of Pediatrics (Academiei Americane de Pediatrie). Constatările arată importantă programelor care promovează că părinții să le citească copiilor la scurt timp după naștere, a precizat Cates, citat de doc.ro.

Studiul a fost prezentat pe 8 mai la San Francisco în cadrul conferinței Societăților Academice de Pediatrie. Cercetările prezentate în cadrul conferințelor sunt considerate preliminare până la publicarea într-o revista revizuită de colegii din domeniu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218