REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

IIF: Extinderea programului de atenuare a poverii datoriei nu-i va afecta pe creditorii privaţi

IIF: Extinderea programului de atenuare a poverii datoriei nu-i va afecta pe creditorii privaţi

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 888

Creditorii din sectorul privat nu se aşteaptă să fie afectaţi în mod semnificativ de cea mai recentă extindere a Iniţiativei pentru Suspendarea Serviciului Datoriei (DSSI), a estimat Institutul Internaţional de Finanţe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În mai 2020 a intrat în vigoare Iniţiativa pentru Suspendarea Serviciului Datoriei (DSSI) ţărilor sărace până la finalul acestui an. Aceasta vine în sprijinul ţărilor sărace care se luptau cu un grad ridicat de îndatorare înainte de şocul provocat de pandemia de coronavirus (COVID-19). Peste 40 de ţări au beneficiat până acum de Iniţiativa pentru Suspendarea Serviciului Datoriei, a anunţat recent Banca Mondială.

Într-o scrisoare trimisă G20, IIF susţine că mai multă coordonare între diverşi creditori este necesară, ca parte a eforturilor de a ajuta la o atenuarea a poverii datoriilor celor mai sărace ţări.

"Ţinând cont de diversitatea creditorilor şi de instrumentele de datorie - şi de riscurile extrem de ridicate privind sustenabilitatea datoriei în unele ţări - un forum adecvat pentru coordonarea creditorilor este necesar cât mai rapid", se arată în scrisoarea Institutului Internaţional de Finanţe.

Miercuri, miniştrii de Finanţe din G7 au fost de acord cu extinderea Iniţiativei pentru Suspendarea Serviciului Datoriei (DSSI) până la finalul acestui an, şi cu propunerea FMI pentru o nouă alocare de Drepturi Speciale de Tragere (DST) de 650 de miliarde de dolari. În urma extinderii DST - moneda de rezervă creată de FMI - ţările membre, multe dintre ele lovite puternic de pandemie, vor beneficia de majorarea lichidităţilor, fără a-şi spori povara datoriilor. De asemenea, vor fi eliberate resurse pentru a ajuta la contracararea efectelor pandemiei, la sprijinirea campaniei de vaccinare şi alte măsuri urgente, a anunţat recent directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că va fi probabil ultima extindere a DSSI. Oficialul Băncii Mondiale iniţiase implicarea creditorilor privaţi în iniţiativele de atenuarea a poverii datoriilor celor mai sărace ţări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108